reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
No kurcze a mi nie pozwalają brać tych antywirusowych dostępnych bez recepty, na początku ciąży miałam całe usta wywalone opryszczką to tylko i wyłącznie witaminą A mogłam leczyć, teraz też wyszło mi w jednym miejscu i też kazali Wit. A smarować [emoji35]
Mi gin zapisał. Na pewno można. Będę pytać w piątek czy na tym etapie dalej, więc przypomnij mi się po południu. Ale kojarzę, że tak.

Goj no gwiazdor :)
Odpocznij trochę w domu. Kiedy chłopaki wracają?

Mi się zaczęły skurcze przepowiadające, bolesne. Ależ się cieszę... :/ rano sama góra brzucha, po południu już od góry do dołu, aż w pochwie czuję. Mąż zaczyna mi panikować :) Ale to trzecie dziecko, to normalne :)
A o bólu zwijającej macicy mi się myśleć nie chce. Pierworódki nie martwcie się, po pierwszym porodzie nie jest tak źle :) im dalej w las, tym gorzej [emoji14]

Nie będę Was nadrabiać, wybaczcie.
Nie taki diabeł straszny, jak go malują. Sam zabieg ok, nic nie czuć. Dostałam leki, bo mocno macica krwawiła. Jak znieczulenie zaczęło puszczać to zaczął brzuch boleć. Sama rana nie boli, ale skurcze, które obkurczają macicę były okropne. Na poczatku strasznie bolało, dostałam paracetamol i morfinę dwa razy i teraz trochę się uspokoiło i jest znośnie, ale bardzo cierpiałam.
Położne mówiły, że będę mogła wstać wieczorem, ale nie wiem, czy czuję się na siłach. Rano już na pewno jadę na moją salę i będę już chodzić.
Martyna nie jest ze mną cały czas, ale to taki śpioch, że nie można jej dobudzić na karmienie. Też jest zmęczona. Jutro powinno już być ok.
Pani neonatolog rozmawiała z nami o długim KP i zalecała. Mówiła, że na początku jest mało mleczka, bo dzieci ulewają, uczą się ssać itp. Mała ma dobry odruch ssania. Raz już piła mleczko. Za drugim chciała się poprzytulać.
Gdybym miała wybór, nie dałabym się pokroić drugi raz... :(

Urodzona o 9:32, 3200g i 57cm. Śliczne ciemne, lekko kręcone włoski.Zobacz załącznik 892974Zobacz załącznik 892975
Serdeczne gratulacje [emoji7] śliczna kruszynka [emoji6]

Mi gin zapisał. Na pewno można. Będę pytać w piątek czy na tym etapie dalej, więc przypomnij mi się po południu. Ale kojarzę, że tak.

Mi się zaczęły skurcze przepowiadające, bolesne. Ależ się cieszę... :/ rano sama góra brzucha, po południu już od góry do dołu, aż w pochwie czuję. Mąż zaczyna mi panikować :) Ale to trzecie dziecko, to normalne :)
A o bólu zwijającej macicy mi się myśleć nie chce. Pierworódki nie martwcie się, po pierwszym porodzie nie jest tak źle :) im dalej w las, tym gorzej [emoji14]
W piątek jakoś na 23cią pewnie. Także mamy z Mikim dwie doby luzu :)

Dzięki bellina za info, ja mam wizytę za tydzień 5 września, też się zapytam gina bo jego w sumie się nie pytałam. Laski jest możliwość wgrania na forum filmiku bo szukam jak i znaleźć nie mogę a chciałam pokazać jak młoda szaleje w brzuchu [emoji23][emoji23][emoji23]

Dzięki bellina za info, ja mam wizytę za tydzień 5 września, też się zapytam gina bo jego w sumie się nie pytałam. Laski jest możliwość wgrania na forum filmiku bo szukam jak i znaleźć nie mogę a chciałam pokazać jak młoda szaleje w brzuchu [emoji23][emoji23][emoji23]
Najlepiej wrzucić na you tube i podesłać link

Ja po usg. Dostałam fotkę. Waga ok 3600 38.3
20180829_163207.jpg

Załączniki

• 20180829_163207.jpg
    20180829_163207.jpg
    717,9 KB · Wyświetleń: 441
reklama
Do góry