reklama
@GoJ wycałuj Mikiego od ciotek z forum
Ogólnie jest to dobre dla szpitala, bo wiele razy było tak, że pacjent przychodził na operację dzień przed, na oddział go przyjmowali, robili wszystkie badania i konsultacje, a potem się okazało, że nie może być operowany i trzeba go było wypisywać. Chodzi o kasę i zamieszanie.
Bo wtedy mogę przyjść do szpitala w dzień cięcia i nie muszę już mieć żadnych konsultacji, tylko ginekologiczne badanie.A dlaczego potrzebowalas tej konsultacji u anestezjologa ?
Ogólnie jest to dobre dla szpitala, bo wiele razy było tak, że pacjent przychodził na operację dzień przed, na oddział go przyjmowali, robili wszystkie badania i konsultacje, a potem się okazało, że nie może być operowany i trzeba go było wypisywać. Chodzi o kasę i zamieszanie.
Powinnaś usiąść z lekarzem i porozmawiać. Powinniście razem podjąć decyzję, rozważyć wszystkie za i przeciw. W końcu tworzycie taki swoisty zespół. Ginekolodzy się boją, bo odpowiadają też za twoje dziecko, a wiadomo, że poród SN często jest nieprzewidywalny.Wiadomo, że SN. Już jestem na oddziale. Długo to trwało. Mąż dopiero 15 min ruszył w trasę, a będzie jakieś 3 godziny wracać.
No właśnie niekoniecznie. Ginekolog mówiła, że cięcie że względu na serce, ale po telefonie do kardiologa jest kwestia, że mają na oddziale zdecydować. Wszystko zależy od tego jaka wielkość dziecka i jak na to moje samopoczucie.
Przed chwilą usłyszałam na oddziale, że są bardziej przychylni cesarce że względów logistycznych. Po prostu jeżeli przy SN wyjdzie, że nie dam rady to może być problem z anestezjologiem przy nagłej cesarce. Jeżeli to bedzie planowany poród przez CC to będzie mógł być anestezjolog i kardiolodzy też będą mogli być w razie potrzeby.
Mam mętlik w głowie, bo chciałam SN, bo nie ma wskazań do CC, bo boję się powikłań przy CC i tego jak szybko do siebie dojdę i jak będzie z karmieniem... Boję się tej cesarki bardziej od wysiłku przy SN. Może jutro porozmawiam z jakimś lekarzem, który mnie zrozumie i powie mi czy jest możliwość SN czy jednak mam się decydować na CC. A co jak się nie zgodzę? Mogę w ogóle się nie zgodzić?
Właśnie tych komentarzy też się obawiam...
Marciaa
Mamma 04.2010 i 02.2012
Pomysl.ze.pare.dni i bedzie.po bolu..W ogóle zaczyna mi się chcieć ryczeć powoli...
Adell1994
Fanka BB :)
O jej To tak blisko , zazdroszczę że już będziesz miała swoje szczęście obok będę trzymała kciuki żeby wszystko było w porządkuW środę
Adell1994
Cudo2750 szczęścia. Już ze mnąZobacz załącznik 892259
Najważniejsze że masz go już obok siebie
Angelika89
Ja u dr Lipy bylam na usg polowkowym i III trymestruSzczerze, to zacznę od tego, że poznałam ten szpital z opisów mamyginekolog
Później przyszedł na świat tam mały Zyzio w33tc i szybko się nim i sprawnie zajęli. To mi się podobało.
Chodzę prywatnie do ZieniewiczMedical i stamtąd wszyscy lekarze są ze Starynkiewicza ( a z każdego jestem mega zadowolona) maja certyfikaty do usg, są mega przyjemni i fachowi.
Jak szukałam dobrego specjalisty od cukrzycy to wyskoczyła mi doktor Bomba-Opoń i też ze Starynkiewicza.
Oczywiście są to lekarze których głównie znam z internetu. Ale przez to, że ich twarze są mi znane ( jak dr Fałęcki czy dr Lipa) i widzę w nich sympatycznych ludzie to czuje się jakbym tam wszystkich znała
To jedyny taki szpital z którego kojarzę lekarzy.
Adell1994
Z bólu czy tak Ci samopoczucie siadło ?W ogóle zaczyna mi się chcieć ryczeć powoli...
KatarzynaCarmen
Super Gosia cieszę się razem z Tobą i chciałabym być tak daleko jak Ty . Trzymajcie się [emoji6]2750 szczęścia. Już ze mnąZobacz załącznik 892259
reklama
KatarzynaCarmen
Śliczny Mikołaj [emoji7]2750 szczęścia. Już ze mnąZobacz załącznik 892259