reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Byłam na KTG.
Akcji skurczowej brak. Młody spał to go obudzili. Moje ciśnienie było wysokie bardzo ale prawie nic od 13stej nie jadłam i mało piłam a babka na łóżku obok ze skurczami wyła i mnie denerwowała. Teraz uzupełniam wodę zaraz zjem banana.
Pani doktor sprawdziła czy te wody ze mnie lecą takim płynem chyba co się zabarwia ale zero nic. Za to po badaniu ze mnie leci coś...
Tzn. ten czop może taki wodnisty złazić z jak u Ani nitkami krwi. Mam nadal brać antybiotyk. Liczyć ruchy. I gdyby cokolwiek się działo przyjechać i już mnie nie wypuszczą ale nie z powodu wód ona w ogóle uznała że to mogła być pomyłka. Ale z powodu rozwarcia na dwa luźne palce (palce miała spore) i gotowej szyjki. Mam we wtorek gdyby skurcze się nie ogarnęły zgłosić się na IP na KTG i zgodzić na oksy ponieważ w moim przypadku ona nie zadziała jak przy pierwszym porodzie tylko pomoże rozkręcić akcję i po 2h piwinno być już po i żebym nie chodziła dłużej z tym rozwarciem bo faktycznie mogę coś złapać.
Ja mam teorie na te Twoje wody. Nawet dwie, bo pęcherz mógł się zasklepić, jeśli to była mała dziurka i to się zdarza. A po drugie poszło jak u mnie przy pierwszym porodzie, potem o tym czytałam, że to któraś tam błona pękła i poszło część wód. Znajdę to i Ci wrzucę, jak chcesz :) bo nie pamiętam dokładnie.
A mnie na IP pytali czy to nie czop, bo ze niby może być taki rozwodniony, ale na papierku wyszły wody.
I Hmmm z rozwarciem wieloródki teoretycznie chodzić mogą i z mięsiac. Ale te ucieksjece wody faktycznie zwiększają ryzyko. Dobrze, że jesteś na anty.
Oby maks do tego wtorku było po sprawie. Bo to trzeci poród, a tak Cię wymęczy.

reklama
Choćby to mi zapłacili, to bym nie chciała ;)Mam ochotę na kukurydzę. Dużą ochotę.
Zazdroszczę, że wiesz przynajmniej w przybliżeniu kiedy Miki wylezie. Ten mój facecik robi mnie w konia. Od dwóch godzin ani pół skurczu. Do jutra mam L4, a potem co? A jak mi gin nie wystawi dalej, to muszę na macierzyński przejść już? God damn it!

Ciężko mi, dziewczyny :/ każda czynność sprawia mi trudność, do szafek nie sięgam, bo brzuch przeszkadza, wszędzie nim wadze, nie umiem się z boku na bok przekręcić, żeby z bólu nie syczeć. Bu.Zobacz załącznik 892056
Co za mały drań mógłby już wyjść i dać Ci spokój

https://apteczka24.pl/img/products/11/18/9/4_max.jpg
Czy któraś z was to będzie używać?
Osobiście chve spróbować karmić nawet założyłam czytać coś na ten temat ale nie mam żadnych gadżetów typu poduszka, staniki, lakator itp nie chce tego kupować bo nie wiem jak wyjdzie z tym ala moim karmieniem, zastanawiam się tylko nad właśnie ta osłona na brodawke że można posmarować mlekiem matki i przyłożyć wtedy bielizna nie będzie podrażniac niestety ja tylko z pierwszego karmienia pamiętam okropny ból i nic więcej teraz jakby mi lżej bo już mi coś tam leci i może dojrzałam do tej decyzji
Jedyne co ci do karmienia potrzebne to CYCEK i dziecko. Ja nie mam żadnych gadżetów i poprzednimi razy też nie miałam nic...

Jedyne co ci do karmienia potrzebne to CYCEK i dziecko. Ja nie mam żadnych gadżetów i poprzednimi razy też nie miałam nic...
No a co z bólem przy karmienia? Jak sobie radziłas? Nie kupuje gadżetow bo nie wiem jak to będzie nawet stanika nie mam ani wkładek chce spróbować zawsze można wszystko dokupie w razie w

Ja mam teorie na te Twoje wody. Nawet dwie, bo pęcherz mógł się zasklepić, jeśli to była mała dziurka i to się zdarza. A po drugie poszło jak u mnie przy pierwszym porodzie, potem o tym czytałam, że to któraś tam błona pękła i poszło część wód. Znajdę to i Ci wrzucę, jak chcesz :) bo nie pamiętam dokładnie.
A mnie na IP pytali czy to nie czop, bo ze niby może być taki rozwodniony, ale na papierku wyszły wody.
I Hmmm z rozwarciem wieloródki teoretycznie chodzić mogą i z mięsiac. Ale te ucieksjece wody faktycznie zwiększają ryzyko. Dobrze, że jesteś na anty.
Oby maks do tego wtorku było po sprawie. Bo to trzeci poród, a tak Cię wymęczy.
No ja też obstawiałam że dziurę przez którą uciekały wody młody np. mógł główka przytkać. Dziś się nic nie zabarwiło (wczoraj nie sprawdzali kolorem) no i jak mi dziś ta lekarka palce wepchała to coś tam trochę ciekło
Czop na 100% mam taki wodziaty bo niby woda z nitkami krwi ale lepi się jak woda z cukrem... czy klej... Także zapewne masz rację i chętnie poczytam.

Już kasiaczek89pl pytałam że jak ma nawał pokarmu to ma trochę odciągnąć i dalej przystawić tak??? Zobaczymy jeszcze jakie dziecko urodze czy takie chętne czy mniej do karmienia

No a co z bólem przy karmienia? Jak sobie radziłas? Nie kupuje gadżetow bo nie wiem jak to będzie nawet stanika nie mam ani wkładek chce spróbować zawsze można wszystko dokupie w razie w
Pisałam. Przy pierwszym ból i krwawienie pojawiły się w pierwszej dobie. Posmarowałam mlekiem z cycka i wszystko przeszło. A mleko działa Ania coś pisała znieczulająco(?) w każdym razie z chłopskiego na nasze mnie ono zagoiło ranki i sprawiło że nic nie bolało

reklama
Już kasiaczek89pl pytałam że jak ma nawał pokarmu to ma trochę odciągnąć i dalej przystawić tak??? Zobaczymy jeszcze jakie dziecko urodze czy takie chętne czy mniej do karmienia
Ja upuszczałam ręcznie jak cyc był dla młodych zbyt twardy już do ssania a samo jeszcze nie wyciekało. Bo zazwyczaj jak już były twarde i gorące to leciało samo jak tylko pomyślałam o przystawieniu ;)

Do góry