reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

https://apteczka24.pl/img/products/11/18/9/4_max.jpg
Czy któraś z was to będzie używać?
Osobiście chve spróbować karmić nawet założyłam czytać coś na ten temat ale nie mam żadnych gadżetów typu poduszka, staniki, lakator itp nie chce tego kupować bo nie wiem jak wyjdzie z tym ala moim karmieniem, zastanawiam się tylko nad właśnie ta osłona na brodawke że można posmarować mlekiem matki i przyłożyć wtedy bielizna nie będzie podrażniac niestety ja tylko z pierwszego karmienia pamiętam okropny ból i nic więcej teraz jakby mi lżej bo już mi coś tam leci i może dojrzałam do tej decyzji
Ja mam i w pierwszym tygodniu będę pewnie używac zamiast wkładek, żeby się cycki wietrzyly.
Pisałam. Przy pierwszym ból i krwawienie pojawiły się w pierwszej dobie. Posmarowałam mlekiem z cycka i wszystko przeszło. A mleko działa Ania coś pisała znieczulająco(?) w każdym razie z chłopskiego na nasze mnie ono zagoiło ranki i sprawiło że nic nie bolało
Mleko działa antybakteryjnie przede wszystkim, ale też odżywia i natluszcza, więc szybko się goi.

reklama
No ja też obstawiałam że dziurę przez którą uciekały wody młody np. mógł główka przytkać. Dziś się nic nie zabarwiło (wczoraj nie sprawdzali kolorem) no i jak mi dziś ta lekarka palce wepchała to coś tam trochę ciekło
Czop na 100% mam taki wodziaty bo niby woda z nitkami krwi ale lepi się jak woda z cukrem... czy klej... Także zapewne masz rację i chętnie poczytam.
To jutro poszukam i zrobię Co foto. To z książki :) o ile nic nie pokićkałam, bo czytałam dawno.
A z główką też bardzo możliwe, że działa jak klin. Może Ci coś podciekać na leżąco.
Ja przy drugim znów tak miałam, że mi pęcherz płodowy wystawał z macicy, zrobił się taki bąbelek jakby. Jak w domu sprawadzałam czy jest rozwarcie to nie wiedziałam o co kaman [emoji14] Ale już na IP mi wyjaśnili, bo we wzierniku rozwarcie na 2cm, w badaniu na 5. Organizm potrafi zaskoczyć :)
Osobiście chve spróbować karmić nawet założyłam czytać coś na ten temat ale nie mam żadnych gadżetów typu poduszka, staniki, lakator itp nie chce tego kupować bo nie wiem jak wyjdzie z tym ala moim karmieniem, zastanawiam się tylko nad właśnie ta osłona na brodawke że można posmarować mlekiem matki i przyłożyć wtedy bielizna nie będzie podrażniac niestety ja tylko z pierwszego karmienia pamiętam okropny ból i nic więcej teraz jakby mi lżej bo już mi coś tam leci i może dojrzałam do tej decyzji
To muszle?
Ja nie miałam przy dwójce. W sumie przy pierwszym dziecku miałam trochę zajechane brodawki, mała ciut za płytko chwytała. Jako, że jadła regularnie do połowy ciąży, a po połowie co jakiś czas, to miałam chyba zahartowane cyce :) tzn. Ona przed samym porodem wróciła na cyca dość konkretnie.
Ale moja siostra przy trzecim miała muszle i bardzo sobie chwaliła. Bo wkładki dotykają wrażliwego sutka, a tu masz przestrzeń. Mam je od siostry (jakieś w dwóch rozmiarach chyba z aventu) i będę sprawdzać jak będzie potrzeba.
Choć nic tak dobrze nie działa jak wietrzenie i własne mleczko, to wiadomo są sytuacje, że nie da się z tym cyckiem siedzieć na wierzchu.

Boże... jak mi ten gnom się pcha tym baniakiem boleśnie... Gdyby nie dzisiejsze KTG byłabym pewna że to pieprzone nieregularne do d..y skurcze... A teraz wiem że jedno z drugim nie ma nic wspólnego.

To jutro poszukam i zrobię Co foto. To z książki :) o ile nic nie pokićkałam, bo czytałam dawno.
A z główką też bardzo możliwe, że działa jak klin. Może Ci coś podciekać na leżąco.
Ja przy drugim znów tak miałam, że mi pęcherz płodowy wystawał z macicy, zrobił się taki bąbelek jakby. Jak w domu sprawadzałam czy jest rozwarcie to nie wiedziałam o co kaman [emoji14] Ale już na IP mi wyjaśnili, bo we wzierniku rozwarcie na 2cm, w badaniu na 5. Organizm potrafi zaskoczyć :)To muszle?
Ja nie miałam przy dwójce. W sumie przy pierwszym dziecku miałam trochę zajechane brodawki, mała ciut za płytko chwytała. Jako, że jadła regularnie do połowy ciąży, a po połowie co jakiś czas, to miałam chyba zahartowane cyce :) tzn. Ona przed samym porodem wróciła na cyca dość konkretnie.
Ale moja siostra przy trzecim miała muszle i bardzo sobie chwaliła. Bo wkładki dotykają wrażliwego sutka, a tu masz przestrzeń. Mam je od siostry (jakieś w dwóch rozmiarach chyba z aventu) i będę sprawdzać jak będzie potrzeba.
Choć nic tak dobrze nie działa jak wietrzenie i własne mleczko, to wiadomo są sytuacje, że nie da się z tym cyckiem siedzieć na wierzchu.
No właśnie zazwyczaj po macanku jego głowy czytaj dolnego bieguna pęcherza płodowego coś cieknie

Koleżanka używała te muszle laktacyjne i bardzo sobie chwaliła. Przez to że oddychają bo mają te dziurki plus zbierają mleko i łagodziły podrażnienia na sutkach.

reklama
Ale plany muszą być bez nich człowiek by dobrze nie funkcjonował obym nie rodziła bo u mnie dopiero 36tc więc jest jeszcze wcześnie wolę poczekać do dnia cesarki Hehe
Hej ja z sierpniowek (ale koniec końców stałam się lipcowka).
Nic się nie martw. Córka urodziła się w 36 tc. 2 tyg przed planowana cc.
Oprócz niskiej wagi urodzeniowej (2450) nie miała żadnych innych objawów wczesniactwa. To już ten etap ciąży że dzieci są bezpieczne :)

Do góry