reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Dziewczyny informacyjnie.
Nie rodzę. Od rana przy każdym podcieraniu mam na papierze przezroczysty śluz z nitkami krwi. Jak do jutra nie ruszy, to pojadę na ip zobaczyć co się dzieje. Skurcze nieregularne, wkurzające, wody nie odchodzą. Jestem zmęczona i zdenerwowana. Buźki.
Mam to samo ale ja jadę dopiero we wtorek teraz ;)

reklama
Byłam na KTG.
Akcji skurczowej brak. Młody spał to go obudzili. Moje ciśnienie było wysokie bardzo ale prawie nic od 13stej nie jadłam i mało piłam a babka na łóżku obok ze skurczami wyła i mnie denerwowała. Teraz uzupełniam wodę zaraz zjem banana.
Pani doktor sprawdziła czy te wody ze mnie lecą takim płynem chyba co się zabarwia ale zero nic. Za to po badaniu ze mnie leci coś...
Tzn. ten czop może taki wodnisty złazić z jak u Ani nitkami krwi. Mam nadal brać antybiotyk. Liczyć ruchy. I gdyby cokolwiek się działo przyjechać i już mnie nie wypuszczą ale nie z powodu wód ona w ogóle uznała że to mogła być pomyłka. Ale z powodu rozwarcia na dwa luźne palce (palce miała spore) i gotowej szyjki. Mam we wtorek gdyby skurcze się nie ogarnęły zgłosić się na IP na KTG i zgodzić na oksy ponieważ w moim przypadku ona nie zadziała jak przy pierwszym porodzie tylko pomoże rozkręcić akcję i po 2h piwinno być już po i żebym nie chodziła dłużej z tym rozwarciem bo faktycznie mogę coś złapać.

Byłam na KTG.
Akcji skurczowej brak. Młody spał to go obudzili. Moje ciśnienie było wysokie bardzo ale prawie nic od 13stej nie jadłam i mało piłam a babka na łóżku obok ze skurczami wyła i mnie denerwowała. Teraz uzupełniam wodę zaraz zjem banana.
Pani doktor sprawdziła czy te wody ze mnie lecą takim płynem chyba co się zabarwia ale zero nic. Za to po badaniu ze mnie leci coś...
Tzn. ten czop może taki wodnisty złazić z jak u Ani nitkami krwi. Mam nadal brać antybiotyk. Liczyć ruchy. I gdyby cokolwiek się działo przyjechać i już mnie nie wypuszczą ale nie z powodu wód ona w ogóle uznała że to mogła być pomyłka. Ale z powodu rozwarcia na dwa luźne palce (palce miała spore) i gotowej szyjki. Mam we wtorek gdyby skurcze się nie ogarnęły zgłosić się na IP na KTG i zgodzić na oksy ponieważ w moim przypadku ona nie zadziała jak przy pierwszym porodzie tylko pomoże rozkręcić akcję i po 2h piwinno być już po i żebym nie chodziła dłużej z tym rozwarciem bo faktycznie mogę coś złapać.
A nie chcialas dzisiaj, bo do wtorku to jeszcze dwa dni?

A nie chcialas dzisiaj, bo do wtorku to jeszcze dwa dni?
Ona nie widziała wskazań żeby mnie zostawić a i zauważyłam tendencję do tego żeby się samo rozkręciło... Także gdyby cokolwiek się działo niepokojącego biegiem na IP a tak za dwa dni na KTG ostatnie zresztą na IP bo tak czy siak musi we wtorek się urodzić czy w środę nad ranem ;) Bardzo żałowała że ja tych skurczy nie mam ;) bo taka porodowa szyjka.

Ja to rozumiem. Ale wtedy jakoś byłam w szoku i skończyło się na dwóch godz w dogrzewarce. A młody dalej zmarzluch jest :)
Moze jak cialka nabierze to mu sie odmieni, albo bedzie lubil ciepelko. Wszystkie nasze dzieci przezyly w brzuszku upalne lato to moga byc takimi Hiszpanami -wszystko co ponizej 30 st.C to zimno ;)

A w ogóle to jestem zmęczona. Głowa mnie boli. Czekam żeby antybiotyk wziąć i potem minimum 1h probiotyk i spać. Dobę sobie jeszcze w domku pochodzę a we wtorek czeka mnie bolesny poród...

Ona nie widziała wskazań żeby mnie zostawić a i zauważyłam tendencję do tego żeby się samo rozkręciło... Także gdyby cokolwiek się działo niepokojącego biegiem na IP a tak za dwa dni na KTG ostatnie zresztą na IP bo tak czy siak musi we wtorek się urodzić czy w środę nad ranem ;) Bardzo żałowała że ja tych skurczy nie mam ;) bo taka porodowa szyjka.
Rozumiem, ale to i tak na dniach ;). Mozemy grafik od nowa ukladac.
A duzo babek na izbie do porodu?

reklama
Do góry