reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Ja kosmetyki mam z hippa :)
A do szpitala dla małego biorę tylko pampersy i chusteczki i pieluszki tetrowe bo u nas dają ubranka i całą resztę :)
Mam tylko naszykowane ubranko na wyjście dla niego :)

Ja biorę dla małej ubranka z tego względu ze nie chce aby ubierali je w swoje. Fakt ze po porodzie nałożą szpitalne ale jak tylko ja dostanę to przebiore w swoje :)

reklama
Ja biore pieluchy, chusteczki, linomag zielony, sudokrem na wszelki wypadek, lipikar malutki do smarowania i olejek migdalowy (nie wiem co sie nada), szczotke do wlosow, waciki, sol fizjologiczna, gaziki, octanisept, troche gazikow ze spirytusem. Do tego ciuszki: glownie bodziaki i pajace i jeden bodziak z dlugim rekawem i spiochy, uwaga: CZAPECZKI ;), skarpetki- zgodnie ze.szpitalna lista. Pieluchy tetrowe, pieluchy flanelowe i rozek.

Ja biore pieluchy, chusteczki, linomag zielony, sudokrem na wszelki wypadek, lipikar malutki do smarowania i olejek migdalowy (nie wiem co sie nada), szczotke do wlosow, waciki, sol fizjologiczna, gaziki, octanisept, troche gazikow ze spirytusem. Do tego ciuszki: glownie bodziaki i pajace i jeden bodziak z dlugim rekawem i spiochy, uwaga: CZAPECZKI ;), skarpetki- zgodnie ze.szpitalna lista. Pieluchy tetrowe, pieluchy flanelowe i rozek.

A przypomnij mi kiedy rodzisz? :)

Moja torba. Prawie spakowana.
Dla malucha tylko ciuszki (body, pajace, czapeczki, spioszki). Rozek (ale wywalilam.juz z torby), pieluszki, pampersy, chusteczki mokre, alantan. I smoczek ww

Załączniki

• IMG_20180816_123029.jpg
    IMG_20180816_123029.jpg
    2,1 MB · Wyświetleń: 216
Nie mogę nigdzie dostać takich silikonowych nakladek na sutki, Tesco, rossman, apteka brak.... może gdzieś jeszcze poszukać?
Ale po co Ci one? :)

Dużo bierzecie dla maluszka. Ja w szpitalu nie bawię się w żadną higienę. Pierwsza kąpiel w domu. Smarować niczym nie trzeba. U mnie pępek psikają raz dziennie przy ważeniu, Sól fizjo jest dostępna w razie potrzeby. Ale wiadomo co szpital to obyczaj.

Goj a przy przyjęciu USG zrobili? Czy ogólnie nie? Bo na porodówce się nie robi, Ale jak mogli inaczej ocenić, że wód dużo?

U mnie też mówią by nie brać zadnych kosmetyków bo są w razie czego w szpitalu. Tak samo z ciuszkami.
Spakowane mam pampki , pieluchy tetrowe, bephanten, przytulanka ,kocyk,chusteczki mokre wipes , gaziki i rożek z ciuszkami ale to już na wyjście.

Pieluszki tetrowe też biorę. Pieluchy mam z biedry.

Leżę i zdycham. Nie miałam zgagi , a teraz mam wstrętną. Mąż mi przyniósł miskę jak by co , bo chce mi się wymiotować. Czuje jak mała ciśnie się w dół , ale nic po za tym. Jestem bardzo zmęczona.

reklama
Dziewczyny melduję że o 22:20 przyszedł na świat mój synuś Leoś. Poród SN, waga wbrew przewidywaniom z usg 3150 a nie około 4000 :biggrin2: jutro wrzucę fotki i napisze cos więcej bo jestem padnięta
Wielkie gratulacje [emoji846][emoji846][emoji846][emoji846] Odpoczywajcie i czekamy na zdjęcia i wieści jak tylko odeśpisz te trudy [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️

Do góry