reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Dobra zdycham dosłownie, zrobiłem im te kopytka zjadly z sosem a później jeszcze z cukrem, barszcz czerwony się gotuje, galaretka 3 warstwowa zrobione, ciasto wstępnie podszykowane więc już nie ma bata będę musiala je skończyć, w międzyczasie zrobił się syf w kuchni a ja z każdym krokiem myślalam ze umrę i nie dotrwam chwili kiedy się położę Ufff ale leżę jeszcze spać nie idę poczytam was i słońce zupę

reklama
Czasem mam takie wrażenie bo TEGO NIE ROBIĘ TAMTEGO NIE KUPUJĘ TO ZBĘDNE

Ja też idę najniższą linią oporu;) nie mam otulacza..I nie wiem co to? Ani kokonu, ani przewijaka.. ani kury..nawet gotowy kącik dla małej to po prostu łóżeczko z materacem na którym leży folią żeby się nie zakurzył.. W szafie ubrania i pościele i itp już poprasowane (dzięki Bogu) bo już teraz na noc nie mam siły.. D nie używałam tego wszystkiego i przeżył. Więc mam nadzieję tym razem też się uda. A że długo był cyckowy i spał że mną.. to i tak byłam uznawana za matkę wariatkę:p i nie mialam nic przeciwko. Tak czułam, tak robiłam.

Szczerze to zastanawiam się o ile porod będzie gorszy od bólu jaki towarzyszył różnym chorobom albo operacjom, które miałam. I czy na pewno będzie gorszy ;)Twój partner robi mnóstwo żeby pokazać że mu zależy! Szczerze? Obawiam się , ze mój S. nigdy w życiu nie dałby rady zrobić sensownych zakupów dla noworodka ani że bez mojego poganiania przygotowałby pokój dla małej. Będzie dobrze, nie martw się o jego nastawienie :)
On się cieszy że będzie miał dziecko, ale chodzi o to co będzie jak się urodzi czy będzie mi pomagal... Bo dopiero od miesiaca mi coś pomaga robi zakupy bo ja już tylko do łazienki chodzę ...ostatnio zadzwoniłam do sąsiadki żeby przyszła i mi ogarnęła dom bo syf taki że masakra cud że robaki się jeszcZe nie zaległy .. on nieraz ma trzy dni wolnego i nic nie robi leży i ogląda tv itd..dużo by opowiadać
Zobaczymy jak będzie dziecko, i jak wtedy będzie mi pomagał, on wdał się w swojego ojca że to kobieta ma wszystko w domu robić i jeszcze do pracy chodzić i najlepiej miu pieniądze oddawać.. a ja zarabiam więcej od niego..
Ja już się nie mogę doczekać jak wrócę do mojej pracy, cały czas się zastanawiam czy wziąć 6 miesięcy czy rok macierzyńskiego ...
No ale zobaczymy jak to będzie, musi dzidzia się urodzić cała i zdrowa wtedy się ogarnie temat ..

@Mati78 a jak tam wogole u Was bo coś przegapiłam pewnie
Jak u mnie? leżę i leżę chyba już niedługo odleżyny dostanę, a po tym wszystkim to zakwasy takie będę miała że hoho ... Ale staram się wstawać bo wtedy tak mnie te nerki nie nawalają .. już się nie mogę doczekać wtorku i wizyty u ginekologa ... Tylko kurcze nie mam wypisu ze szpitala, wczoraj dzwoniłam i jeszcze nie mają .. mam nerwa bo jestem ciekawa co oni tam wypiszą no i mojemu urologowi i gin. Bym pokazała ..

reklama
Jak u mnie? leżę i leżę chyba już niedługo odleżyny dostanę, a po tym wszystkim to zakwasy takie będę miała że hoho ... Ale staram się wstawać bo wtedy tak mnie te nerki nie nawalają .. już się nie mogę doczekać wtorku i wizyty u ginekologa ... Tylko kurcze nie mam wypisu ze szpitala, wczoraj dzwoniłam i jeszcze nie mają .. mam nerwa bo jestem ciekawa co oni tam wypiszą no i mojemu urologowi i gin. Bym pokazała ..

Mi tez było lepiej jak chodziłam od leżenia bolały ... teraz jak mi się uda poleżeć to dalej tak samo

Do góry