reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Witajcie z rana.

Zazdroszczę ochłodzenie i opadów. U nas już 20 stopni, a ma być 31.. już nawet nie liczę że to ostatnie upały, bo ile razy można..

Wyspałam się dzisiaj:) na 11 idę do lekarza z medicover żeby mi dał skierowanie na badania które chce lek że szpitala. I tu pytanie, każą wam zrobić jakiś fibrynogen? Wogole nie kojarzę tego badania?

Kliska ja po 7 latach to nie pamiętam co i jak było. Ale w 1 ciąży miałam do końca miałam długa i twarda szyjke i pamiętam te bolesne masaże żeby coś się zaczęło dziać. Teraz już szyjka miękka i na palec, a bez skurczy nic się nie podzieje, więc pewnie twoje skurcze to też już praca macicy i przygotowywanie szyjki do porodu. Pierwsza, a kolejne ciążę to na pewno jest różnica..
Ja do końca poprzedniej ciazy wszystko robiłam, po terminie tak samo.. Teraz już że 2 tyg toczę się i nie mam na nic siły, mimo że wyniki krwi lepsze niż wtedy.. pogoda też na pewno swoje robi..

Widzę też że dużo dzieci ma teraz urodziny na wrzesniowkach.. współczuję, że to kolejne ciążę wakacyjne.. I doceniam swój maj na rodzenia z poprzedniej ciaxy:)

reklama
Wstawiłam pościel do prania. Skoro taki upał ma być, to niech będzie z tego jakiś pożytek.
Potem już deszcze to nie wyschnie.

Kasiu jak pierwsza nocka w domku. Dasz nam zdjęcie maluszka w swoim łóżeczku?
Myślałam, że zaczniesz lawinę.. A tu już koniec tygodnia i nikt przykładu nie bierze?
Jak się czujesz, jak twój brzuszek? Pisz nam co i jak.

Gosia jak tam?

Ania? Melduj się:)

Pełnia już za 2 dni:) to może coś się ruszy?
I jeszcze tydzień sierpnia.. potem już robimy wyścigi którą pierwsza;)
Ja po środeczku 15.. chociaż jak na wywoływanie to moja gin ma dyżury w piątki.. to może być 14:)

Witajcie z rana.

Zazdroszczę ochłodzenie i opadów. U nas już 20 stopni, a ma być 31.. już nawet nie liczę że to ostatnie upały, bo ile razy można..

Wyspałam się dzisiaj:) na 11 idę do lekarza z medicover żeby mi dał skierowanie na badania które chce lek że szpitala. I tu pytanie, każą wam zrobić jakiś fibrynogen? Wogole nie kojarzę tego badania?

Kliska ja po 7 latach to nie pamiętam co i jak było. Ale w 1 ciąży miałam do końca miałam długa i twarda szyjke i pamiętam te bolesne masaże żeby coś się zaczęło dziać. Teraz już szyjka miękka i na palec, a bez skurczy nic się nie podzieje, więc pewnie twoje skurcze to też już praca macicy i przygotowywanie szyjki do porodu. Pierwsza, a kolejne ciążę to na pewno jest różnica..
Ja do końca poprzedniej ciazy wszystko robiłam, po terminie tak samo.. Teraz już że 2 tyg toczę się i nie mam na nic siły, mimo że wyniki krwi lepsze niż wtedy.. pogoda też na pewno swoje robi..

Widzę też że dużo dzieci ma teraz urodziny na wrzesniowkach.. współczuję, że to kolejne ciążę wakacyjne.. I doceniam swój maj na rodzenia z poprzedniej ciaxy:)
Dzięki za odpowiedź :) stresuje się, bo ten Szczecin tak daleko. A czuję, że powinnam tam rodzic. Zwariować idzie... Nie wiem czy dzisiaj nie wybiorę się na jakieś zakupy, aby się odstresowac. Może zaraz zrobię sobie pielęgnację stóp? Bo strasznie mi się zniszczyły po wakacjach. Trzeba gdzieś myśli rozwiać.

Dzięki za odpowiedź :) stresuje się, bo ten Szczecin tak daleko. A czuję, że powinnam tam rodzic. Zwariować idzie... Nie wiem czy dzisiaj nie wybiorę się na jakieś zakupy, aby się odstresowac. Może zaraz zrobię sobie pielęgnację stóp? Bo strasznie mi się zniszczyły po wakacjach. Trzeba gdzieś myśli rozwiać.
Nie dziwię się.. twoja sytuacja jest wyjątkowa.. A przypomnij na kiedy masz termin i kiedy chcesz tam jechać?

Witajcie z rana.

To u mnie zero słońca za to wiatr i deszcz . Nigdy nie myślałam że będę czekała na takie ochłodzenie bo ja z natury jestem ciepłolubna :)
Ja zaraz zabieram się za porządki w szafkach z ubraniami bo wczoraj nie miałam totalnie na to siły

Eh te szpitale, puki nie zamknęli szpitala w mojej miejscowości to nie miałam żadnego problemu gdzie rodzić, urodziłam w nim 2 dzieci ale żadnych zastrzeżeń nie miałam, a teraz mam 3 do wyboru gdzie w żadnym nie leżałam a opinie o każdym są różne [emoji848][emoji848][emoji848][emoji848] aaa każdy oddalony średnio o 25km...

Czy te sikanie w nocy non stop też was tak dobija? Co się człowiek ułoży jakoś fajnie to ciul do kibelka musi iść.
Nie wyspałam się. U mnie dziś znowu gorąc.
Ile dałabym za burze...ojo_O

reklama
Hej :)
Dzień dobry po przespanej dobie. W sumie to zaczyna mi się podobać ten odpoczynek. Co dziwne - dalej bym sobie spala, chociaż już nie czuje się jakbym miała się przewrócić na siedząco :) ale pozytywne zaskoczenie - nie boli mnie głowa mimo tego spania :D

Co u Was?

Do góry