reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Hej. A ja leżę i wstać mi się nie chce. Jestem głodna [emoji16][emoji16][emoji16]
Wczoraj byłam u koleżanki i jej maleńkiej córeczki. Jej mąż pstryknął mi kilka zdjęć z brzuszkiem [emoji16]

Mała jest przeslodka i tak duża karmiona cycem.

Boli mnie brzunio. Hemoroidy wylazły. Dupsko rozwala. Żyć nie umierać [emoji16][emoji16][emoji16]
tez mi wyszły.....dziady

reklama
@Efka19840 - na Ligocie dużo osób wynajmuje pokoje, ale raczej na długi okres czasu niż krótki. Spytam się znajomego, który wynajmuje mieszkania w Katowicach, czy ma jakiś pokój wolny na krótko. Może też popytajcie w szpitalu i akademikach, pewnie do października będą jakieś wolne pokoje...

Mój S. wysłany do pracy , ja jeszcze muszę chwilkę doleżeć :)
Dzisiaj u mnie cudowne jednodniowe zapewne ochłodzenie i dlatego zamierzam się wybrać na ostatnie zakupy do apteki , do Rossmanna i może skoczę do galerii :)
Ja wczoraj zrobiłam maraton po sklepach razem z mama. Powiem Wam, że po 4 godzinach miałam dość. W któryms momencie usiadłam na podłodze w reserved bo już nie miałam siły stać [emoji6]dobrze, że mnie nikt nie widział poza mama. Stwierdziłam, że to ostatni taki maraton bo już zwyczajnie nogi mnie nie chcą nosić [emoji16]

U mnie niestety też są:/ chyba z racji zaparc. Pomógł mi trochę posterisan w maści

hm ja mialam dawno temu i to co mi pomoglo,to jakby tu powiedziec malo wspolnego ma z leczeniem, ale ze smarowaniem owszem ;) he he

teraz to mysle ze z mojej wagi - 91kg waga wczoraj ukazala no i nacisk dziecka...

Dziękuję Wam za odpowiedzi :) zobaczymy co wyjdzie. Będę rozmawiać z mężem, jeszcze porozmawiam że swoją położna środowiskowa. Najwyżej urodze w Koszalinie, a potem po 2-3 miesiącach pojadę do Szczecina na kontrolę serca. A jak się uda to chyba wolę tego 27 jechać do Szczecina i żeby mi zrobili GBS, bo jeszcze nie mam. Może jak mnie tam skontroluja to się okaże, że będę krótko leżeć i niedługo urodze.
A w ogóle, któraś miała tak, że nie miała zrobionego GBS do porodu? Co wtedy się dzieje?

Dziękuję Wam za odpowiedzi :) zobaczymy co wyjdzie. Będę rozmawiać z mężem, jeszcze porozmawiam że swoją położna środowiskowa. Najwyżej urodze w Koszalinie, a potem po 2-3 miesiącach pojadę do Szczecina na kontrolę serca. A jak się uda to chyba wolę tego 27 jechać do Szczecina i żeby mi zrobili GBS, bo jeszcze nie mam. Może jak mnie tam skontroluja to się okaże, że będę krótko leżeć i niedługo urodze.
A w ogóle, któraś miała tak, że nie miała zrobionego GBS do porodu? Co wtedy się dzieje?
Wtedy jesteś traktowana jakbyś miała GBS dodatni i podają antybiotyk podczas porodu.

Hej dziewczyny [emoji4]wczoraj cały dzień zabiegana byłam dlatego się nie odzywalam. Dziś już jestem po wizycie w labolatorium i oczywiście afera, że kobiety w ciąży wchodzą bez kolejki. Co najlepsze najwięcej dyskutowaly baby, a faceci siedzieli cicho ...mówię Wam cyrk. Człowiek się jeszcze musi tłumaczyć, że chce jak najszybciej wejść bo musi wziąść leki na tarczyce i w miarę szybko zjeść z racji cukrzycy ciążowej :/ Dziś wieczorem idę na usg . Dowiem się co tam u młodego słychać. Ciekawe jak ta nieszczęsna pepowina....

Jeśli chodzi o ten gbs to lekarz ostatnio mi mówił, że nie będziemy tego robić bo i tak czeka mnie cc i dziecko nie będzie przechodzili przez kanał rodny.

@Efka1840 Zobaczysz, że plucko córeczki zacznie normalnie pracować. Musicie myslec pozytywnie.Jak to napisała StarAnia z każdym dniem szanse malutkiej są coraz większe.
Koniecznie daj znać po wizycie :)

reklama
Do góry