reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Hej. A ja leżę i wstać mi się nie chce. Jestem głodna [emoji16][emoji16][emoji16]
Wczoraj byłam u koleżanki i jej maleńkiej córeczki. Jej mąż pstryknął mi kilka zdjęć z brzuszkiem [emoji16]

Mała jest przeslodka i tak duża karmiona cycem.

Boli mnie brzunio. Hemoroidy wylazły. Dupsko rozwala. Żyć nie umierać [emoji16][emoji16][emoji16]
tez mi wyszły.....dziady

reklama
@Efka19840 - na Ligocie dużo osób wynajmuje pokoje, ale raczej na długi okres czasu niż krótki. Spytam się znajomego, który wynajmuje mieszkania w Katowicach, czy ma jakiś pokój wolny na krótko. Może też popytajcie w szpitalu i akademikach, pewnie do października będą jakieś wolne pokoje...

Mój S. wysłany do pracy , ja jeszcze muszę chwilkę doleżeć :)
Dzisiaj u mnie cudowne jednodniowe zapewne ochłodzenie i dlatego zamierzam się wybrać na ostatnie zakupy do apteki , do Rossmanna i może skoczę do galerii :)
Ja wczoraj zrobiłam maraton po sklepach razem z mama. Powiem Wam, że po 4 godzinach miałam dość. W któryms momencie usiadłam na podłodze w reserved bo już nie miałam siły stać [emoji6]dobrze, że mnie nikt nie widział poza mama. Stwierdziłam, że to ostatni taki maraton bo już zwyczajnie nogi mnie nie chcą nosić [emoji16]

U mnie niestety też są:/ chyba z racji zaparc. Pomógł mi trochę posterisan w maści

hm ja mialam dawno temu i to co mi pomoglo,to jakby tu powiedziec malo wspolnego ma z leczeniem, ale ze smarowaniem owszem ;) he he

teraz to mysle ze z mojej wagi - 91kg waga wczoraj ukazala no i nacisk dziecka...

Dziękuję Wam za odpowiedzi :) zobaczymy co wyjdzie. Będę rozmawiać z mężem, jeszcze porozmawiam że swoją położna środowiskowa. Najwyżej urodze w Koszalinie, a potem po 2-3 miesiącach pojadę do Szczecina na kontrolę serca. A jak się uda to chyba wolę tego 27 jechać do Szczecina i żeby mi zrobili GBS, bo jeszcze nie mam. Może jak mnie tam skontroluja to się okaże, że będę krótko leżeć i niedługo urodze.
A w ogóle, któraś miała tak, że nie miała zrobionego GBS do porodu? Co wtedy się dzieje?

Dziękuję Wam za odpowiedzi :) zobaczymy co wyjdzie. Będę rozmawiać z mężem, jeszcze porozmawiam że swoją położna środowiskowa. Najwyżej urodze w Koszalinie, a potem po 2-3 miesiącach pojadę do Szczecina na kontrolę serca. A jak się uda to chyba wolę tego 27 jechać do Szczecina i żeby mi zrobili GBS, bo jeszcze nie mam. Może jak mnie tam skontroluja to się okaże, że będę krótko leżeć i niedługo urodze.
A w ogóle, któraś miała tak, że nie miała zrobionego GBS do porodu? Co wtedy się dzieje?
Wtedy jesteś traktowana jakbyś miała GBS dodatni i podają antybiotyk podczas porodu.

Hej dziewczyny [emoji4]wczoraj cały dzień zabiegana byłam dlatego się nie odzywalam. Dziś już jestem po wizycie w labolatorium i oczywiście afera, że kobiety w ciąży wchodzą bez kolejki. Co najlepsze najwięcej dyskutowaly baby, a faceci siedzieli cicho ...mówię Wam cyrk. Człowiek się jeszcze musi tłumaczyć, że chce jak najszybciej wejść bo musi wziąść leki na tarczyce i w miarę szybko zjeść z racji cukrzycy ciążowej :/ Dziś wieczorem idę na usg . Dowiem się co tam u młodego słychać. Ciekawe jak ta nieszczęsna pepowina....

Jeśli chodzi o ten gbs to lekarz ostatnio mi mówił, że nie będziemy tego robić bo i tak czeka mnie cc i dziecko nie będzie przechodzili przez kanał rodny.

@Efka1840 Zobaczysz, że plucko córeczki zacznie normalnie pracować. Musicie myslec pozytywnie.Jak to napisała StarAnia z każdym dniem szanse malutkiej są coraz większe.
Koniecznie daj znać po wizycie :)

reklama
Do góry