reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

To ja tak samo dziś 38 tydzień.
U mnie mentlik w głowie. Na razie jestem jeszcze w Koszalinie, jazda do Szczecina możliwe, że za tydzień w poniedziałek. Basia w brzuszku ma obecnie 2600. Jak czytam to wy macie o wiele większe dzieci. Co ciekawe już mam rozwarcie 1.5 cm i 1.5 cm szyjki i... Lekarz mówi, że tydzień wytrzymam do przyjazdu do Szczecina. Boję się, że nie, po tej sobotniej nocy. Dodatkowo jakoś tak nie zapytałam lekarza czy w takim przypadku uprawiać seks czy lepiej nie. Mąż mnie wczoraj przekonywał, że wolałby, abym rodziła tutaj - jest wiele plusów: mąż prawdopodobnie będzie przy porodzie, mamy bardzo blisko do szpitala, więc będzie mógł mi przynieść szybko wszystko co potrzebuje. Jak będzie przy porodzie to przypilnuje, aby lekarze i położne zrobili wszystko co ja sobie zazycze. Niestety nie wiem jak to będzie w Szczecinie w szpitalu i będę tam sama. Nie dopilnuje wszystkiego. Co wy byście zrobiły na moim miejscu? Kardiolodzy (zarówno w Koszalinie jak i Szczecinie) mówią, że w Koszalinie powinnam bezpiecznie urodzić. Ginekolog tutaj w Koszalinie też powiedział, że tutaj urodzić urodze, ale chyba lepiej ten Szczecin. W poradni patologii ciąży w Szczecinie powiedzieli, że najlepiej Szczecin, że na moim miejscu wybraliby Szczecin. Na plus na Koszalin przemawia to, że serio mogę tu urodzić nawet w przypadku cesarki i to, że mąż na miejscu i że nie będę leżeć do porodu w szpitalu i... Na pewno nie będą mi sztucznie wywoływać porodu naturalnego. Za plus w Szczecinie to, że tam sprawdza mi urządzenie przed porodem i to, że przy porodzie i po nim będą kontrolować moje serce i na pewno lepiej się mną zaopiekują niż w Koszalinie (rodziłam już w Koszalinie i mam do tego porodu wiele zastrzeżeń). Myślałam, że z mężem już podjęliśmy decyzję, a on mi zasial ziarnko niepewności i już sama nie wiem :(

Trudna decyzja przed Tobą.. ja bym chyba wzięła ten Szczecin.. poród tak czy inaczej, z mężem czy bez urodzisz, a tam bezpieczniej i dla Ciebie i dziecka. A skoro Koszalin i tak nie wspominasz dobrze??? Na pewno jest na czym pomysleć;) dobrych decyzji..

reklama
Marciatko teraz doczytałam że jesteś z Katowic. Ten szpital w którym jest malutka to chyba ten co o nim wspominałaś. Ja to nawet nie wiem na jakiej on jest ulicy no była tak zawiana. W każdym razie mamy do niego ponad 80km w jedną stronę. Na razie będzie mnie wozić mąż ale jeszcze w tym miesiącu nastanie ten dzień że sama będę musiała no jak wszystko pójdzie dobrze to jak już będzie na normalnym oddziale to bym chciała być z nią jak najwięcej i tak się zastanawiam może orientujesz się czy gdzieś tam w okolicy tego szpitala da rade jakis pokój wynająć i jak to cenowo wygląda. Bo może by to taniej wyszło być na miejscu. Na razie to nie mam bladego pomysłu jak to ogarnąć. Z malutka bez zmian. Czekamy. Dzisiaj ma mieć USG brzuszka i główki to coś więcej będzie wiadomo. Wczoraj jeszcze wieczorem miała mieć gazometria bo plucko zaczyna się na szczęście rozprężac. Do tej 13 to ja dzisiaj jajco zniosę

Trzymaj sie:)

Trudna decyzja przed Tobą.. ja bym chyba wzięła ten Szczecin.. poród tak czy inaczej, z mężem czy bez urodzisz, a tam bezpieczniej i dla Ciebie i dziecka. A skoro Koszalin i tak nie wspominasz dobrze??? Na pewno jest na czym pomysleć;) dobrych decyzji..
Ja bym wybrala Szczecin, bo tam zajma sie Toba na odpowiednim poziomie. Moze maz moze buc z Toba i w Szczecinie, a jesli nie on to moze ktos inny bliski (mama, siostra-jesli masz, przyjaciolka). Mozesz tez spisac swoje zyczenia w planie porodu i miejmy nadzieje, ze bedzie respektowany.

A ja dzisiaj przespalam cala nac (z jakimis drobmymi przebudzeniami, a bo to skorcz, a to glowa sie "urwala" od poduszek). Robie sobie z dlugiej poduszki takie gniazdko (podparta glowa, kregoslup z lewej strony i uda-mam lekko zgiete)- dobrze mi sie spi w tej pozycji.
Bajderka, trzymam kciuki za kp, ja tez bym chciala i bede probowac. Mam prosbe: piszcie tego typu rady na forum, bo zawsze moze sie przydac.
Ja zgubilam gdzies info o czopkach z powietrzem. Pamietacie co to bylo? A moze czytalam na innym watku?

Hemoroidy - wiem, ze coraz wiecej dziewczyn ma z nimi problem - jesli potrzebujecie info na ten temat to moge sie podzielic tym, co zalecil mi proctolog.

Hej dziewczyny [emoji4]wczoraj cały dzień zabiegana byłam dlatego się nie odzywalam. Dziś już jestem po wizycie w labolatorium i oczywiście afera, że kobiety w ciąży wchodzą bez kolejki. Co najlepsze najwięcej dyskutowaly baby, a faceci siedzieli cicho ...mówię Wam cyrk. Człowiek się jeszcze musi tłumaczyć, że chce jak najszybciej wejść bo musi wziąść leki na tarczyce i w miarę szybko zjeść z racji cukrzycy ciążowej :/ Dziś wieczorem idę na usg . Dowiem się co tam u młodego słychać. Ciekawe jak ta nieszczęsna pepowina....

Jeśli chodzi o ten gbs to lekarz ostatnio mi mówił, że nie będziemy tego robić bo i tak czeka mnie cc i dziecko nie będzie przechodzili przez kanał rodny.

@Efka1840 Zobaczysz, że plucko córeczki zacznie normalnie pracować. Musicie myslec pozytywnie.Jak to napisała StarAnia z każdym dniem szanse malutkiej są coraz większe.

reklama
A ja dzisiaj przespalam cala nac (z jakimis drobmymi przebudzeniami, a bo to skorcz, a to glowa sie "urwala" od poduszek). Robie sobie z dlugiej poduszki takie gniazdko (podparta glowa, kregoslup z lewej strony i uda-mam lekko zgiete)- dobrze mi sie spi w tej pozycji.
Bajderka, trzymam kciuki za kp, ja tez bym chciala i bede probowac. Mam prosbe: piszcie tego typu rady na forum, bo zawsze moze sie przydac.
Ja zgubilam gdzies info o czopkach z powietrzem. Pamietacie co to bylo? A moze czytalam na innym watku?
Moze Eva qu?? Ja dziś też spałam w miarę ok chyba z racji tego ochlodzenia[emoji4]

Do góry