reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

A kupowalas nowy? Jaki model, bo kojaze cos z 5?
Od kuzynki odkupilam także sprawdzone źródło nowy kosztował ja 500zl więc masakra, ja zapłaciłem jej 180zl więc już sporo mniej

Załączniki

• DSC_2218.JPG
    DSC_2218.JPG
    824,9 KB · Wyświetleń: 103
reklama
wg mojej położnej i doradcy laktacyjnego to nie. wystarczy tyle mycia ile sie kapiesz. bo mleko ma jakieś swoje ph ze niby bakterie sie nie namnazaja czy coś.
Dziewczyny przecież goj się śmiała z tego mycia.. przystawiasz dziecię ileś razy na dobę i masz siłę biec za każdym razem myć cycka? Błagam.. poza tym czesto dziecko daje ci znać płaczem, to zostawiasz płaczące i do wanny.. A niech powyje sobie.. W końcu ćwiczy płuca.. no nie..
Bajdelka urodziłaś i ogarniasz 3 dzieci na co dzień.. jesteś naprawdę mega zorganizowana.. wydaje mi się, że jeśli dasz sobie szanse to będzie Pikuś dla Ciebie.. A organizm jeszcze ci podpowiada że jest gotowy.. nie ma w tym uważam większej filozofii.. na pewno z blizniajami było ciężko i zrozumiałe że mogło nie wyjść..
Wiesz organizm ludzki nie da się wytłumaczyć i zrozumieć.. znam dziewczynę, która adoptowala dziecko i je wykarmiła piersiami.. to dla nas ludzi nie do ogarnięcia.. nie zdziwiłbym się, jeśli my tu z wątku jesteśmy trochę wspolwinne tych twoich mlecznych cycków..
Spróbuj.. będziemy ci tu pomagać.. Ania prawie doradca.. A nóż się uda..
Ja mam koleżankę co pisałam że cc w Bielańskim i nie dali jej dziecka 24h i pierwszego nie udało się jej kp. Drugie karmi już minął rok i jej duma I podniesienie własnej wartości no mega..

Cześć dziewczyny..

Wczoraj już nie mialam siły pisać.. prosto z wizyty poszłam po D na plac zabaw i tam spędziłam miły romantyczny wieczór do 19.30 plotkujac z sąsiadka.. potem już nie mialam siły..

Ale fajnie że te nasze wizyty dość udane:) i już ile ważą dzieciaczki.. 3700 rekordzistą.. nieźle..

Wiciowamama fajna już waga twojej kruszynki.. moja też w 36 niecałe 2800 a teraz już 3400..
Cieszę się razem z Tobą że masz męża w domu.. to i fizycznie i psychicznie łatwiej. Może jemu się uda przekonać ją.. na właściwe przekrecenie się? Probówanie nic nie kosztuje.. a coreczki czesto są tatusia:)
Trzymaj mocno kciuki:) buziak

Seremida zdaje się że twoja wizyta dzisiaj. Życzę pomyślnych wiadomości;) i daj znać po.

Hej,
ja już nie śpię od 4:00 i chcialabym zasnąć choć na godzinę ale zatkany nos skutecznie to uniemożliwia....jak tak będzie do samego porodu to zamiast nabrać sił to będę chodziła po ścianach.
Dzisiaj wizyta i ustalanie terminu CC. Mam cichą nadzieję że ktoś zrezygnuje z wizyty i wcisnę się wcześniej bo 20:00 to późno jak dla mnie a jak jeszcze będzie poślizg to już w ogóle. Ciekawe ile mała waży bo od ostatniej wizyty 3 tygodnie temu przybyło mi tylko 0,5 kg co myslałam że będzie więcej.
Ciekawe jak tam Kasia od Efki...cały czas mam je w myślach.
W ogóle to już 21.08...równy m-c mi został...ale zleciało...mam nadzieję na CC 10 lub 11.09 bo u nas planowane robią w pn i wt właśnie.

Nie bardzo rozumiem?

bo ja zrozumialam, ze jak ty dostajesz mieszkanie to oni z tego co mieszkacie teraz maja sie wyprowadzic..?
Heh tak z luzniejszych spraw. Zmierzyłam się. Biust(smętne zwisy dwa) 100 - bez zmian raczej. Brzuch 112 no i tu troszkę się poszalalo :) biodra a raczej to coś pod brzuchem 104 - z 15 cm przybyło ... tak mnie naszło zmierzyć
a co to bylo wczoraj??? moje dziecko tez przyszlo z cm tosmy sie pomierzeyly

uwaga: ja biust 118 corka 91
talia ;) ja 126 corka 76
biedra ja he he 108 corka 92

Po wizycie ok
kladziemy sie 12.09 , pani Dr powiedziala ze moge byc juz na czczo...wiec chyba z marszu bedzie ciela - no chyba ze do tego czasu cos sie ruszy i bedziemy leciec na sygnale :)

Zelazo git
gbs po antybiotyku powtorzyc.
zrobic hiv - uwaga,bo nie robilysmy a potrzebny aktualny wynik do szczepienia potem......

mozna powiedziec? mozna i nie ciagnelam za jezyk ;)
szyjka zamknieta i bez zadnych zmian......
kolejna wizyta 3.09 czyli dzieci po szkole a ja popoludniem na wizytacje :D

reklama
Hej dziewczynki :) Ja już po badaniach krwi, jutro wizyta u gin już ostatnia! Pierwszy raz ktoś mnie przepuścił w kolejce tak sam z siebie i weszłam na badania jako druga. Zawsze wchodziłam i grzecznie czekałam na swoją kolej. 1,5 tyg. do terminu więc w samą porę ;) Wczoraj byliśmy z mężem na Mamma Mia 2, oczywiście przy scenie, gdzie były migawki z porodu wymiękłam, dobrze że było ciemno i te sceny ne trwały długo bo już się dosłownie zachodziłam płaczem ;p (na szczęście bezgłośnie) W ogóle od początku ciąży jak chcę oglądnąć jakiś film z porodu to nie daję rady za jednym zamachem bo dosłownie zalewam się łzami tak, że nic nie widzę i muszę oglądać na raty.

Do góry