reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Aniach ja to samo mam, ból pachwin jakbym brała udział w jakiś ćwiczeniach. Wczoraj spodni założyć nie mogłam, musiałam o pomoc prosić męża. Wybrałam się dziś do przychodni, nikt w autobusie nie ustąpił mi miejsca, źle się czułam tak stojąc ale jakoś dałam radę, w przychodni przepuscili kobietę szczupła w ciąży na pobranie, a ja czekałam bo każdy sądzi że poprostu gruba jestem.... przykro mi się zrobiło :/ chyba za duży wysiłek ta wyprawa poszłam do wc i jakiś śluz już się pojawił.... zadzwoniłam żeby mąż po mnie przyjechał bo ja nie dam rady wrócić komunikacja, chodzę jak żółw i boli mnie wszystko, jeszcze ten śluz doszedł....
Mialam ostatnio to samo w laboratorium pisałam o tym że kobietę przepaścią bo chuda w ciąży a ja jak się upomnialam to wielkiego oczy ze ja w ciąży jestem????? Chamy i tyle

reklama
Jak wczesniej? Ja mam zwolnienie do 5.09 a 29.08 ide do szpitala i bede miala cc. Od dnia porodu automatycznie zaczyna sie macierzynski i jest 21 dni na zlozenie wniosku o macierzynski i rodzicielski. Jezeli wyplaca zasilek chorobowy za te reszte czasu, to chyba pozniej portaca sobie z macierzynskiego i tyle.
Myślę że Ani chodziło o to że jak urodzi np. Jutro a zwolnienie ma do 9 września to trzeba złożyć po urodzeniu dziecka, a nie czekać do końca l4.

Jal wczesniej? Ja mam zwolnienie do 5.09 a 29.08 ide do szpitala i bede miala cc. Od dnia porodu automatycznie zaczyna sie macierzynski i jest 21 dni na zlozenie wniosku o macierzynski i rodzicielski. Jezeli wyplaca zasilek chorobowy za te reszte czasu, to chyba pozniej portaca sobie z macierzynskiego i tyle.
No wcześniej na zasadzie, że właśnie 21 dni od dnia porodu i od dnia porodu zaczyna się urlop macierzyński, a nie od planowanego terminu porodu :)

Boli, boli. Krzyż, podbrzusze, pachwiny. Myślałam, że może jelita, ale po dwojeczce nadal boli.

Hahaha. Zaczęłam mówić do Przemka i niechcący nacisnęłam orzycisk, żeby pisało to, co mówię [emoji14] patrzcie to:

nie kotek tego bólu się nie da nie da nie da zapamiętać bo on jest tak mocny że człowiek to wypiera było wiesz co to jest bardzo jasne po porodzie pamiętasz jeszcze bolało że bolało tak bardzo że się chciało się umrzeć ale samego bólu się nie pamięta także jakbyś mógł ściągnąć O kurczę nic

Dzwonilam przed chwila do endokrynologa mojego i pytalam o ew przewiskazania czy badania dziecka przed pierwszym szczepieniem jezeli ja choruje na hashimoto, to powiedziala, ze nie ma przeciwskazan

Hej dziewczyny ja nadal leżę w szpitalu i walczę z cholestazą już 11 dni. Wyniki skaczą raz lepiej raz gorzej ale robią wszystko abym wytrzymała do skończenia 37 tygodnia i jeśli się uda to będę miała cc 29 sierpnia. Trochę się boję bo to będzie dopiero 37 i 1 dzień ... ale ta cholestaza też dziadostwo więc wieżę że wiedzą co robią.

Hej , @Adell1994 narazie nie mieliśmy zdjęć, bo ja zdycham z katarem :( znowu noc nieprzespana, bo nos zatkany, sól morska to jakiś pic na wodę :< mój S.juz lepiej, ale on sobie zaaplikował całą aptekę w siebie.
Dzisiaj u mnie chłodniej, tak jakby się na deszcz zbierało , oby :D może to dzisiaj dobry dzień na prasowanie? Chociaż ten zatkany nos mnie skutecznie do wszystkiego zniechęca:/ wczoraj w południe Apap i w nocy tez wzięłam, ale czułam się jak kupa g... :/
@GoJ super wieści! Oby dobra ekipa remontowa Ci się trafiła .

No wcześniej na zasadzie, że właśnie 21 dni od dnia porodu i od dnia porodu zaczyna się urlop macierzyński, a nie od planowanego terminu porodu :)

Boli, boli. Krzyż, podbrzusze, pachwiny. Myślałam, że może jelita, ale po dwojeczce nadal boli.

Hahaha. Zaczęłam mówić do Przemka i niechcący nacisnęłam orzycisk, żeby pisało to, co mówię [emoji14] patrzcie to:

nie kotek tego bólu się nie da nie da nie da zapamiętać bo on jest tak mocny że człowiek to wypiera było wiesz co to jest bardzo jasne po porodzie pamiętasz jeszcze bolało że bolało tak bardzo że się chciało się umrzeć ale samego bólu się nie pamięta także jakbyś mógł ściągnąć O kurczę nic
Hehe dobre i co kotek na to????

reklama
Hej dziewczyny ja nadal leżę w szpitalu i walczę z cholestazą już 11 dni. Wyniki skaczą raz lepiej raz gorzej ale robią wszystko abym wytrzymała do skończenia 37 tygodnia i jeśli się uda to będę miała cc 29 sierpnia. Trochę się boję bo to będzie dopiero 37 i 1 dzień ... ale ta cholestaza też dziadostwo więc wieżę że wiedzą co robią.
Trzymaj się tam! Będzie dobrze!
Hej , @Adell1994 narazie nie mieliśmy zdjęć, bo ja zdycham z katarem :( znowu noc nieprzespana, bo nos zatkany, sól morska to jakiś pic na wodę :< mój S.juz lepiej, ale on sobie zaaplikował całą aptekę w siebie.
Dzisiaj u mnie chłodniej, tak jakby się na deszcz zbierało , oby :D może to dzisiaj dobry dzień na prasowanie? Chociaż ten zatkany nos mnie skutecznie do wszystkiego zniechęca:/ wczoraj w południe Apap i w nocy tez wzięłam, ale czułam się jak kupa g... :/
@GoJ super wieści! Oby dobra ekipa remontowa Ci się trafiła .
Inhalacje może sobie zrób?
Hehe dobre i co kotek na to????
Ze ściągnie mi muzykę, jaką chce [emoji14]
Bo cała rozmowa była o tym, że poprosiłam, żeby mi ściągnął soundtrack z jednego serialu do porodu, a on, że lepiej nie, bo potem będę miała złe wspomnienia i nie będę chciała z nim oglądać :D

Do góry