reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Współczuję sąsiadów.. nas z góry i dołu opalają papierochami .. wrrr i jeszcze cebulę non stop smażą .. A jak zgotowali bób to właśnie niemal wymiotowalam.. uroki mieszkania w bloku..
To u mnie jest tak że babcia ma okno kuchenne pod tym od naszego i wiecznie coś smaży , piecze . Tragedia ! A podobno dziadek miał być na diecie bo po wylewie, a ona ma cukrzycę i spora nadwagę a do tego inne choroby tego świata i powinni jeść zdrowo . A potrafią o 21 tak mi zasmrodzic pokój że tragedia .

To u mnie jest tak że babcia ma okno kuchenne pod tym od naszego i wiecznie coś smaży , piecze . Tragedia ! A podobno dziadek miał być na diecie bo po wylewie, a ona ma cukrzycę i spora nadwagę a do tego inne choroby tego świata i powinni jeść zdrowo . A potrafią o 21 tak mi zasmrodzic pokój że tragedia .
To ja mam sąsiadów gdzieś w moim pionie którzy chyba późno wracają z pracy. Gotowanie zaczynają więc koło 20/21 pół biedy generalnie bo gotują obiady dwudaniowe i pieką ciasta na soboty... ale czasem dają jakieś takie "babcine" przyprawy i normalnie jakbym cofała się do niedziel u babci. Pomijam że ja na noc i w nocy nie jem a te zapachy pobudzają mój układ trawienny.

Hej hej :)

Odpowiadam. Mala waży 3 kg, łożysko 2 stopień, wody w normie, przepływy w pepowinie, łożysku i w mózgu prawidłowe. Główka położona wysoko, mówi ze nie ma się do czego przyczepić, krew i mocz też mam dobre. Śmiał się tylko że prawie nic nie tylam cała ciążę a teraz na końcówce nadrabiam :p

Ja już zostawiam temat mojego męża, nie będę się nim denerwować, nie będę z nim rozmawiać, nie wiem... Nic nie będę :(

Byłam rano w kościele, byłam u spowiedzi.
Zrobiłam już ciasto, obiad, pranie .. I nie mam co robić żeby zająć mysli.
O to już mała kluseczka , ładnie waży i najważniejsze że wszystko w porządku . Tylko się cieszyć :)

Nie wiem jak inne ale chyba pisałam że miewam takie silne skurcze no może nie zatyka ale z bólu płycej/ciężej oddycham i wtedy nawet przeponowo nie mam siły...

No właśnie coś takiego.. tylko ciężko mi oddech złapać.. I jak pisała Kasia spocona przy tym jestem bardzo.. no i od krzyża bóle..
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi..

Ja odczekam dwa dni i też się dowiem w końcu co nieco.
Ciekawa jestem ile przybrała przez te ostatnie 6 tygodni.
Ile by nie było to pewnie będzie szok bo ostatnio ważyła 1,2kg a tu wasze po 2-3kg już
Ogólnie rano fiknęła w brzuchu i była główką u góry. Ale jak wstałam i zaczęłam robić śniadanie to wróciła do swojego hamaka ;)
Łepek zaś pod żebrem
Masz wizytę w poniedziałek ? :)
Twoja pewnie też już waży blisko 3 , w 6 tygodni to pewnie ładnie przybrała :)

reklama
Do góry