reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Współczuję sąsiadów.. nas z góry i dołu opalają papierochami .. wrrr i jeszcze cebulę non stop smażą .. A jak zgotowali bób to właśnie niemal wymiotowalam.. uroki mieszkania w bloku..
To u mnie jest tak że babcia ma okno kuchenne pod tym od naszego i wiecznie coś smaży , piecze . Tragedia ! A podobno dziadek miał być na diecie bo po wylewie, a ona ma cukrzycę i spora nadwagę a do tego inne choroby tego świata i powinni jeść zdrowo . A potrafią o 21 tak mi zasmrodzic pokój że tragedia .

To u mnie jest tak że babcia ma okno kuchenne pod tym od naszego i wiecznie coś smaży , piecze . Tragedia ! A podobno dziadek miał być na diecie bo po wylewie, a ona ma cukrzycę i spora nadwagę a do tego inne choroby tego świata i powinni jeść zdrowo . A potrafią o 21 tak mi zasmrodzic pokój że tragedia .
To ja mam sąsiadów gdzieś w moim pionie którzy chyba późno wracają z pracy. Gotowanie zaczynają więc koło 20/21 pół biedy generalnie bo gotują obiady dwudaniowe i pieką ciasta na soboty... ale czasem dają jakieś takie "babcine" przyprawy i normalnie jakbym cofała się do niedziel u babci. Pomijam że ja na noc i w nocy nie jem a te zapachy pobudzają mój układ trawienny.

Hej hej :)

Odpowiadam. Mala waży 3 kg, łożysko 2 stopień, wody w normie, przepływy w pepowinie, łożysku i w mózgu prawidłowe. Główka położona wysoko, mówi ze nie ma się do czego przyczepić, krew i mocz też mam dobre. Śmiał się tylko że prawie nic nie tylam cała ciążę a teraz na końcówce nadrabiam :p

Ja już zostawiam temat mojego męża, nie będę się nim denerwować, nie będę z nim rozmawiać, nie wiem... Nic nie będę :(

Byłam rano w kościele, byłam u spowiedzi.
Zrobiłam już ciasto, obiad, pranie .. I nie mam co robić żeby zająć mysli.
O to już mała kluseczka , ładnie waży i najważniejsze że wszystko w porządku . Tylko się cieszyć :)

Nie wiem jak inne ale chyba pisałam że miewam takie silne skurcze no może nie zatyka ale z bólu płycej/ciężej oddycham i wtedy nawet przeponowo nie mam siły...

No właśnie coś takiego.. tylko ciężko mi oddech złapać.. I jak pisała Kasia spocona przy tym jestem bardzo.. no i od krzyża bóle..
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi..

Ja odczekam dwa dni i też się dowiem w końcu co nieco.
Ciekawa jestem ile przybrała przez te ostatnie 6 tygodni.
Ile by nie było to pewnie będzie szok bo ostatnio ważyła 1,2kg a tu wasze po 2-3kg już
Ogólnie rano fiknęła w brzuchu i była główką u góry. Ale jak wstałam i zaczęłam robić śniadanie to wróciła do swojego hamaka ;)
Łepek zaś pod żebrem
Masz wizytę w poniedziałek ? :)
Twoja pewnie też już waży blisko 3 , w 6 tygodni to pewnie ładnie przybrała :)

reklama
Do góry