reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Moja madra ksiazka, ktora czytalam wczoraj ("W oczekiwaniu na dziecko") podaje, ze w.ostatnim miesiacu w zasadzie nie powinno sie tyc lub minimalnie. Zmniejsza sie tez wtedy ilosc plynu owodniowego.
A mi wczoraj aplikacje pokazała, że teraz będę więcej przybierać, ale i tak jestem najpiękniejsza :D

reklama
Mój mąż to ogólnie ma bardzo małe libido . Trochę mi to czasem doskwiera. Teraz w ciąży to wygladam jak slonica i myślę, że totalnie go nie kręcę :/ Mam nadzieję, że po ciąży wszystko wróci do normy ...
My akurat pod względem libido jesteśmy dopasowani idealnie :)
Ale mój ex to raz w miesiącu i to z mojej inicjatywy , strasznie mi to dokuczało bo czułam się przy nim nieatrakcyjne i byłam ciągle wkurzona bo mi się chciało . Może pogadaj z mężem że Ci tego teraz brakuje :)

My akurat pod względem libido jesteśmy dopasowani idealnie :)
Ale mój ex to raz w miesiącu i to z mojej inicjatywy , strasznie mi to dokuczało bo czułam się przy nim nieatrakcyjne i byłam ciągle wkurzona bo mi się chciało . Może pogadaj z mężem że Ci tego teraz brakuje :)
My też dopasowani, ale nie wtedy, gdy jestem w ciąży widocznie :D

Mój jest spoko w ciągu dnia, więc „zasłużył” wieczorem, ale ja po prostu czasem nie mam takiej potrzeby, ani ochoty, a nie będę się zmuszać, musi mnie też zrozumieć.
U mnie tez ciężko z piciem wody.
No to też wiadomo że zdarzają się dni kiedy nie mam ochoty albo mój S. jest tak zmęczony po 12 h pracy że zasypia ledwo przyłoży głowę do poduszki i żadne z nas nie ma o to żalu :)

Nie, na dziecko nie dostanie bo Ty na macierzyńskim już. Musi wziąść na Ciebie i najlepiej zwolnienie. Wogole przy cesarce u mnie w pracy panowie biorą 2 tyg zwolnienia ba żony.
Dostanie, dostanie. Tylko trzeba uargumentować. Miałam taką sytuację, jak młody miał 3 miesiące, że starsza wylądowała w szpitalu. Ale napisał pismo, że ja nie mogłam się nią zająć, bo karmiłam młodsze dziecko piersią i ZUS bez problemu wypłacił zasiłek opiekuńczy.
Hmm. No to u mnie też 1,5 cm to 7+6, a 62,4 to 12+5

W ogóle nie wierzyłam że uda mi się zajść w ciążę już po tym wszystkim i nie mam pojęcia kiedy miałam owulacje, kiedy miałam seks... Pamiętam że na pewno po wigilii. I wychodzi na to że wtedy zaszłam? W około 30 dniu cyklu...
Nie mogłaś zajść po wigilii , bo ja mam termin z om na 14.09., z USG na 16.09. i zaszłam na pewno przed świętami ;) z resztą w sylwestra już miałam pozytywny test.
Moja madra ksiazka, ktora czytalam wczoraj ("W oczekiwaniu na dziecko") podaje, ze w.ostatnim miesiacu w zasadzie nie powinno sie tyc lub minimalnie. Zmniejsza sie tez wtedy ilosc plynu owodniowego.
To zapomnieli o zbieraniu wody przed porodem ;)

Szukam info czy któraś już urodziła i cisza na Morzu. Te z początku września brać się do roboty [emoji14]

reklama
No to mniej więcej u nas o to chodzi... Czasami jest seks bo w sumie gdzie on ma pójść? A dla mnie ważniejsze jest np żeby porozmawial najpierw ze mną jak z człowiekiem, albo przytulił, żebyśmy spędzili trochę czasu razem...

Ania nogi faktycznie spuchniete, i jak swędzi to lepiej ze zrobisz te badania. Ame na buzi dobrze wyglądasz :)
Normalne jest ,że kiedy się pokłócimy to kobieta może być zBlokowana kilka dni . Faceci są zupełnie inni i nie widzą w ogóle tego problemu. Dlatego od pierwszych dni związku potrzebna jest rozmowa. Bo często gęsto my kobiety zmuszamy facetów ,żeby się domyślali , a oni niestety nie potrafią. Trzeba po prostu chcieć się poznać nawzajem , zerknąć jakie różnice nas dzielą. Nigdy facet nie zrozumie kobiety , tak jak kobieta faceta.

Rozmawiajmy i słuchamy siebie nawzajem !

Do góry