reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Prawda :) zgadzam się w 100% , jak w ciągu dnia jest miło, spędza się czas na rozmowie, jakiś buziaczek w przelocie, komplement czy przytulenie to kobieta czuje się doceniona i wtedy jest tak jak ma być ;)
Ja w sumie sama nie wiem jak my dajemy rade bez seksu teraz. Bo wcześniej, nie mówiąc już o czasach starań o dziecko to raczej nie próżnowalismy. Boję się co będzie po połogu jak już będzie można i okaże się, że jest o wiele gorzej niż przed porodem... aaaj, jak mi tego żal :/ No i jeszcze będzie trzeba zacząć się zabezpieczać...
A jeśli chodzi o seks teraz to S. od poczatku się bał, potem jak raz namówiłam to pojawiła się krew, więc ja też zaczęłam się bać, ale chęć pozostała. Jednak u mnie nie ma mowy o tym, żeby tylko jedna strona była zaspokojona, a że ja satysfakcję mam tylko z seksu normalnego a nie żadnych innych wyczynów no to prawie nic nie robimy. A tak to cały czas łapanie się za ręce, dotykanie, gapienie się na siebie - z tym wszystko w normie. Wiecie za czym tak naprawdę najbardziej tęsknię? Za takim mocnym przytuleniem się do S. całym ciałem, z całej siły... a tu nie można bo brzuszek.
S. coś nie może przeżyć tego co dzieje się z moim biustem. Chyba bardziej niż mnie przeraża go to, że coś mi się tam porozciąga i już nie będzie tak fajnie jak wczesniej.

No na Pulsie 2 w Juniorze 2x dziennie.
Muszę ten program wpisac na liste kanałów zakazanych...

Ja mam z om, z tego kalendarzyka śmiesznego tp na 28 sierpnia, ale miałam długie cykle, późną owu, potwierdzoną monitoringiem, więc od początku trzymamy się daty 1 września i tak też na prenatalnych wyszło.

@RooibosGirl haha fakt, dziwna wiadomość, ale przez moją sklerozę to zauważyłam to już wcześniej :D chyba od początku ciąży mi się kurczą , to nie wiem, co mi zostanie na samym końcu :D
A ja też zawsze tyłam, pierwszy raz taka sytuacja :/ i zaczęłam się martwić, że jeśli ja nie przytyłam, to Mały tez nie :( ale z drugiej strony, jego ruchy są wyraźniejsze, jak wczoraj leżałam na boku, to aż krzyknęłam, bo tak mnie zabolało :D a mój S.synku,Co Ty robisz mamusi :D
Moja madra ksiazka, ktora czytalam wczoraj ("W oczekiwaniu na dziecko") podaje, ze w.ostatnim miesiacu w zasadzie nie powinno sie tyc lub minimalnie. Zmniejsza sie tez wtedy ilosc plynu owodniowego.

reklama
Tak samo oni potrzebują naszego zainteresowania. Tak jakbyśmy cały dzień miały go w nosie a potem tylko chodź bo mi się ruchac chce i po zaraz wypad . I znów zero zainteresowania. Wbrew pozorom faceci tez potrzebują zainteresowania swoją osoba , problemami , potrzebami a nie tylko słuchania o ciąży, dziecku albo poprostu całkowitego odstawienia na bok.
Jesteś naprawdę bardzo mądrą życiowo kobietą :)
Popieram twoje wpisy w 100 % :)

Do góry