reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

U mnie obaj głowy 33 a klata 34 cm. Obaj też 56cm "wzrostu" waga tylko inna. Z Kacprem mam pierwsza faza 3.5h druga 2h z Bartkiem pierwszą wpisali mi pi razy drzwi bo jak się zapytali kiedy się zaczęło powiedziałam o północy... no a drugą wpisali 5 minut więc wyszło łącznie 2h34m

reklama
A w ogóle boli mnie brzuch a Miki dostał dziś p..lca.
Skopał mi wnętrzności tak że pół dnia wymiotowałam. Poszłam spać to skurcze mnie budziły lub kopanie i teraz skurcze i kopanie... nic nie jem pierdziele boję się... tak mnie wymęczyło...

W ogóle dziś noc spadających gwiazd...

Chyba jest konieczny.
Tzn jak pojedziesz z bólami i rozwarciem to myślę że nawet jakbyś nie miała jakiegoś badania to by nie zrobili rabanu jakiegoś mega.
Ale przy takim zwykłym, wolnym porodzie to myślę że będą wymagać
Mnie nikt nie mówił że trzeba. Na stronie Madalińskiego jest że takowe respektują o ile....
Mój plan jest taki że zero oksytocyny. Żr rodzę szybko. I idę do domu po 12h maks. Koniec planu.

A ja zrobiłam pierwsze dwa prania małego rzeczy. I tak siedzę i wącham je i aż mi się robi niedobrze, chyba ze stresu :p

W ogóle mam problem pierwszego świata. Chce kupić organizer do wózka i nie wiem co wybrać :(

I jeszcze nie wiem czym się różni ptaszek szumiący od misia szumiacego oprócz różnicy w cenie...

Także takie mam rozkminy:)

A w ogóle boli mnie brzuch a Miki dostał dziś p..lca.
Skopał mi wnętrzności tak że pół dnia wymiotowałam. Poszłam spać to skurcze mnie budziły lub kopanie i teraz skurcze i kopanie... nic nie jem pierdziele boję się... tak mnie wymęczyło...

W ogóle dziś noc spadających gwiazd...

Nie wiem czy będzie coś widać bo tyle samolotów co zostawiło te opary które niemal chmury tworzą to masakra..

reklama
Też spojrzałam w kartę młodego.. poród wpisany 4.55 w tym 4.40 1 fazy i 15 drugiej. Główką 36, barki 37.. 4200 i 61cm.. taki był. Podana oxy, przebity pęcherz i chyba tyle ciekawych rzeczy.. I gbs ujemny, ale bakterie e-coli były.. I coś dowcipnie dostałam..
Młodemu zrobili morfologie- wyszła ok i crp też dobrze..

Do góry