reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
goj to też ekspresowo poszło... oby Miki nie wpadł do wc ;) na TLC często tak pokazują porody z zaskoczenia, nie wiem czy widziałaś kiedyś, myślą że chce im się kupę a tu dziecko do wc rodzą ;)
u mnie też nie było bardzo długo, ok 2h trwało. także chyba z tego wniosek że kolejne porody trwają krócej niż poprzednie...?
Ja już wam powiem szczerze zmęczona jestem tymi przygotowaniami, tą ciążą, już ciekawa jestem malucha jak bedzie wyglądał, już bym chciala mieć z głowy poród... żeby już obok mnie leżał sobie mały jęczący jęczybuła ;)

Dziewczyny spokojnie :) nie rodzę. Pół dnia po lesie chodze z rodzinka w nadziei, że chwyci, młody boleśnie się pcha, ale oprócz tego i jakichś delikatnych skurczy z krzyża nic się nie dzieje. Także spoko. Nie grozi mi nagły poród domowy, chyba, że tak się już do bólów przyzwyczaje, że nie zauważe tych porodowych :p

u mnie też nie było bardzo długo, ok 2h trwało. także chyba z tego wniosek że kolejne porody trwają krócej niż poprzednie...?
Ja już wam powiem szczerze zmęczona jestem tymi przygotowaniami, tą ciążą, już ciekawa jestem malucha jak bedzie wyglądał, już bym chciala mieć z głowy poród... żeby już obok mnie leżał sobie mały jęczący jęczybuła ;)
Aż zajrzałam do książeczek chłopców.
Pierwszy poród (ogółem było 40h) ale jako "rodzenie" mam wpisane
7h I okres i 15 minut II okres porodu.
(Ciekawe czy zaczęli liczyć po drugim czy po.trzecim oksy hahahaha)
Obwód głowy 34 cm
Drugi poród
9h pierwszy okres i 10 minut II okres porodu.
Obwód głowy 36 cm

Ja mam jakieś wyciszenie organizmu w kwestii przygotowań.
Nie czuje tego kompletnie.
Ani żadnego wicia gniazda, ani podekscytowania jakiegoś, nie umiem sobie też wyobrazić mojego dziecka po "tej" stronie brzucha.
Mam wrażenie że kupa czasu przede mną.
I takie tam.
Wcześniej tak nie było.
Teraz mi się taki chill załączył.
Jakbym obserwowała z.boku.

reklama
Chyba jest konieczny.
Tzn jak pojedziesz z bólami i rozwarciem to myślę że nawet jakbyś nie miała jakiegoś badania to by nie zrobili rabanu jakiegoś mega.
Ale przy takim zwykłym, wolnym porodzie to myślę że będą wymagać

Do góry