reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Z tymi nerkami wyszło dopiero w czwartym miesiącu, prędzej nie mialam żadnych problemów .. hmm a może były a zwalałam to na kręgosłup. Jedynie mogą to zbadać robiąc rentgen ale w ciąży nie da rady.. moja koleżanka miała to samo kolki nerkowe itd.. i przez te kolki nie mogła mieć cesarki musiala rodzić naturalnie rodziła 48 godzin .. mówi że bóle parte miała 6 godzin, była tak wykończona porodem że dziecko dali jej dopiero po 24 godzinach .. mam nadzieję że u mnie tak nie będzie :(
Dziś był obchód nadal kroplówki przeciwbólowe bo naprawdę nic mi nie pomaga ,CRP wyszło dobrze to nie mogą dać mi antybiotyku.. u mnie jest to 35 tydzień więc jeszcze za wcześnie na poród .. ogólnie to już sobie nie radzę mam dość,dość...
Serducha wysyłam.. ściskam.. już bliżej jak dalej..

reklama
A jak jest po cesrace? Pierwsze 8 godz kroplowka a pić wodę kiedy można? Zmieniło się coś??? Przy bliźniakach miałam coś zjeść Kleik na trzeci dzień przy synku było lepiej obiad na drugi dzień juz
Szczerze nie wiem. Stosuje wyparcie i nie dopuszczam myśli o cesarce. Wiem tyle, że masz prawo jeść normalne posiłki lekkostrawne, a nie tylko kleiki i że masz prawo mieć dziecko przy sobie cały czas

Szczerze nie wiem. Stosuje wyparcie i nie dopuszczam myśli o cesarce. Wiem tyle, że masz prawo jeść normalne posiłki lekkostrawne, a nie tylko kleiki i że masz prawo mieć dziecko przy sobie cały czas
Dziecko wiem bo chce od razu aby mi do łóżka dali tak mialam z synkiem ttzymalam go w ramionach i patrzyłam na niego cały dzień z bliźniakami bylo inaczej były przy mnie ale w tym wózku

Ja jadłam podczas porodu. Nie że obiad, hahaha, ale batonika ;) teraz też mam batony energetyczne przygotowane ;p
A po porodzie to byłam taka głodna, że nawet bezsmakowa szpitalna zupina była mega rarytasem :D
Ja właśnie zamierzam spakować coś na przekąskę bo jak urodzę w nocy to nie chciałabym paść tam z głodu :p raczej wątpię żeby ktoś poza wskazanymi godzinami posiłków podał cokolwiek do zjedzenia. A te batony energetyczne dobra myśl , muszę kupić :)

Uwaga! Dzis gwaltowne burze, silny wiatr i ulewny deszcz. Miejscami grad. Unikaj otwartych przestrzeni, zabezpiecz dobytek. Sledz komunikaty pogodowe.

Taki sms dostałam... to czekam na ten Armagedon

To się zgadam, jak tu mieć siłę i energię żeby przeć jak nie pozwalają nic jeść . A u nas pić można bo pytałam położnej i jeść podobno też można ale mówi że nie widziała nigdy żeby kobieta miała ochotę wtedy jeść :p
Wiesz. Na samym porodzie,.Tak.od 4 cm to ja nie myślałam o jedzeniu.
Przy 6 cm, po oksy to nawet lekko zwymiotowałam w tą nerke.
Ale jeśli zaczyna się w nocy, dawno.po kolacji.to do tego 4 cm czasem mija dużo czasu.
Energia się spala a potem człowieku męcz się jak cukier leci.na łeb na szyje

reklama
Chyba dieta lekkostrawna, żeby nie było żadnych wzdęć, co?
Moja mama miała co prawda inną operację niż cc, ale też kobiece sprawy i chodziło po prostu o to, żeby nie zafundować sobie żadnych problemów żolądkowych.

Do góry