reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Dziewczyny butelka z woda 1,5 l przewrocila sie obok mnie, tak ze korkiem uderzyla mnie w bok brzucha. Powiedzcie, ze nic sie nie stalo i ze ja jestem przewrazliwiona i juz swiruje, bo juz dziecko duze i wod coraz mniej i nie wiem czy jest dobra amortyzacja :/
Napewno jest wszystko ok od tamtej pory dziecko się rusza?

reklama
Po tym jak wczoraj polozna przestraszyla mnie mozliwoscia owiniecia pepowina powiedzialam o tym lekarce. Powiedziala mi, ze niebezpieczne owiniecie jest rzadkie i moze sie zmieniac w zaleznosci od ruchow dziecka.
Gdyby dziecko zaczelo sie gwaltownie ruszac.("walczyc" w brzuchu), co moze swiadczyc o zapetleniu, kazala zlapac za brzuch po obydwu stronach i gwaltownie nim potrzasnac (nie poglaskac!) tylko mocno zamachac na boki. To powinno spowodowac przesuniecie pepowiny. Generalnie w takich przypadkach trzeba jechac do szpitala na ktg.
A to co dokładnie powiedziała Ci położna?? Temat pepowiny cały czas siedzi w mojej głowie [emoji17]

Mój ADHDowiec często tak się wierzga jakby prądem rażony... mhmm ale nie sądzę by to miało związek...
Pewnie nie. To musi byc gwaltowna zmiana w stosunku do dotychczasowych ruchow, kiedy masz uczucie, ze dziecko walczy w brzuchu.
Dlatego czesto lekarz i polozne mowia, ze trzeba poznac specyfike ruchow danego dzidzia i reagowac na odstepstwa.

U mnie wizyta dopiero za dwa tygodnie ale ten d..ek pewnie nic mi nie powie jak nie dopytam no i bez USG zresztą to USG co miałam w 31 to jakby go nie było... O muszę go zapytać o zaświadczenie że id 9tc jestem pod "opieką" bo mi świadczeń bez tego nie dadzą...
Ostatnie usg miałam robione w tym tygodniu i trafiłam na super lekarza. Około 50 min trwało samo usg. Bardzo dokładny lekarz. Pierwszy raz chyba miałam przeprowadzone usg tak skrupulatnie

U mnie wizyta dopiero za dwa tygodnie ale ten d..ek pewnie nic mi nie powie jak nie dopytam no i bez USG zresztą to USG co miałam w 31 to jakby go nie było... O muszę go zapytać o zaświadczenie że id 9tc jestem pod "opieką" bo mi świadczeń bez tego nie dadzą...
Ja mam jutro wizyte i tez chce zapytac o zaswiadczenie do becikowego :)

Hej gwiazdy ja już w domu. A nogi od razu jak banki. W domu armagedon. Ale nie mam do męża żalu, bo w każdej wolnej chwili był ze mną. Teraz sprzątamy dom , póki mam siłę , jutro będę się adaptowała do nowego środowiska.
To nogi do zimnej wody a później trzymaj wyżej :)
No ciężko mu pewnie było samemu, bo i praca i z Tobą chciał być jak najdłużej . Najważniejsze że teraz Ci pomaga sprzątać :)

reklama
No ale podobno wypisują jak się już urodzi???! Ja się wstydzę swojego już pytać czy wypisze ale później jak urodze to co mam iść na prywatną wizytę i mu tylko kartkę dać? Czy lepiej mieć w szpitalu i tam go poprosić o wypisanie?

Do góry