reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Po tym jak wczoraj polozna przestraszyla mnie mozliwoscia owiniecia pepowina powiedzialam o tym lekarce. Powiedziala mi, ze niebezpieczne owiniecie jest rzadkie i moze sie zmieniac w zaleznosci od ruchow dziecka.
Gdyby dziecko zaczelo sie gwaltownie ruszac.("walczyc" w brzuchu), co moze swiadczyc o zapetleniu, kazala zlapac za brzuch po obydwu stronach i gwaltownie nim potrzasnac (nie poglaskac!) tylko mocno zamachac na boki. To powinno spowodowac przesuniecie pepowiny. Generalnie w takich przypadkach trzeba jechac do szpitala na ktg.
Mój ADHDowiec często tak się wierzga jakby prądem rażony... mhmm ale nie sądzę by to miało związek...

Ogólnie jestem w szoku jak dużo tutaj jest młodych mam co mają już dwójkę dzieci i czekają na trzecie :)
No i nasza kochana Bajdelka co na czwarte :):)

Ja dopiero pierwsze i tak wydawało mi się, że w sam czas ale czasem tak aż dziwnie, że to pierwsze...
Ja bliźniaki traktuje jak jedno hihi oczywiście żart

U mnie wizyta dopiero za dwa tygodnie ale ten d..ek pewnie nic mi nie powie jak nie dopytam no i bez USG zresztą to USG co miałam w 31 to jakby go nie było... O muszę go zapytać o zaświadczenie że id 9tc jestem pod "opieką" bo mi świadczeń bez tego nie dadzą...

reklama
Do góry