reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Dwa prania już suche i nawet poprasowalam teraz trzecie się suszy i dziś skończę prasowac więc powrót z koloni będę mieć z głowy

Obiad zjedliśmy ale się topie dosłownie leżę i kwicze wiatrak chłodzi nie mam już arbuza ale nigdzie nie jadę nie ma mowy

Mały dziś mniej się rusza muszę czuwać
Mój też się mniej rusza dziś . A u mnie deszcz i wiatr i jakieś ogólne ochłodzenie :) byłoby cudownie gdyby tak było już do wieczora :)

Powinien dostarczyć pod adres czyli powinien Ci wnieść :) zresztą chyba ogarnie że jesteś w ciąży i że nie będziesz tego wnosiła sama na górę :)
Wiesz dla mnie to logiczne, ale oni zawsze gdzieś tam sobie zastrzegają, że nie wnoszą paczek do mieszkania. Jak nam meble przywozili , to tez facet tylko z auta wyciągnął, a resztę mój S.z wujkiem.
Mój mały chyba nigdy nie miał czkawki :D albo nie wiem, że to to :p
I zdecyduje się chyba na ta sesje brzuszkowa. Na początku mieliśmy robić, później powiedziałam, że nie, bo mam mały brzuch, ale wczoraj tak siedzę i myślę,że mam jaki mam, a później będę żałować, że nie zrobiliśmy :-) i już mam plan takie zdjęcie powiększyć i do naszej nowej sypialni :-)

A jak robisz te pulpety ? :) uwielbiam koperek i chętnie bym zrobiła jutro na obiad :)
Mięso mielone nie lubi dużo przypraw, ja zawsze kupuje łopatke lub szynkę i sama miele w domu dla mnie gotowe mielone w sklepie nie istnieje a zwłaszcza te pakowane w Lidlu czy biedrze ochyda, więc tak wodę do gara tak mniej żeby sosik był a nie zupa sole i daje łyżkę wegety ale ja wegete robię sama ze świeżych warzyw, mięso do miski jajko, sól, pieprz bułka tarta w kubku namoczona mlekiem wszystko mieszam bije mięso ręką tak 2 min robię kulki obtaczam w mące ziemniaczanej i na gotujacy się wywar czyli to pulpety takie gotowane są miękkie i pyszne gotuje z reguły 20 min no i na koniec zależy co chcesz jak śmietana to 30% z ciut wody i ciut mąki zalać i wsypać dużo koperku zamieszać gotowe a jak chcesz w pomidorowym to ja daje te Passate z pomidorów i jak potrzeba to lekko zageszczam ale lekko, smacznego

Ja dziś większość ‚lajkuje’ czytam ale nie odp bo przy nich ciężko myśli zebrać. Mokro coś mam co chwile coś leci ale póki co taka mleczna wydzielina ... uczucie jak przy okresie mokro i mokro

Mięso mielone nie lubi dużo przypraw, ja zawsze kupuje łopatke lub szynkę i sama miele w domu dla mnie gotowe mielone w sklepie nie istnieje a zwłaszcza te pakowane w Lidlu czy biedrze ochyda, więc tak wodę do gara tak mniej żeby sosik był a nie zupa sole i daje łyżkę wegety ale ja wegete robię sama ze świeżych warzyw, mięso do miski jajko, sól, pieprz bułka tarta w kubku namoczona mlekiem wszystko mieszam bije mięso ręką tak 2 min robię kulki obtaczam w mące ziemniaczanej i na gotujacy się wywar czyli to pulpety takie gotowane są miękkie i pyszne gotuje z reguły 20 min no i na koniec zależy co chcesz jak śmietana to 30% z ciut wody i ciut mąki zalać i wsypać dużo koperku zamieszać gotowe a jak chcesz w pomidorowym to ja daje te Passate z pomidorów i jak potrzeba to lekko zageszczam ale lekko, smacznego
Dziękuję :) robię screena żeby mi się nie zgubiło i jutro będzie obiad :)

Wiesz dla mnie to logiczne, ale oni zawsze gdzieś tam sobie zastrzegają, że nie wnoszą paczek do mieszkania. Jak nam meble przywozili , to tez facet tylko z auta wyciągnął, a resztę mój S.z wujkiem.
Mój mały chyba nigdy nie miał czkawki :D albo nie wiem, że to to :p
I zdecyduje się chyba na ta sesje brzuszkowa. Na początku mieliśmy robić, później powiedziałam, że nie, bo mam mały brzuch, ale wczoraj tak siedzę i myślę,że mam jaki mam, a później będę żałować, że nie zrobiliśmy :-) i już mam plan takie zdjęcie powiększyć i do naszej nowej sypialni :-)
Ja ostatnio nadawałam paczkę to normalnie poprosiłam Pana żeby ją zabrał sam z garażu bo ciężka, a ja jestem w ciąży . I nie zrobił żadnego problemu :)
Mój przynajmniej 2 razy dziennie ma czkawkę , takie delikatne rytmiczne pukanie :)

reklama
Ja dziś większość ‚lajkuje’ czytam ale nie odp bo przy nich ciężko myśli zebrać. Mokro coś mam co chwile coś leci ale póki co taka mleczna wydzielina ... uczucie jak przy okresie mokro i mokro
To już chyba coraz bliżej . Dobrze że torbę dopakowałaś , ja muszę jeszcze raz na spokojnie swoją przejrzeć :)

Do góry