reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Ostatnio dałaś zdjęcie to tam żadnego słonia z trąbą nie widziałam !!! ;)
A mi poszło w uda, boczki i wałki tłuszczu na żebrach. Plus brzuch i.cycki o dwa rozmiary wyżej

A moje cycki są małe! Tzn zawsze były, potem się wydawało, że urosły bo brzuch mały a teraz jak stoję bez stanika to czuje się jak 13sto letni chłopak z nadwagą:(

reklama
Do Dębskiego chodził mój kolega z pracy z żoną. 2 ciążę im prowadził. Ona ma jakieś duże problemy, nie dopytawałam dokładnie, ale od początku ciąży jakieś zastrzyki musi sobie robić, j tylko z Dębskiego była zadowolona.
Na pewno dasz radę..
A na kiedy masz termin i kiedy cesarka?
Do szpitala ide na ktg 29.08 i albo zostawia albo puszcza do domu. Cc mam miec albo jak sie zacznie akcja porodowa albo skonczony 39 tc. Teamin z om 13.09, z usg prenatalnego 8.09. Ponoc lekarze trzymaja sie tego z prenatalnego, chociaz ja cykle mialam regularne (+/-1-3 dni)

Ja.jak zobaczyłam kuzynki córkę 3100 g to stwierdziłam że po moich chłopaczyskach po 4200 to bym taką wyturlała jak kulke :D
Hihi.
Za tydzień wizyta to zobaczę co tam mądrego wyliczy mój doktorek
Wczoraj w ksiazce o ciazy wyczytalam, ze rzadko dziecko jest za duze w stosunku do matki. Nawet jak potem wyrosnie na dryblasa to moze byc drobnym noworodkiem, a potem przybiera i rosnie.

Co do darcia się podczas porodu - to tylko źle brzmi. Niektórym kobietom - np. mnie krzyk czasem pomagał, bo większa adrenalina itp.

W ogóle polecam dla Waszych chłopów i Was samych:
jest jeszcze wersja dla kobiet o tym jak stracić męża, ale tego jeszcze nie słuchałam.
No właśnie mignelo mi to na YT i się tak zastanawiałam co to

Przyszła paczka z resztkami wyprawki.
Kilka pieluch domówiłam różnych, waciki, nożyczki, pojemnik na smoczek, dodatkowe podpaski.
Nie spakowali tylko folii przeciwdeszczowej na fotelik. Eh. Muszę im napisać maila.

reklama
Wczoraj od siostry przywiozlam mojemu Leosiowi kocyk po moim chrzesniaku. On skonczy jesienia 18 lat. A moj Maly bedzie spal w jego kocyku :). Kocyk przelezal w szafie i jest w super stanie i na dodatek jest w lewki :). Mnie to wzrusza, ze ten maly brzdac bedzie spal w kocyku ciotecznego brata, ktory jest doroslym facetem. Zreszta Duzy jest chetny do opieki nad kuzynem (oczywiscie za wynagrodzeniem ;)). Oczywiscie za jakis czas, ale moze to lepsze niz obca niania?
Jest taki przesad (moim zdaniem pozytywny), zeby rodzenstwo podawac do chrztu w tej samej koszulce, a wtedy bedzie sie bardzo kochalo. Mozna sprobowac.

Do góry