reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

A dziecko? Napisz coś
Dziecko ma 39cm,waga 1440 po dwoch dobacz 1325, ma hipotrofie chudzinka i spodziectwo do operacji. Lezy na oddziale noworodkowym, szybko nie wyjdziePrzewaznie je mleczko, wiec cos zaczyna tyć-ma juz 1340g. Nie bede juz pisac także życzę wszystkim powodzenia, trzymajcie sie.

reklama
Ja nie wiem ile, dostałam po pół roku, ale też wtedy udało mi się trochę zjechać z hormonami, bo po porodzie miałam ogromną niedoczynność tarczycy i okres mi i tak wrócił przy TSH 9, a wcześniej chyba nie było na to szans, bo mi zawsze niedoczynność hamuje okres. Także zobaczymy jak będzie teraz z lekami cały czas. Mam nadzieję, że nie wcześniej [emoji14]

Mi po roku;) ale ja dużo i często karmiła młodego.. Zwłaszcza w nocy. Ok roku zaczęły się dłuższe przerwy i wtedy @

Nie wychodzę dziś [emoji16][emoji16][emoji16][emoji23][emoji23][emoji23] ale chociaż od lekarza uzyskałam informacje wprost ,że jutro. Po prostu chce skończyć kurację antybiotykami dożylnymi. Mówi ,że tak będzie już lepiej. Wyniki już wszystkie w normie. :)
Dobrze że przynajmniej jasno określili kiedy :) tylko jeden dzień to dasz radę :)

Ja wzięłam 2 opakowania tych podkładów poporodowych tam jest po 10 szt. i 1 paczkę zwykłych tylko dużych . I szczerze nie wiem czy to dużo czy mało , ciężko mi określić . A wkładek laktacyjnych wzięłam 10 , w razie co S. dowiezie :) teraz tak czytam o tym ręczniku jednorazowym i chyba też zakupie bo nawet o tym nie pomyślałam.

Jeśli masz w domu zapas to tslue zwykle kuchenne;)

o kurde ale boli...

Jak tam Gosia ? Może to ze stresu przed Mopsem. Ja dziś nie rodzę ni chuchu. Miałam do wyboru zostać sama i bez auta lub wybrać się z autem mężem dość daleko. I powiem szczerze póki co lepiej się czuje w aucie niż w łóżku. Ogolnie tak jak po sterydach leżałam i było kijowo skurcze i mordęga. Jak zaczęłam chodzić przeszło. Teraz tez tak mam. Póki co sporo lepiej siedząc.

Dziecko ma 39cm,waga 1440 po dwoch dobacz 1325, ma hipotrofie chudzinka i spodziectwo do operacji. Lezy na oddziale noworodkowym, szybko nie wyjdziePrzewaznie je mleczko, wiec cos zaczyna tyć-ma juz 1340g. Nie bede juz pisac także życzę wszystkim powodzenia, trzymajcie sie.
Trzymajcie się dzielnie. Zdrowia dla maluszka i dużo siły dla Ciebie!

Dzięki za słowa pocieszenia ;) ważę bardzo dużo, wstyd się przyznać, powiem tylko że ponad stówę :( też uważam że każdy ma prawo być szczęśliwym, mieć rodzinę , dzieci, czy to gruby czy chudy czy brzydki... no zobaczymy jak tym razem na kogo trafię... jeszcze się nie zdecydowałam między dwoma szpitalami który wybrać. KatarzynaCarmen ja już nie wiem co lepsze czy ta cc czy sn.
W ciąży jesteś więc ponad stowe wazysz mając dziecko pod sercem.. na odchudzanie przyjdzie odpowiedni czas. Nad jakimi szpitalami się zastanawiasz? Ja coraz częściej myślę o Madalińskiego niby daleko ale bliżej mam np Bródnowski i nie jestem do niego przekonana..

Jak tam Gosia ? Może to ze stresu przed Mopsem. Ja dziś nie rodzę ni chuchu. Miałam do wyboru zostać sama i bez auta lub wybrać się z autem mężem dość daleko. I powiem szczerze póki co lepiej się czuje w aucie niż w łóżku. Ogolnie tak jak po sterydach leżałam i było kijowo skurcze i mordęga. Jak zaczęłam chodzić przeszło. Teraz tez tak mam. Póki co sporo lepiej siedząc.
W samochodzie klimka to już w ogóle fajnie w taki upalny dzień :)

reklama
W samochodzie klimka to już w ogóle fajnie w taki upalny dzień :)

Ja ogólnie świetnie się czuje w aucie , a mając do wyboru to stwierdziłam ze bardziej odpocznę tak niż w domu bo pewnie by mnie kusiło coś robić , jeszcze mam pare rzeczy poprasować , trochę pieluch ... pewnie kumpele chciały by przyjść a tak siedzę na dupce w chlodku...

Do góry