reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Po troszkę próbuj. Nie powinno bolec. Chyba ze się podniecenia boisz;) tym bardziej jak wszystko nie używane tyle czasu to warto rozmasowac
Kochana ja już marzę o tym podnieceniu [emoji847]z moim T chcemy zacząć używać żeby przygotować moje krocze do wielkiego wybuchu hehe jak teściowa już sobie wyjedzie . [emoji29] jeszcze 4 dni hehe

reklama
Świetny ten organizer. Wszystko w jednym miejscu, nie musisz po torbie szukać :)Ja też smaruję się od początku i wyszły mi rozstepy na boczkach. A dużo też nie przytyłam, ani szybko. U mnie w rodzinie to genetyczne. Nie udowodniono, że smarowanie zapobiega lub nie zapobiega rozstępom. W pierwszej kolejności genetyka.Nie musisz robić, ale masaż zapobiega pęknieciu i nacięciu krocza, bo skóra robi się elastyczna.
Napewno spróbuje ale muszę ściągnąć już moje długie paznokcie więc ręka pójdzie w ruch [emoji16] [emoji106]

@kasiaczek89pl - wprawdzie mnie nie wywolywalas do pisania (zreszta jakos nikt nie zuwazyl mojego znikniecia :(), ale napisze kilka slow.
Ja po dwoch dniach i nocach swietnego samopoczucia mam zjazd tak od dwoch dni. Mam jakies zatrucie albo taki rodzaj skorczy: parcie na mocz i stolec, a niewiele jestem w stanie z siebie wycisnac. Mam nadzieje, ze to nie jest to slynne oczyszczanie "przed". Do tego skorcze w nocy i generalnie postanowilam odposcic sobie aktywnosci. Wczesniej na zakupy pare razy poszlam, posprzatalam, ugotowalam, itp itd. Jednak mi nawet taka umiarkowana praca najwyrazniej szkodzi. Dzisiaj zrobilam badania lab., bylam u poloznej i lekarza ogolnego po skierowanie do kardiologa. Do tego wstawilam i powiesilam pranie, ugotowalam leczo i ryz z jablkami dla mnie (na moj brzuch, bo mam nadzieje, ze to jednak problem jelitowe). Maluch rusza sie intensywnie od wczoraj. Polozna nastraszyla mnie, ze moze maly sie owinal pepowina i sie szarpie :(. Aha i boli mnie cala miednica - zaczelam chodzic powoli i z trudnoscia. Jutro mam lekarza to sie duzo wyjasni. 3 tyg.temu lekarka byla optymistyczna co do donoszenia, dzisiaj polozna nie bardzo... zobaczymy, kto ma racje, a raczej jaki jest stan na teraz.
Polozna ma przyjsc do mnie na wizyte domowa w czwartek, juz po wizycie u lekarza. I co ciekawe zalecila mi zmiane otoczenia (jesli lekarz pozwoli) i odpoczynek. Jakis niedaleki wyjazd, powiedziala, ze siedzenie w czterech scianach nie dziala dobrze na psychike i samopoczucie. Ciekawe czy uda mi sie namowic na to mojego faceta.
Zreszta zobaczymy co powie moja gin.bo raczej nie wybiore sie na ip.

Ostatnia edycja:
No on już mi proponował, bo.mowilam że moje koleżanki z forum zalecają [emoji5]

Mój tez proponował [emoji23]ogólnie to dziś pytał czy nie chciałabym rodzic bo chętnie pomoże przyspieszyć. To mu tłumacze jak krowie na rowie ze te pare dni muszę w dwupaku jeszcze ... to mówi ze wie ale chciał mnie podpuścić :) heh nie udało mu się. To potem się wykręcał ze on poprostu chce już dziecko żeby więcej czasu miał na poznanie itd zanim pojedzie spowrotem do roboty ;)

reklama
@kasiaczek89pl - wprawdzie mnie nie wywolywalas do pisania (zreszta jakos nikt nie zuwazyl mojego znikniecia ), ale napisze kilka slow.
Ja po dwoch dniach i nocach swietnego samopoczucia mam zjazd tak od dwoch dni. Mam jakies zatrucie albo taki rodzaj skorczy: parcie na mocz i stolec, a niewiele jestem w stanie z siebie wycisnac. Mam nadzieje, ze to nie jest to slynne oczyszczanie "przed". Do tego skorcze w nocy i generalnie postanowilam odposcic sobie aktywnosci. Wczesniej na zakupy pare razy poszlam, posprzatalam, ugotowalam, itp itd. Jednak mi nawet taka umiarkowana praca najwyrazniej szkodzi. Dzisiaj zrobilam badania lab., bylam u poloznej i lekarza ogolnego po skierowanie do kardiologa. Do tego wstawilam i powiesilam pranie, ugotowalam leczo i ryz z jablkami dla mnie (na moj brzuch, bo mam nadzieje, ze to jednak problem jelitowe). Maluch rusza sie intensywnie od wczoraj. Polozna nastraszyla mnie, ze moze maly sie owinal pepowina i sie szarpie :(. Aha i boli mnie cala miednica - zaczelam chodzic powoli i z trudnoscia. Jutro mam lekarza to sie duzo wyjasni. 3 tyg.temu lekarka byla optymistyczna co do donoszenia, dzisiaj polozna nie bardzo... zobaczymy, kto ma racje, a raczej jaki jest stan na teraz.
Polozna ma przyjsc do mnie na wizyte domowa w czwartek, juz po wizycie u lekarza. I co ciekawe zalecila mi zmiane otoczenia (jesli lekarz pozwoli) i odpoczynek. Jakis niedaleki wyjazd, powiedziala, ze siedzenie w czterech scianach nie dziala dobrze na psychike i samopoczucie. Ciekawe czy uda mi sie namowic na to mojego faceta.
Zreszta zobaczymy co powie moja gin.bo raczej nie wybiore sie na ip.

Bo ja nie pamietam która pisze regularnie a która z doskoku. Goske i Anie wołam bo my z tych początkowych. Strasznie mam z pamięcią i koncentracja ostatnio a już zwłaszcza dziś. Pisałam dziś ogólnie ze mało Was, spokojnie pewnie jutro zaczęlibyśmy się martwić o Ciebie bo dziś to tu pustki jakieś. Fajnie ze jutro wizyta to się dowiesz co i jak u maleństwa. Co do zmiany otoczenia może pomoc pewnie choć ja najlepiej się ostatnio czuje w domu, jakoś tak pewnie i bezpiecznie ...ale faktycznie siedzenie samej w czterech ścianach i rozmyślanie jest kiepskie. Wiem po sobie. Miednica boli bo się rozluźnia. Jeżeli zauważasz ze lepiej się czujesz po odpoczynku to odpoczywaj. Ucisk czy parcie na to i na to pewnie stad ze główka nisko jest. Jutro się wszystko dowiesz. Poza tym podobno jeżeli dziecko jest do dwóch razy owinięte to tego nie mówią. Żeby nie denerwowac ciężarnej a z dwóch się odwinięto. Dopiero przy trzech informują i działają . Ale to tylko tak słyszałam. Kazde ma takie dni mniejszej / większej aktywności. Mi dziś znów świruje a dłuższy czas było spokojnie.

Do góry