reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Nie płacz. Ja mam masakrę po pierwszej ciąży. One są genetyczne i jedna będzie mieć choć smaruje a inna nie ... zależy jaka ma się skore. Z czasem zjaśnieją, są tez fajne zabiegi... głowa do góry. To nie rozstępy to są prążki tygrysicy :) pokazują ze my kobiety jesteśmy niezniszczalne !
Nie wiem jak wy ale ja mam na brzuchu naturalne tatuaże w kształcie piorunów [emoji6]

Nie wiem jak wy ale ja mam na brzuchu naturalne tatuaże w kształcie piorunów [emoji6]
No ja mam. Mega dużo
IMG_0876.JPG

Załączniki

• IMG_0876.JPG
    IMG_0876.JPG
    174,5 KB · Wyświetleń: 304
Kochana musisz neta pytać albo @StarAnia głowę zawrócić. Ja nie robię bo to trzecie dziecko i myśle ze spokojnie arbuz by wylazł bezproblemowo [emoji23] wiem ze trzeba mieć jakoś olejek naturalny i się masuje wejście rozciągając żeby było uelastycznione i wtedy mniej cierpi przy porodzie. Tu tez mało kto o tym mówi... może co fajniejsze położne.
Dziękuję zobaczę ale muszę to robić czy nie koniecznie? Bo pierwsze słyszę o masażu krocza [emoji15] [emoji15] [emoji16] zaraz zobaczę w Internecie [emoji7]

Noworodki są bardziej trwałe niż szynszyle :D

Mam dzisiaj tak dość. Brzuch ciągnie w dół, jakby miał zaraz odpaść, młody się rozpycha, a ja chodze za moim starym i żebram, żeby dokończył dzieła i wygonil syna z mojego brzucha [emoji14] jaka ta ciąża jest paskudna, no!
A córa dostała dziś nową pościel. Oczywiście z Elzą - sama wybrała. Czy jest tu ktoś jeszcze, komu Elza z lodówki wyskakuje? :pZobacz załącznik 885722Zobacz załącznik 885723
U Nas Imatroniki. Zygzaki. Psi oatrol. Minecraft...

Nowa pościel bawełniana w liski, płaska mini podusia do wózka oraz w słonie organizer na pmapersa, chusteczki mini krem, smoczek itp do torby do wózka
Kochana jest mamcia:tak:
Świetny ten organizer. Wszystko w jednym miejscu, nie musisz po torbie szukać :)
U mnie się pojawiły rozstępy , wiadomo że nic się na to nie da poradzić pomimo tego że od 2 miesiąca smaruje się bio oilem. Ale jak to zobaczyłam to prawie się rozpłakałam, hormony szaleją.
Ja też smaruję się od początku i wyszły mi rozstepy na boczkach. A dużo też nie przytyłam, ani szybko. U mnie w rodzinie to genetyczne. Nie udowodniono, że smarowanie zapobiega lub nie zapobiega rozstępom. W pierwszej kolejności genetyka.
Dziękuję zobaczę ale muszę to robić czy nie koniecznie? Bo pierwsze słyszę o masażu krocza [emoji15] [emoji15] [emoji16] zaraz zobaczę w Internecie [emoji7]
Nie musisz robić, ale masaż zapobiega pęknieciu i nacięciu krocza, bo skóra robi się elastyczna.

Nie musisz. Ale podobno dobrze robić żeby nie popekac jak szalona ... fizjoterapeutka położnicza mówiła mi ze gest warto bo duża różnica między tymi mamami co masowaly i tymi co nie

Świetny ten organizer. Wszystko w jednym miejscu, nie musisz po torbie szukać :)Ja też smaruję się od początku i wyszły mi rozstepy na boczkach. A dużo też nie przytyłam, ani szybko. U mnie w rodzinie to genetyczne. Nie udowodniono, że smarowanie zapobiega lub nie zapobiega rozstępom. W pierwszej kolejności genetyka.Nie musisz robić, ale masaż zapobiega pęknieciu i nacięciu krocza, bo skóra robi się elastyczna.

Same mądre rzeczy napisałaś ! [emoji106]

reklama
Do góry