Wiesz ja z Bartkiem dwa tygodnie chodziłam ze skurczami z czego dobę już z takimi mocnymi ale... inaczej jak jesteś w domu i po prostu robisz to co chcesz a inaczej jak w szpitalu 40h ci coś ciągle każą...Wiciowamama że nie bałaś się tam zajrzeć jezu 40h skurczy , masakra! No podobno nie można kłaść się na brzuch czy naciskać aby wypchnac dziecko.
reklama
Normalnie jakbym czytała o porodzie Kacpra. "Jak nie chcesz zabić dziecka to przyj" motywujące k...a jak cholera a ten cytat w uszach mam do dziś. Nacięcie pomiędzy skurczami i ból gorszy niż cały poród... zresztą zrobione na szybko niedbale... I 4 osoby wyciskające ze mnie dziecko...Mnie nacieli między skurczami (bestialstwo), tępymi nożycami (nie mam słów), a i tak popekalam. Młodą wyszła na Supermena, z piąstka przy główce, mi pęknięcie poszło w górę, powyżej cewki moczowej i do środka, ale nie wiem jak głęboko. Plus nacięcie w dół. Wg mnie to wina tego, że cały poród musiałam leżeć plackiem i parłam pod górę, na wygasających skurczach, bo tak mi wcześniej oksytocynę podkręcili, że organizm się całkowicie zbuntował i przestał na nią reagować. Plus postraszyły mnie pindy, że jak nie wypchne małej TERAZ JUZ, to ją udusze (serio, powiedziały mi, że zabije swoje dziecko), więc w strachu wypchnelam ja na trzy parcia.
Kurcze mi też by ktoś taki się przydał... Bo kurcze nie da rady chodzić..U mnie koncowo tez nie choć o tym myśleli. Okazało się ze poprostu miałam mega napięte mięśnie tam na dole wszystkie. Po wizycie u fizjoterapeutki położniczej i rozmasowaniu przeszło i mam spokój od trzech tyg. A bolało tak ze nie mogłam chodzić , płakałam wstając i nawet nie miałam pojęcia jak ja pójdę rodzic jak się ruszyc nie mogłam. Po odpoczynku czasem było lepiej. Czasem tylko :/
KINDERBUENOO88
Fanka BB :)
Hej dziewczyny
Ja wczoraj jak padłam koło 21 tak z drobna przerwa na spacer z psem koło 24 to obudziłam się dopiero. Na siku coś wstałam ale na lunatyka całkiem.
Ale odesłałam dwie zarwane noce i już mi tak fajnie dobrze, że dziś chłodno bo muszę rozpocząć pakowanie do przeprowadzki, zacznę od ubrań małego bo one na nowej chacie musza być pierwsze bym je przygotowała wszystkie.
Choć ja mam jeszcze czas, miedzy 10-14 września mam umówione kosmetyczki i fryzjera( przedporodowo) także nawet nie patrzę na wcześniejsze terminy bo mi nie pasuje
Powodzenia Wszystkim które mają wizyty w tym tygodniu, i dziś
Ja wczoraj jak padłam koło 21 tak z drobna przerwa na spacer z psem koło 24 to obudziłam się dopiero. Na siku coś wstałam ale na lunatyka całkiem.
Ale odesłałam dwie zarwane noce i już mi tak fajnie dobrze, że dziś chłodno bo muszę rozpocząć pakowanie do przeprowadzki, zacznę od ubrań małego bo one na nowej chacie musza być pierwsze bym je przygotowała wszystkie.
Choć ja mam jeszcze czas, miedzy 10-14 września mam umówione kosmetyczki i fryzjera( przedporodowo) także nawet nie patrzę na wcześniejsze terminy bo mi nie pasuje
A to ja nie rozgryzałam go i nie byłam jakoś zadowolona a to trzeba w ten deseń... Tylko teraz myślę czy ten syrop nie lepszy... w sensie szybciej działa??@GoJ ja w pewnym momencie brałam ten Gaviscon w tabletkach i bardzo dobry był, bo trzeba go rozgryźć i rzuć. Taka emulsja się robi. No i nie ma cukru, a Rennie ma od groma i może jeszcze gorzejci ten żołądek podrażnia.
Syrop od razu połykasz w formie emulsji. Tabletkę musisz rozgryźć, żuć i połknąćA to ja nie rozgryzałam go i nie byłam jakoś zadowolona a to trzeba w ten deseń... Tylko teraz myślę czy ten syrop nie lepszy... w sensie szybciej działa??
Ale Ci zazdroszczę... Chciałabym być już w swoim nowym...Hej, ja klikam z mojego nowego mieszkania :-) mój zasnął , a ja jakoś nie mogę a rano obiecałam, że z nim wstanę do pracy koło 5 i wypijemy razem kawę nie będę narazie dość aktywna, bo nie mamy jesCze internetu, a ten z tel to u mnie na wsi różnie chodzi
@wojtyśka gratuluje, dużo zdrówka dla Was!
U mnie dzisiaj trochę chłodniej, od razu mi opuchlizna zeszła, aż inaczej się czułam, chociaż dzień długi...
jutro będę walczyć z nauka obsługi płyty indukcyjnej, segregowaniem naszych szpargałów i uruchomieniem multiroomu ech
kasiaczek89pl
Kurcze mi też by ktoś taki się przydał... Bo kurcze nie da rady chodzić..
Powiem Wam ze ja mega zadowolona. Owszem czasem jak się brzuch zepnie to ciężko się odwrócić itd ale ogólnie niebo a ziemia. A ja od kwietnia z tymi bólami, pewnie z 10 wizyt u różnych gin tylko z tego powodu ... i nikt nic nie wiedział. Tu jedna wizyta i się wszystkiego dowiedziałam i pozbyłam bólu.
kasiaczek89pl
Hej dziewczyny
Heh ja tez chce ogarnac odrost , pedicure i napewno brwi plus wąsik przed. Żeby zaraz po się nie załamać Bba wogole to mam zaproszenie na wesele 22.09 i niewiem jak to ugryźć ...
reklama
U mnie dziś chyba chłodniej bo w nocy spaliśmy pod kołdrą i do teraz jeszcze się nie spociłam...Dziewczyny a u Was jest upał czy też tak cudnie chłodno?