reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

U mnie koncowo tez nie choć o tym myśleli. Okazało się ze poprostu miałam mega napięte mięśnie tam na dole wszystkie. Po wizycie u fizjoterapeutki położniczej i rozmasowaniu przeszło i mam spokój od trzech tyg. A bolało tak ze nie mogłam chodzić , płakałam wstając i nawet nie miałam pojęcia jak ja pójdę rodzic jak się ruszyc nie mogłam. Po odpoczynku czasem było lepiej. Czasem tylko :/
Też bym chętnie do kogoś takiego się wybrała. Ale w moich terenach takich ludzi pewnie nie ma :/
U mnie nie jest aż tak zle. Dobrze że Ty bylas i pomogło :)

reklama
Ja nigdy nie spalam na brzuchu, a jak juz lezalam chwile np na plazy czy ksiazke poczytac, to tylko chwile wytrzymywalam i zaraz wstawalan z bolem zeber czy nie wiem czego, takze ja za tym nie tesknie.
Ostatnio za to mam faze, ze czuje sie bezuzyteczna i juz bym do pracy chciala wrocic :/

@kasiaczek89pl a jak Ty tą luteinę odstawiałaś? Tak po prostu z dnia na dzień czy jakoś stopniowo?
Ja jeszcze biorę ale podejrzewam że mi każe odstawić w środę. I tak chyba późno bo od czwartku startuje z 36 tygodniem...

Ja brałam po jednej ostatnio już bo mój lekarz nie pozwalał na dwie bo ile razy zwiększyłam to kończyło się infekcja. I szyjka właśnie od wtedy zaczynała świrować od kiedy zeszłam na jedna. Ale z infekcji by jeszcze szybciej ja rozłożyło. Dowcipnie. Miałam brać do 32 ale zapomniałam zapytać a zaraz po sterydach się bałam odstawić i koncowo po 34 odstawiłam. Jak bierzesz więcej to musisz stopniowo. Każdy lekarz inaczej. Jeden mówił ze nie ma badan ze to coś daje na koniec ciąży. Inny ze do 37. Do 34. Do 32. Ilu lekarzy tyle opinii.

Też bym chętnie do kogoś takiego się wybrała. Ale w moich terenach takich ludzi pewnie nie ma :/
U mnie nie jest aż tak zle. Dobrze że Ty bylas i pomogło :)

Poszukaj. Mi tez się wydawało ze nie ma. Dopiero jak zapytałam o taping w ciąży na lokalnej grupie na fb matek. To się okazało ze w mojej rodzinnej miejscowości tam gdzie ma być poród jest. I w dodatku nawet na porodówce pracuje tez :) i prowadzi tak samo szkole rodzenia tam :)

Już mi.lekarz podniósł ciśnienie.
Wchodzi na obchód. Pyta się czemu tu jestem. Nie spojrzy w badania. Więc mówię , zapalenie dróg moczowych i mieszka włosowego.
,,Po co.tu pani leży !" Ja wkurzona mówię , że.bardzo chetnie się dolecze w domu.
Każą pokazać boberka. A on mi znów wyjeżdża ,że.to na czyraka wygląda. Ja mu muszę powiedzieć ,że miałam crp podwyzszone. Dopiero zobaczył ,że dostałam antybiotyk i przepisał badania kontrolne.
Kurna już ta lekarka co mi ciśnienie podniosła , mówiła o kontroli u dermatologa. A tu nikt nic. !
Będę.musiala po wyjściu sama sie zapisać prywatnie i skontaktować się z moja ginekolog. Ciekawe czy mi w ogóle coś na tego paciorkowca pobrali. Bo pani doktor.mowila ,że zrobią mi w szpitalu badania.

Niech się jak najszybciej wyjaśni , kiedy wyjdę. Dość tego dnia.

Ja nigdy nie spalam na brzuchu, a jak juz lezalam chwile np na plazy czy ksiazke poczytac, to tylko chwile wytrzymywalam i zaraz wstawalan z bolem zeber czy nie wiem czego, takze ja za tym nie tesknie.
Ostatnio za to mam faze, ze czuje sie bezuzyteczna i juz bym do pracy chciala wrocic :/

Ej jak bezużyteczna jak masz maleństwo w brzuchu. Będziesz mama a to najbardziej odpowiedzialne ze stanowisk. Rozumie ze zmiana jest nagle siedzenie w domu. Wiele kobiet ma z tym problem.

Już mi.lekarz podniósł ciśnienie.
Wchodzi na obchód. Pyta się czemu tu jestem. Nie spojrzy w badania. Więc mówię , zapalenie dróg moczowych i mieszka włosowego.
,,Po co.tu pani leży !" Ja wkurzona mówię , że.bardzo chetnie się dolecze w domu.
Każą pokazać boberka. A on mi znów wyjeżdża ,że.to na czyraka wygląda. Ja mu muszę powiedzieć ,że miałam crp podwyzszone. Dopiero zobaczył ,że dostałam antybiotyk i przepisał badania kontrolne.
Kurna już ta lekarka co mi ciśnienie podniosła , mówiła o kontroli u dermatologa. A tu nikt nic. !
Będę.musiala po wyjściu sama sie zapisać prywatnie i skontaktować się z moja ginekolog. Ciekawe czy mi w ogóle coś na tego paciorkowca pobrali. Bo pani doktor.mowila ,że zrobią mi w szpitalu badania.

Niech się jak najszybciej wyjaśni , kiedy wyjdę. Dość tego dnia.

A smyrali Ci tam takim wacikiem na patyku ? I koło dupki? Bo to jest ten wymaz właśnie. To jak przepisał kontrolne to zanim pobiorą zanim wynik to jeszcze potrzymaja ...

Jak to jest ze spaniem na brzuchu po porodzie? W ogóle się da, czy jak laktacja się rozkręci to można tylko o tym pomarzyć?
Szczerze nie pamiętam... tzn. nie pamiętam żebym ze spaniem miała kłopot... ale przy rozkręconej laktacji cycki pi 3h nie karmienia robiły się twarde i gorące i był mus wstania i nakarmienia czy młodemu to pasowało czy nie. No i z takim kamiennym pulsującym cycem to spać nie dawało rady...

37 pełnych tygodni będziemy miały dopiero 8 września, więc mamy jeszcze czas :) Wcześniej żadnego rodzenia! Nie zazdroszczę problemów ze snem :/ Ja miałam je przed ciążą, jak zaszłam to magicznie minęły - organizm upomina się o sen i po 22 zaczynam padać na twarz. A jak maluchy przyjdą na świat to długo będzie można tylko pomarzyć o takim spokojnym, bezstresowym, głębokim śnie. Wiecznie w stanie czuwania. Pewnie bez marudzenia przeproszę się z nigdy nie praktykowanym przeze mnie drzemaniem w dzień :D

Nie rozumiem jak ona może pracować w zawodzie i tego nie wiedzieć :/

A widzisz są położne z powołania i położne z kij wie czego ... ja tez wieczorem padam za to 1-3 nie ma szans na spanie ... dziś do wogole od 23 nie spałam do 5.

reklama
Hej :-) pierwsza noc na nowym mieszkaniu bezsenna :D zasnęłam może coś koło 2 lub 3, ale strasznie się męczyłam i wstałam z moim o 5.20 :D a oczy jak 5 zł :-)
U mnie tez dzisiaj chłodniej, aż mam na sobie legginsy, pierwszy raz od nie pamietam kiedy :o oby tak zostało !
Dzisiaj na 14 paznokcie
Ja tez jeszcze nie rodze , pokój małego zawalony meblami z salonu, komoda w drodze, szafa tez , lozeczko i inne pierdolki w kartonach i jeszcze trochę dokupić rzeczy z apteki , i oczywiście pranko i prasowanko przede mną :D także u mnie ma się nic nie dziać!ja z samego końca września:-)

Przyzwyczaisz się i będzie ok :) powoli tez ogarniesz mieszkanko.

Do góry