reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

No i trzaslam :-D synis lub urodził się równo w 36tc w nocy 30 min po północy :-D 3179g, 49cm. Leży w inkubatorku i ma wspomagany oddech respiratorkiem na pierwsse 3 doby. Skończyło się cc bo przez te bóle krzyżowe nie miałam siły i mdlalam na sali porodowej

Gratuluję!!! :) Tak czułam że to już :)

Ja czekam do września! Nie rodze wcześniej nie ma mowy!!!! Wydaje mi się że będę przed dareczka1994, KINDERBUENOO88 i RooibosGirl ale zobaczymy

Mi się nie spieszy… chociaż jest coraz ciężej i przeraża mnie to ile jeszcze zostało do terminu. Nie wiem jak dotocze się do końca września. Tylko mam nadzieję, że nie przenoszę

No tak bo my razem obstawiamy końce z tym, że Ty cesarka to pójdziesz myśle w pierwszym rzucie :)

Dokładnie :)

Zobacz załącznik 885189
Gdyby ktoras z was nie byla jeszcze zaopatrzona w pampki:) z tym ze nie wiem dokladnie jakie maja ceny regularne, wiec w sumie nie wiem czy to dobra promocja trzeba by bylo sprawdzic

Musze to sprawdzić. Dzięki za cynk :)

Czuje już tą presję przedporodowa. Chyba zaczyna się lekki stresuj. Też tak macie ? :shocked2:

Jeszcze nie. Nie nastawiam się na taki przedwczesny poród :)

Tak tym bardziej słysząc krzyki rodzących mam za oknem.
[emoji16]

Współczuję! W takich okolicznościach na pewno udzieliłby mi się stresik

Ja to taka małpka jestem, że do piątku to znowu gąszcz by był [emoji23]
U mnie to samo ;) za to na nogach wolno odrastają, chociaż tyle :)

A ja tak Was czytam
Jedna zacięła się. Druga znowu ciachnela....i krew...stres...
A po jakiego Wy się tam golicie?
Ja nie gole.
Moja dr nigdy słowem nie odezwała się na ten temat czy gąszcz czy gładko....
Nawet mi korzystniej z gąszczem bo rzadziej mam upławy czy takie tam....

Ale mój dziś dostał przykaz
Ma ogolić swoje....
Bo mnie drażnią no wiecie kiedy....
Ja po prostu czuję się bardziej świeżo kiedy regularnie się tak depiluje.

No on nie zwyczajny bo ja generalnie wszystko do yej pory Zosia Samosia. On tylko grubsze rzeczy jak np. mycie okien. A teraz to ja jestem jak pierniczony paralityk. Pomijając że się męczę to wadzę brzuchem. Zgiąć się nie mogę... a z siadu nie mogę podnieść. On zagubiony bo ja się wściekam o bałagan i o to w jaki sposób on sprząta bo robi to k..a jakoś od d...y strony. A jeszcze tak mnie pali w gardle i nic mi nie pomaga. I albo młody kopie albo mam skurcze na zmianę...
Mówię urodzić i wrócić DO SWOJEGO CIAŁA. Bo teraz to jakby mnie w jakimś zepsutym zamknięto...
O, właśnie! To o zepsutym ciele to też o moim "nowym" cielsku.

reklama
Dzisiaj byliśmy na Jarmarku Dominikańskim. Lubię Gdańsk :) jest sezon więc strasznie dużo ludzi ale i tak było świetnie.

Ciężko mi już.... Jeżu, jakbym po przekroczeniu 70 kg zaczęła się sypać. Mama mówi że tak samo jak ja nie widzi żebym miała spuchnięte kostki albo dłonie, ale jak przymierzałam sandały w sklepie to nie mogłam zapiąć! Czegoś takiego jeszcze nie grali... Dłonie cały czas lekko bolą, no i też jest lekka opuchlizna bo nie mogę założyć obrączki :/ dobrze że nie jest zima, wszystkie buty nadające się na zimę mam wąskie w kostce i nie mogłabym ich nosić. Muszę zapamiętać żeby nigdy pod żadnym pozorem nie zachodzić w ciążę tak że końcówka wypadalaby na zimę ;)

Jest progres, S. był dzisiaj z psem na spacerze, zaczęła mu się szarpać na smyczy i stwierdził że od jutra to on ją wyprowadza :)
Poza tym skręcił dziś łóżeczko, powiesił nowy karnisz, nową firankę i naprawdę poczułam że to już niedługo :)

Dzisiaj byliśmy na Jarmarku Dominikańskim. Lubię Gdańsk :) jest sezon więc strasznie dużo ludzi ale i tak było świetnie.

Ciężko mi już.... Jeżu, jakbym po przekroczeniu 70 kg zaczęła się sypać. Mama mówi że tak samo jak ja nie widzi żebym miała spuchnięte kostki albo dłonie, ale jak przymierzałam sandały w sklepie to nie mogłam zapiąć! Czegoś takiego jeszcze nie grali... Dłonie cały czas lekko bolą, no i też jest lekka opuchlizna bo nie mogę założyć obrączki :/ dobrze że nie jest zima, wszystkie buty nadające się na zimę mam wąskie w kostce i nie mogłabym ich nosić. Muszę zapamiętać żeby nigdy pod żadnym pozorem nie zachodzić w ciążę tak że końcówka wypadalaby na zimę ;)

Jest progres, S. był dzisiaj z psem na spacerze, zaczęła mu się szarpać na smyczy i stwierdził że od jutra to on ją wyprowadza :)
Poza tym skręcił dziś łóżeczko, powiesił nowy karnisz, nową firankę i naprawdę poczułam że to już niedługo :)
Ja dziś też myślałam o zimie i o butach.. jeny noszę glany albo trampki jak tu teraz to wiązać i ubrać z tym brzuchem ;)

Padłam na wyro jak kamień. W między czasie zwymiotowałam i chyba nie koniec... Niby chłodniej a gorzej jak w te upały... albo po prostu gorzej... już nie wiem jak sobie pomóc...

Ja dziś też myślałam o zimie i o butach.. jeny noszę glany albo trampki jak tu teraz to wiązać i ubrać z tym brzuchem ;)
Ja trampki ubieralam wczoraj 20 minut.... W ogóle nie wiedziałam jak ta nogę wygiac żeby nie zginać brzucha i sięgać do sznurowadeł... Glanów nie noszę jakoś od 10 lat kiedy zrobiłam prawko, ale teraz nigdy w życiu bym takich nie ubrała, zwłaszcza że moje były do kolan :D 5 minut wiązania nawet bez brzucha :D

reklama
Do góry