D
Deleted member 178444
Gość
Ja mam ktg i usg raz w tygodniu od ukończonego 36 t.c., gdzie termin z usg z pierwszego trymestru waha się 28,08-01,09 i to tylko dlatego, że mój nowy gin ( <3 ) jest bardzo ostrożny W poprzedniej ciąży miałam ktg tylko podczas pobytów w szpitalu. No i na to, co teraz mówi usg Ty nie patrz, bo dzieci rosną już na tyle indywidualnie, że dokładność takich wróżb liczy się w 3-4 tygodniach. Po prostu duża dziewczynka będzie. Obligatoryjny jest termin z usg prenatalnego pierwszego trymestru. Pamiętaj, że u Ciebie różnica wynosi aż 2 tygodnie, a to dla malutkiej krok milowy w rozwoju, więc rodząc się w 37 t.c. z om mogłaby mieć niewydolne płuca i mnóstwo cech wcześniaczych. Nie spiesz sięO to to ... dziewczyny powiedzcie mi bo nie daje mi to spokoju. Mam szczegolowe usg co 2 tygodnie i lekarz żaden mi nie zalecal ktg, tylko tak o sama się wpraszam raz w tygodniu do szpitala. Nie wiem czy to nie za mało? Bo według tego ostatniego lekarza z kliniki co twierdzi że ciąża jednak zgodna z Om to dziś jest 36+3 ... I bądź tu mądry
Moj prowadzący na urlopie, mój diabetolog na urlopie, jechałam do szpitala dziwnie do położnej ze szkoły rodzenia która tam pracuje ... Na Mazurach na urlopie... Ludzie ! Ja tu prawie rodze a te się urlopują w najlepsze