reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

O to to ... :( dziewczyny powiedzcie mi bo nie daje mi to spokoju. Mam szczegolowe usg co 2 tygodnie i lekarz żaden mi nie zalecal ktg, tylko tak o sama się wpraszam raz w tygodniu do szpitala. Nie wiem czy to nie za mało? Bo według tego ostatniego lekarza z kliniki co twierdzi że ciąża jednak zgodna z Om to dziś jest 36+3 ... I bądź tu mądry :(

Moj prowadzący na urlopie, mój diabetolog na urlopie, jechałam do szpitala dziwnie do położnej ze szkoły rodzenia która tam pracuje ... Na Mazurach na urlopie... Ludzie ! Ja tu prawie rodze a te się urlopują w najlepsze :p
Ja mam ktg i usg raz w tygodniu od ukończonego 36 t.c., gdzie termin z usg z pierwszego trymestru waha się 28,08-01,09 i to tylko dlatego, że mój nowy gin ( <3 ) jest bardzo ostrożny :) W poprzedniej ciąży miałam ktg tylko podczas pobytów w szpitalu. No i na to, co teraz mówi usg Ty nie patrz, bo dzieci rosną już na tyle indywidualnie, że dokładność takich wróżb liczy się w 3-4 tygodniach. Po prostu duża dziewczynka będzie. Obligatoryjny jest termin z usg prenatalnego pierwszego trymestru. Pamiętaj, że u Ciebie różnica wynosi aż 2 tygodnie, a to dla malutkiej krok milowy w rozwoju, więc rodząc się w 37 t.c. z om mogłaby mieć niewydolne płuca i mnóstwo cech wcześniaczych. Nie spiesz się :)

reklama
Głowa mnie rozbolała i zgagiszon męczy...
Czyli na noc soda drink with apap... normalnie sobotnia rozpusta.

@StarAnia no i fajnie że dzień męczący ale udany. Teraz na spokojnie możesz się rozdwajać no i to obiecane pukanko ;) same korzyści :)

Głowa mnie rozbolała i zgagiszon męczy...
Czyli na noc soda drink with apap... normalnie sobotnia rozpusta.

@StarAnia no i fajnie że dzień męczący ale udany. Teraz na spokojnie możesz się rozdwajać no i to obiecane pukanko ;) same korzyści :)
Na chwilę obecną jestem tak zmęczona, że nawet wizja płukanka mnie przeraża (a ja z tych, co pukać się lubią) [emoji14]

reklama
Do góry