reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

StarAnia nadal jak karmi sie piersia to przez pol roku nie przepaja sie NICZYM? Nawet w upaly? Ja syna przepajalam bardzo duzo no ale wtedy to nie wiedzialam o tym, zeby tego nie robic

Wiem , że to pytanie do Ani.. ale moge odpowiedziec. Tak absolutnie niczym. Z piersi najpierw leci "picie" potem jedzenie. Ja urodziłam w połowie maja i do skończenia 6 mies młody nie dostał kropli niczego innego

reklama
Może powinnaś się nad tym zastanowić.. Z pisania fajnie można wyżyć. A Ty masz nieźle teksty.. ha bym kupila:)
Moja polonistka z LO gdy dałam jej jakąś tam rozprawkę wstawiła mi pałę i mówi że czytała 2x bo za pierwszym razem ją wciągnęło i dopiero jak skończyła kapnęła się że ma to ocenić pod kątem rozprawy naukowej a tu już było dno dna i żebym skupiła się na pisaniu beletrystki ;) bo ona chętnie kupi i poczyta... :) a ja od 20 lat nie napisałam NIC choć zaczęłam kilka...

Dominika to podobnie z usg jak u mnie waga 1890g pomiedzy 31/33tyg. Tylko mi już lekarz nie dał na kolejne usg skierowania :/ i zamierzam jeszcze pójść sobie prywatnie zrobić.

Mnie w szpitalu pępek kazali octeniseptem psikać, też się babrał, znajomy chciał kupić mocny spirytus jak to kiedyś używano ale nie ma już w sprzedaży takiego. Tego octeniseptu używałam też sobie na krocze po porodzie.

Musisz więcej popytać.. czy już podała mm- bo to zasadnicza różnica. Jeśli tak to dziecko może nie chcieć się wysilić bo mm łatwo leci..
Ale jak napisała Ania najlepiej poszukać profesjonalisty w okolicy. Doradcy za opłatą przyjeżdżają do domu, można do nich podjechać do szpitala. Dużo zależy od tego co ona chce.
Skąd jesteście?
Ona z Zabrza.

Ja kupiłam małą buteleczke octaniseptu.
Wrzuciłam do kosmetyczki szpitalnej.
Przy pierwszym porodzie ranę po nacięciu psikałam nim. Przy drugim do pępka używałam. Psikałam na patyczek taki do ucha i czyściłam dookoła te wszystkie zakamarki. Gazików jeszcze nie mam. Muszę nabyć.

Dominika to podobnie z usg jak u mnie waga 1890g pomiedzy 31/33tyg. Tylko mi już lekarz nie dał na kolejne usg skierowania :/ i zamierzam jeszcze pójść sobie prywatnie zrobić.

Mnie w szpitalu pępek kazali octeniseptem psikać, też się babrał, znajomy chciał kupić mocny spirytus jak to kiedyś używano ale nie ma już w sprzedaży takiego. Tego octeniseptu używałam też sobie na krocze po porodzie.

Mi też 7 lat temu zareklarowali octanisept na szkole rodzenia.. I odpadał kurde z miesiąc..
Dopiero po latach doczytałam jakie to gów.no pod kątem składu.. Teraz kupiłam waciki że spirytem i koniec

reklama
Do góry