reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Zjadłam druga porcje lodów i nic więcej nie je wczoraj przecielam na noc z jedzeniem i się męczyłam także teraz lepiej nie, opakowanie rennie kupione można zagryzac w nocy tabletka ehhh

Naprawdę nie dociera do mnie ze niedługo zaczniecie rodzic
Do mnie też nie... wydaje mi się że o zgagach, śluzach, skurczach i wyprawkach będziemy tu pisać w nieskończoność a tak naprawdę na dniach pierwsze będą pisały o regularnych skurczach i jeździe do szpitala...

Ale mnie śpik złapał a za 20 minut mam seriale...

Ja to się naczytam coś czuje.
Będę czytać pół sierpnia a potem cały wrzesień.....
A jak już moja kluska postanowi wyjść to nawet nie zauważycie tego bo będziecie zajęte karmieniem, kolkami, przewijaniem tyłków i tak dalej ....:rolleyes2:

Ja lody w tej ciąży i w ogóle przetwory mleczne ograniczam bo potem pół dnia odbijam czymś a'la wymiociny. Generalnie nie szkodzi mi szynka. Białe pieczywo. O dziwo parówki. Niektóre owoce i warzywa... cała reszta ble.

Ja to się naczytam coś czuje.
Będę czytać pół sierpnia a potem cały wrzesień.....
A jak już moja kluska postanowi wyjść to nawet nie zauważycie tego bo będziecie zajęte karmieniem, kolkami, przewijaniem tyłków i tak dalej ....:rolleyes2:
Spoko zawsze znajdę czas przy trzecim to człowiek ma chyba dużo woooolnego póki młode nie zacznie zwiedzać świata ;) i na meble włazić.
Przy B. to ja miałam tyle czasu... Nocy nie odsypiałam bo nie było czego. A w dzień i plac zabaw. I gotowanie. I sprzątanie... K. tylko podczas karmienia B. odczuł że jest jeszcze jeden brzdąc w domu.... za to później cyrk... :)

Buscopan mozna w ciazy- ja dostawalam od gin.jak nie dzialala na mnie no-spa.
No i z mojej knajpy nici. Moj sie zawzial na zlozenie komody. Moze to i lepiej, bede mogla w koncu uporzadkowac rzeczy Malego. Zjedlismy cieply obiad, ktory zrobilam wczoraj na dwa dni. Ja chociaz raz, moze dwa mialam jakies poczatki, to szczesliwie nie mam zgagi. Czasami tylko lykne espumisan ;).
Po lataniu przez pol dnia i basenie leze, bo cos mnie w krzyzu boli i brzuch tez. I tak nie jest jakos bardzo zle. Poki co dzien zaliczam do udanych :).

Sodę.pewnie mam ale tych tabletek to już nie [emoji14]
Ja nie miałam zgagi w tej ciąży ani razu.
Dwa razy po czymś tam mi.podeszło lekkim kwasem ale tak to lajt.
Mogę jeść dowolną pasze.

W poprzedniej za to od 4 miesiąca do 8 czy nawet 9 piłam syrop na zgage.
Ty jesteś jakimś czarodziejskim ciążowym jednorożcem sra..cym tęczą i brokatem! Ale Ci zazdroszczę. Jak patrzę na siebie w tej ciąży, to jak jakaś inwalidka. Bez sensu :/

reklama
Do góry