reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

@martabunia jak ja sie ciesze, że u Was jednak wszystko ok :) Postraszyli, ale teraz już nie trzeba się stresować, ufff :)

Mnie ostatnio znów wzięło na słodycze. Muszę przystopować, jak nie jadłam to waga albo stała, albo wręcz spadała. Wczoraj usłyszałam, że jak na początek 8 miesiąca to mam mały brzuch. No ok, może brzuch, ale ja cała się powiększyłam :/ Według karty ciąży od 8 tygodnia 13 kg na plusie, ja licze sobie od świąt dodatkowe 3 kg, czyli razem 16 kg. Czuję się jak mały czołg. Upały trochę mnie podratowały, bo chyba zeszło sporo wody z organizmu i już nie mam tak opuchniętej twarzy jak jeszcze 2,5-3 miesiące temu. I u mnie też najbardziej oberwały nogi. Stąd moje obecne zamiłowanie do jak najdłuższych spódnic. Od kolana w dół nie ma masakry, ale uda to dla mnie teraz koszmar.
Przed chwilą znalazłam zdjęcia z połowy marca, kiedy miałam duże zdjęcia... Serio?! ja myślałam, że ja wtedy grubo wyglądam?! Albo zdjęcia z 25 marca - byłam zła że brzucha nie widać na zdjęciach, a przecież jest już taki duży. Teraz patrze i stwierdzam, że przecież praktycznie był płaski haha :D Zwłaszcza w porównaniu z tym co teraz jest.
Za to nóżki wtedy już tłuściutkie jak na mnie i moje standardy w porównaniu z dzisiejszymi były jak patyczki.
W ogóle mnie nie ciągnie do słodyczy i cale szczęście

reklama
No a rodzice nie mają ani grosza? Jak to możliwe? Kiedy mają wypłaty? Planują wydatki? Ja mam zeszyt i rachunki ile zostaje to dzielę na cały miesiąc i trzymam się budżetu a mąż mój resztę odkłada na czarną godz aby np węgla na raty nie kupowac nie wytracamy wszystkich pieniędzy daje mi tyle i tyle i jakoś sobie muszę radzić wiadomo fajnie jest wydać więcej ale co później? Trzeba myśleć o nie przewidzianyfh sytuacjach, a ty kiedy masz z mopsu przelewy? Ja mam 20 każdego miesiąca, jak płacicie rachunki? Dzielisz to jakoś z rodzicami? Przecież musicie coś jeść?
Stary nie pracuje matka to ciezka sprawa nawet rachunkow nie placa... nie chce o nich pisac bo czasu szkoda

No a rodzice nie mają ani grosza? Jak to możliwe? Kiedy mają wypłaty? Planują wydatki? Ja mam zeszyt i rachunki ile zostaje to dzielę na cały miesiąc i trzymam się budżetu a mąż mój resztę odkłada na czarną godz aby np węgla na raty nie kupowac nie wytracamy wszystkich pieniędzy daje mi tyle i tyle i jakoś sobie muszę radzić wiadomo fajnie jest wydać więcej ale co później? Trzeba myśleć o nie przewidzianyfh sytuacjach, a ty kiedy masz z mopsu przelewy? Ja mam 20 każdego miesiąca, jak płacicie rachunki? Dzielisz to jakoś z rodzicami? Przecież musicie coś jeść?
27 każdego msc. Z czego muszę wykarmić 6 osób i zaplacic rachunki i nikogo nie obchodzi ze 1000 zł sie k..a nie rozciaga

Ja mam 11 kg na plusie juz, najwyzej bede sie pozniej odchudzac. Dawalam sobie 12 kg, ale na bank bedzie wiecej. U mnie chlopcy pojechali do tego aquaparku i wroca pod wieczor, wiec mam caly dzien wolny. Poczytam ksiazke i obejrze jakis film. Z porzadkami to ja jezeli sie juz biore za cos, to na raty, bo szybko sie mecze. Dzisiaj ogarnelam pokoj syna, poodkurzalam i wstawilam pranie i mam zamiar jeszcze jedno okno umyc, bo mi zostalo, ale nie wiem czy dam rade. Ja obiady prawie zawsze kupuje w barze mlecznym, jest u nas sporo, wiec urozmaicone jedzenie i duze porcje. Biore jeden zestaw zupa i drugie i mam na pol z synem oboje sie najadamy tym, a maz ma obiady w pracy, a teraz jest na diecie wiec osobno sobie gotuje. Chyba, ze nas najdzie ochota na cos, to wtedy sami gotujemy. Taki obiad kosztuje od 10-12 zl w zaleznosci od miesca za dwa dania, to jakbym miala kupic jedzenie, zrobic to i posprzatac to mi to korzystniej wychodzi
Ja jednak jestem zwolenniczką jak sama sobie zrobię i ugotuje, wiem co tam jest i czy świeżych składnikom użyłam no i u mnie kłania się liczba dzieci hihi więc wiadomo że w moim przypadku wychodzi taniej zrobić w domu, ale nie jestem jakimś dziwolongiem i też czasami zamówię pizze albo mam frytki w zamrażarce hihi

Sławek niby trzeźwy ale zero cienia skruchy nic... opieprzyłam go za opiekę. nad dziećmi to skwitował że najwyżej nie będą tam jeździły... sprawia wrażenie że generalnie O CO MI CHODZI I CZEMU SIĘ CZEPIAM a niech się pieprzy!!!

Ja jednak jestem zwolenniczką jak sama sobie zrobię i ugotuje, wiem co tam jest i czy świeżych składnikom użyłam no i u mnie kłania się liczba dzieci hihi więc wiadomo że w moim przypadku wychodzi taniej zrobić w domu, ale nie jestem jakimś dziwolongiem i też czasami zamówię pizze albo mam frytki w zamrażarce hihi
Ja gustuje jeszcze w przetworach i rzeczach zamrazanych w sezonie ale co z tego jak mi matka to wyciaga zeżre i huk potem nie mam... chce isc na swoje juz

27 każdego msc. Z czego muszę wykarmić 6 osób i zaplacic rachunki i nikogo nie obchodzi ze 1000 zł sie k..a nie rozciaga
To jak się wyprowadzisz to twoi rodzice padną z głodu szok a jeszcze matka pali fajki Mo straszne normalnie kurde rób wszystko aby później rodzice i alimenty cię nie podali, trzymaj się jakoś i idź zanieś ten aparat

To jak się wyprowadzisz to twoi rodzice padną z głodu szok a jeszcze matka pali fajki Mo straszne normalnie kurde rób wszystko aby później rodzice i alimenty cię nie podali, trzymaj się jakoś i idź zanieś ten aparat
Za głupi są... niech syna swojego podadzą bo on sie wyniosl dzieci nie ma i w dupie a ja 10 rok starych utrzymuje czy pracuje czy nie

Sławek niby trzeźwy ale zero cienia skruchy nic... opieprzyłam go za opiekę. nad dziećmi to skwitował że najwyżej nie będą tam jeździły... sprawia wrażenie że generalnie O CO MI CHODZI I CZEMU SIĘ CZEPIAM a niech się pieprzy!!!
Faceci są normalnie mistrzami w udawaniu, Że nic się nie stało, i o co Ci w ogole chodzi :/

reklama
Do góry