reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Ja w niedzielę mam chrzest do zrobienia.
Nie wiem po kiego grzyba dałam się namówić. Ale to w rodzinie i pewnie dlatego.....
Jeszcze taki upał. Rany boskie.
Pocieszam się tylko że mam klime w aucie A Kościół jest murowany więc będzie chłodno.
A potem na sali jakoś będzie trzeba ogarnąć do torta i z powrotem do auta na klime :-p

Dasz rady :)

reklama
No właśnie rozmawiałam z położna na drugim oddziale i prosiła ,żebym poczekała na wyniki , na spokojnie :)
Akurat to badanie wykonywała lekarz , która mnie przyjmowała. Więc może emocjonalnie zareagowala. Mam bardzo opuchnięte wszystko w tych okolicach. Golilam się w ciąży raz na miesiąc , ostatnio przestalam w ogóle bo czułam ,że nie ma z tego korzyści.
Słyszę moją panią doktor. Pewnie zaraz się pojawi :)

Czekamy na wieści !

Ja właśnie chciałabym kp i to najlepiej tak full natural. Tamtych nie umiałam przystawić, położna tylko głupio komentowała a ja byłam za młoda i głupia by skorzystać z pomocy choćby teściowej a co dopiero jakiejs fachowej. To chociaż tyle ze mąż był jednak za naturalnym i pomagał mi ile mógł żebym mogła spokojnie odciągać i podawać, ale i tak w szpitalu już była dokarmiana, a w domu mi srednio szło to odciąganie ale po ile dałam rady to zjadała na zmianę z mm. No i niestety szybko się skończyło około miesiąca bo pokarm zaczął zanikać i zostało samo modyfikowane. Teraz bym chciała od początku mieć tylko na cycu, o ile wypali a wiem ze pomimo problemów początkowych to raczej zdecydowana większość może kp. Chce tez wybrać jakiś model i ręcznego i elektrycznego gdyby faktycznie się okazało ze będzie potrzebny to wiedzieć co kupić a nie szukać i porównywać wtedy. Myśle ze z starsza był problem bo ja nie umiałam wogole jej przystawić do tej piersi prawidłowo a druga chyba ma to coś za krótkie tam po językiem i może stad nie potrafiła łapać ...

Ja też tak chciałam przy D i udało mi się dzięki mężowi.. hehe nawet nie wie, że ma taki udział;) A on po prostu kiedyś, w poprzedniej ciąży, zamiast mi ściągnąć filmik o porodach, ściągnął o kp.. film był super i naprawdę otworzył mi oczy na duzo.. wiedzialam czego chcę i jakie sa zasady. Potem całe szczęście na mojej drodze stanęła Magda- teraz już napisała książkę, ale kiedyś poświęciła mi dużo czasu przez telefon, moja położna też miała dużą rolę..
Jeśli masz teraz chwilę, to warto zajrzeć do książki Magdy Karpienia, bądź pooglądać filmiki w necie na ten temat. Tylko certyfikowanych doradców laktacyjnych.
Kiedys była fajna strona LLL POLSKA.
Potem jak urodzi się mały, to będzie na szybko i trudniej. Życzę Ci i nam wszystkim panującym kp POWODZENIA.
U mnie się sprawdził ręczny aventu.
A i dodam, że nigdy nie kupiłam nawet próbki mm i młody nie wiedział co to:)

Ja też tak chciałam przy D i udało mi się dzięki mężowi.. hehe nawet nie wie, że ma taki udział;) A on po prostu kiedyś, w poprzedniej ciąży, zamiast mi ściągnąć filmik o porodach, ściągnął o kp.. film był super i naprawdę otworzył mi oczy na duzo.. wiedzialam czego chcę i jakie sa zasady. Potem całe szczęście na mojej drodze stanęła Magda- teraz już napisała książkę, ale kiedyś poświęciła mi dużo czasu przez telefon, moja położna też miała dużą rolę..
Jeśli masz teraz chwilę, to warto zajrzeć do książki Magdy Karpienia, bądź pooglądać filmiki w necie na ten temat. Tylko certyfikowanych doradców laktacyjnych.
Kiedys była fajna strona LLL POLSKA.
Potem jak urodzi się mały, to będzie na szybko i trudniej. Życzę Ci i nam wszystkim panującym kp POWODZENIA.
U mnie się sprawdził ręczny aventu.
A i dodam, że nigdy nie kupiłam nawet próbki mm i młody nie wiedział co to:)

Bardzo Ci dziekuje za odp. A powiedz mi ta książkę gdzie można nabyć ? Jakoś filmiki mi jeszcze nie wchodzą ale książka taka sprawdzona na początek by się przydała.

Ja tez już leżę i kwicze. Byłam na zakupach w takiej hurtowni gospodarczej po takie typu worki, końcówki do mopa, płyny do plukania itd i teraz zaległam na łóżko i nie wyjdę za diabła z niego.
Ja idę spać a co trzeba się oszczędzać, a moja mama zrobiła domowy makaron do rosołu jak nam tu dobrze, ale jutro wracam do siebie bo mąż wraca na weekend

Bardzo Ci dziekuje za odp. A powiedz mi ta książkę gdzie można nabyć ? Jakoś filmiki mi jeszcze nie wchodzą ale książka taka sprawdzona na początek by się przydała.
Księgarnia natuli, przez internet kupisz. Polecam całym sercem i ogólnie wszystko co spod rąk Magdy wychodzi ;)

Ja czekam na KTG. Zostałam zmacana po brzuchu przez cały personel medyczny, orzeczono jednogłośnie, że brzuch mam nisko i że jest " dziwny, ale fajny" ;p

reklama
Nigdzie się nie wybieram zakupy do lodówki zrobię jutro na ostatnią chwilę muszę zaplanować obiad pod synka abym miała pewność że zje

W pn kłania się jechać i zrobić morfologia i mocz wkoncu tylko to

Zjadłam 3 brzoskwinie, kukurydzę i rano śniadanie chyba wystarczy, później obiad i deser mój arbuz hihi

Do góry