reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Witajcie.
Mnie znowu do spania dopiero zmogło ok 3...masakra. chodzę jak zombi.

Poduchę do karmienia mam takiego rogala ale to wam już chyba pokazywałam jak uszyła.
Kombinezony mała ma po kuzynie.

Teraz szukam jeszcze wanienki. By zajęła jak najmniej miejsca i była w miarę przystępnej cenie, obowiązkowo z korkiem.

Na dodatek dni mi się kosz Mojżesza :blink: tylko nie zbyt miałabym gdzie go wcisnąć.

Na obiad pulpety w sosie pomidorowym.

Miłego dnia Dziewczyny! :cool2:

reklama
Nie jest za ciekawie. W ciągu dwóch dni pojawiła mi się na wardze sromowej krostka , która rośnie . Lekarka się wystraszyła i powiedziała coś o czyraku. Leżę na ginekologii sceptycznej. Mam trochę pietra.

Kobietki mam pytanie: czy mogłybyście mi polecić jakiś fotelik samochodowy dla malucha? Mała kończy osiem miesięcy i czeka nas taki zakup niebawem...9-18kg czy 9-36 i jaki model polecacie? Jest Was tu wiele doświadczonych mam więc może coś doradzicie bo kompletnie nie wiem jak ogarnąć ten temat.
Wbij z tematem do @StarAnia

Witajcie.
Mnie znowu do spania dopiero zmogło ok 3...masakra. chodzę jak zombi.

Poduchę do karmienia mam takiego rogala ale to wam już chyba pokazywałam jak uszyła.
Kombinezony mała ma po kuzynie.

Teraz szukam jeszcze wanienki. By zajęła jak najmniej miejsca i była w miarę przystępnej cenie, obowiązkowo z korkiem.

Na dodatek dni mi się kosz Mojżesza :blink: tylko nie zbyt miałabym gdzie go wcisnąć.

Na obiad pulpety w sosie pomidorowym.

Miłego dnia Dziewczyny! :cool2:
Ta moja zajmuje minimum miejsca, ale ok 100 zł trzeba wydać. Moja córa już wypróbowała (czterolatka w wanience niemowlęcej, no myslalam, że się posikam [emoji14] ) i jest całkiem spoko :D

Dzień dobry :)

Ja niestety znowu dziś przekroczyłam cukier 103 :( daje sobie czas do końca tygodnia, a w poniedziałek wbijam do Diabetologa. Martwię się czy nic się nie stanie dziecku. Wkurza mnie to wszystko już.
Ja na twoim miejscu bym nie czekała. O ile twój organizm poradzi sobie z za dużą ilością cukru, tak malutki organizm dziecka, jeszcze nie do końca dobrze funkcjonujący, może mieć z tym problem. To nie są żarty, a nieuregulowana cukrzyca niesie ze sobą wiele powikłań.

Sniadania jeszcze nie zjadlam, zaraz wjezdzaja parowki, ale nawet jak cukier podwyzszony na czczo to po pierwszym sniadaniu cukier ok. Oczywiscie w mojej zmniejszonej ilosci sniadaniowej, bo jakbym zjadla tyle ile mi kazala na poczatku diabetolog na pierwsze sniadanie to mialabym cukier ze 180:p
Może powiedz o tym lekarzowi na następnej wizycie? Powinnaś jeść do syta, a nie ograniczać sobie ilość jedzenia. Może trzeba włączyć insulinę przed śniadaniem lub po prostu po zjedzeniu udać się na spacer lub wziąć się za odkurzanie, żeby ten cukier spalić.

Nie jest za ciekawie. W ciągu dwóch dni pojawiła mi się na wardze sromowej krostka , która rośnie . Lekarka się wystraszyła i powiedziała coś o czyraku. Leżę na ginekologii sceptycznej. Mam trochę pietra.
Może to włosek wrósł w skórę. Nie martw się na zapas. Wiadomo, że oni dmuchają na zimne.

reklama

Kochana mnie tez tak kiedyś lekarka nastraszyla. Rosło chyba z trzy dni, ja próbowałam to oglądać , przesuwać , wyciskać, nawet przekłuć no za diabła nie szło. Dzwonię do lekarki tez to powiedziała ale kazała przyjść. Jak przyszłam to wzięła ścisnęła między paznokciami i pękło. Okazało się ze wyrastający włos. A krosta była mega duża, bolącą i twarda. Nie pomyślałabym ze włosek winny. Mam nadzieje ze to nic poważnego i wszystko będzie ok. Trzymam kciuki i jak coś to pisz żebyś się nie nudziła tam

Do góry