reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

To są ekstremalne przypadki, a tak na prawdę można sobie poradzić bez, jeśli tylko ma się stały kontakt z dzieckiem i wsparcie kogoś kompetentnego w zakresie kp :) gdyby laktator był konieczny przy karmieniu to by gatunek ludzki był w niezłych tarapatach ;)

@paulamama mi też nie jest łatwo, w ogóle ciężko mi sie tam siega... Ale staram się jak mogę [emoji14]

Nie wiem, czy taki ekstremalny? Młody miał zoltaczke i nie dało się to dobudzić do karmienia. Budzil sie na minute i zasypial. Gdyby nie porada mojej poloznej żeby odciągnąć j podać sondą podczas kp ( gdzie w minutę dostał tyle co ja odciągałam 40min to po ponad 6 godz snu podaliby mu mm.
Kiedyś były inne czasy, rodziło się dużo dzieci i część po prostu nieprzezywala. Więc nie wiem czy tak można porównać. Moja babcia miała 9 rodzeństwa, ale 2 nie przeżyła porodu i żyło ich 7.

reklama
I ja nie śpię od 7:00. Młodszy się obudził i władował dupsko do mnie.

@kasiaczek89pl @Adell1994 prędziutko kury kupować :laugh2:

Jestem na tyle nieobeznana ze nie wiem co i po co to jest [emoji23] kurę to mam w zamrażalniku na obiad :) a tak serio to akurat jakoś mnie nie ciągnie, może dlatego ze to kolejne i ograniczam potrzeby do minimum. To co najważniejsze.

Ja tez nie mam ani kury ani slynnego kombinezonu, mam za to poduche z biedronki, 3 kombinezony z lumpa i cieplejszy spiworek z allegro [emoji1] a musze rodzic we wrzesniu, wiec jak cos bede wyjatkiem od reguly :p
Agata ja cukier tez przekroczony wiec zwiekszam dzis insuline [emoji5]
Musze jechac zaraz na zakupy, poki jeszcze temperatura jest jako taka, a tak mi sie nie chce dzis wstawac z wyyyra

Hihihi.
Ja mam kombinezon ze smyka bo kosztował tyle co z lumpa.
I jest piękny :rolleyes2:
A ta poduszka to tak sobie myślę że się nada do podpierania pleców jeszcze teraz przez ten ostatni miesiąc. No a potem do karmienia. Tak żeby mieć jedną typowo zamiast brać co popadnie.
Zwykła poduszka pewnie "później" by wyleciała a taka kura to może jeszcze posłużyć na koniec jako poduszka ozdobna.

A mnie z kolei ta kura jakos „ozdobnie” nie pociaga :p ale kazdy co tam lubi [emoji1]

Sniadania jeszcze nie zjadlam, zaraz wjezdzaja parowki, ale nawet jak cukier podwyzszony na czczo to po pierwszym sniadaniu cukier ok. Oczywiscie w mojej zmniejszonej ilosci sniadaniowej, bo jakbym zjadla tyle ile mi kazala na poczatku diabetolog na pierwsze sniadanie to mialabym cukier ze 180:p

Mnie z kolei moja szanowna doopa oszukuje, od wczoraj trzy razy tak mnie bolal brzuch, ze myslalam ze bierze mnie rozwolnienie, ale tylko kiedy zadek styka sie z tronem od razu przechodzi i nic z tego [emoji23]

Hihihi.
Ja mam kombinezon ze smyka bo kosztował tyle co z lumpa.
I jest piękny :rolleyes2:
A ta poduszka to tak sobie myślę że się nada do podpierania pleców jeszcze teraz przez ten ostatni miesiąc. No a potem do karmienia. Tak żeby mieć jedną typowo zamiast brać co popadnie.
Zwykła poduszka pewnie "później" by wyleciała a taka kura to może jeszcze posłużyć na koniec jako poduszka ozdobna.

Ja nie chodzę do smyka a tego online nie ogarniam wiec nie mam :) zreszta miałam trzy inne już w maju to nie kupowałam kolejnego. A kurka słodka :)

Ola a po posiłkach w normie? U mnie na czczo 103 a po śniadaniu 113 ..? To też trochę nielogiczne :(

A propo kury, to robię dziś na obiad też :)

Dziś trzeci raz na kibelku na 2 ... Czy to już oczyszczanie przed porodem? :p

Ja tak miałam już 2miesiące temu przez trzy tygodnie. Poprostu tak jest czasem i tyle ... weź się nam tu nie pchaj w kolejkę Agatko ;)

Ja tez nie mam ani kury ani slynnego kombinezonu, mam za to poduche z biedronki, 3 kombinezony z lumpa i cieplejszy spiworek z allegro [emoji1] a musze rodzic we wrzesniu, wiec jak cos bede wyjatkiem od reguly :p
Agata ja cukier tez przekroczony wiec zwiekszam dzis insuline [emoji5]
Musze jechac zaraz na zakupy, poki jeszcze temperatura jest jako taka, a tak mi sie nie chce dzis wstawac z wyyyra

Ja czekam aż leniwce wstaną. I tez do sklepu się bujne. A póki cisza spokój to leżę

reklama
A mnie z kolei ta kura jakos „ozdobnie” nie pociaga :p ale kazdy co tam lubi [emoji1]

Sniadania jeszcze nie zjadlam, zaraz wjezdzaja parowki, ale nawet jak cukier podwyzszony na czczo to po pierwszym sniadaniu cukier ok. Oczywiscie w mojej zmniejszonej ilosci sniadaniowej, bo jakbym zjadla tyle ile mi kazala na poczatku diabetolog na pierwsze sniadanie to mialabym cukier ze 180:p

Mnie z kolei moja szanowna doopa oszukuje, od wczoraj trzy razy tak mnie bolal brzuch, ze myslalam ze bierze mnie rozwolnienie, ale tylko kiedy zadek styka sie z tronem od razu przechodzi i nic z tego [emoji23]

Oj te nasze dupki :)

Do góry