reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Wiesz co nie sądzę i nie słyszałam nigdy żeby rozwarcie czy skracająca się szyjka były przeciwwskazaniem... sama penetracja podobno nie przyspiesza porodu jedynie sperma i zawarta w niej oksytocyna ale... też podobno to by tej spermy z pół litra jednorazowo musiało być żeby miała wpływ...

Jak by długo zbierał..:p

reklama
Ja pisałam kiedyś. W pierwszej ciąży gin mi mówił między 30 a 36 lepiej nie penetrować bo tam już wszystko nabrzmiałe można sobie poocierać a jeszcze pęknie naczynko to paranoja bo krew i bezsensu a po 36 hulaj dusza piekła nie ma. Ale co kto lubi. No i może w sumie...

Ja mam juz dluzszy czas abstynencje i o dziwo nie z mojej woli tylko małża stwierdzil, ze sie boi i ze nie chce malemu stukac w drzwi :p
A mi sie wydaje, ze tylko tak mowi a po prostu nie jaram go z wielkim bebzolem ‍♀️

W razie czego rodzice, bo mieszkaja 2 ulice dalej, ale jesli serio nawalilby w takim momencie i nie dosc, ze by mnie nie zawiozl to jeszcze by go ze mna nie bylo przy porodzie to po urodzeniu czekalyby na niego papiery rozwodowe. Nie wybaczylabym mu tego [emoji33]

Ja się tego najbardziej boje, ze on nie dotrze. Musi mu się udać wyrwać z pracy jakby to były te godziny. Tylko najgorzej jak będzie w tunelu bo tam nie ma zasięgu. Bo inaczej czy zebranie czy co ma nakaz odbierania. Zwłaszcza z tych co jak dzwonią w godzinach pracy to maja poważny powód a nie pytanie ,,jak Ci mija dzień "

Wiesz co nie sądzę i nie słyszałam nigdy żeby rozwarcie czy skracająca się szyjka były przeciwwskazaniem... sama penetracja podobno nie przyspiesza porodu jedynie sperma i zawarta w niej oksytocyna ale... też podobno to by tej spermy z pół litra jednorazowo musiało być żeby miała wpływ...

Zawsze można używać ołówka z gumka :) w sumie myśle ze i tak by się przydała co by za szybko po takiej przerwie nie było :)

Ja mam juz dluzszy czas abstynencje i o dziwo nie z mojej woli tylko małża stwierdzil, ze sie boi i ze nie chce malemu stukac w drzwi :p
A mi sie wydaje, ze tylko tak mowi a po prostu nie jaram go z wielkim bebzolem ‍♀️
Nie... chłopu jak się chce to nic nie przeszkadza jara go wszystko... oni serio widzą jak główka o główkę wali...

Ja się tego najbardziej boje, ze on nie dotrze. Musi mu się udać wyrwać z pracy jakby to były te godziny. Tylko najgorzej jak będzie w tunelu bo tam nie ma zasięgu. Bo inaczej czy zebranie czy co ma nakaz odbierania. Zwłaszcza z tych co jak dzwonią w godzinach pracy to maja poważny powód a nie pytanie ,,jak Ci mija dzień "

Mój ma 200 km. Wiec wolałabym urodzić w weekend albo właśnie w sierpniu w połowie jak ma wolne bo mówił ze chciałby być przy porodzie. Tyle ze to trzecie to może pójść tak szybko ze nie zdąży :)

reklama
Przy pierwszym moj był na szkoleniu i dotarł po torach pod prąd ale był na czas także spoko

Do góry