reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Moja koleżanka identycznie obrobila inna laske ze wsi do mnie. A ja do niej właśnie tam. Sama se czapkę załóż jak upał zerowiatru
A z pierwszym synem jak miał krostki na polikach takie czerwone to mi powiedziała żebym nie jechała do lekarza bo jak.zacznę jeździć.to już się nie opędze.
!
Jeszcze tego samego wieczora byłam.prywatnie u lekarza, stwierdził skaze od mleka, zmienił z Nan na Babilon i po 3 tygodniach krost nie było.
Pff.
Także ja tylko dla "odpękania" te wizyty mam bo to taki ekspert jak i każda inna "babcia" :laugh2:

reklama
Takie podejście niektórych ludzi.. Przypomniało mi się jak teściowa kiedyś powiedziała że taki chłop ze wsi umarł bo sobie znalazł raka i się leczył. Żeby nie wiedział i nie jeździł do lekarzy to by może jeszcze podzyl. Także tak...
Wszak wiadomo że rak jak sobie z cichacza żyje w cielsku to nic nie jest.
A jak lekarz go znajdzie to kaplica :rolleyes2:

@Mama7 no nieszczegolnie i ciagle darlam jape [emoji1] mam nadzieje, ze mlody po mnie nie pojdzie pod tym wzgledem

@Agata930927 tak, byly piekne, prawie granatowe z ciemna obwodka, jak bylam mala to mialam do tego blond wloski i wygladalam jak laleczka :D a potem uroslam i oczy zrobily sie inne, ani niebieskie, ani zielone, jakies takie ciapciate z zoltymi plamkami, a wlosy zrobily sie mysie :p

Zazdroszcze Wam i arbuza i kulurydzy :p i pieroogooowww[emoji7][emoji7]

Ja z takich rad babcinych to uważam tylko okłady z liści kapuchy na cycki.
Śmierdzi potem kapucha pod nosem ale jaka ulga.....
Także cyce pochowane, przynajmniej do czasu aż się nie unormuje tak fest laktacja.

Haha :) masakra. Pierogi, kukurydza, czopy...

To ja zaraz z kakao dołączę, a wieczorem Bajdelka napisze ze zjadła 3 kilo arbuza :p

Ola jakie ładne niebieskie oczy :) zawsze chciałam żeby moje dziecko miało niebieskie, ale to raczej niemożliwe.

Ja mam w kolorze gówna :p ni to piwne, ni brązowe. W dowodzie kiedyś miałam wpisane zielone. Ale kocia zieleń to to nie jest.
Haha kuźwa mam arbuza ale i też winogrona no i kupiłam uwaga!!! Kukurydzę bo przecież smaka mi narobilyscie hihi

A apropos położnej to dziś mnie dodatkowo uraczyła opowiastką, że niedawno była na patronażu u takiej jednej mamy.
No i powiedzmy że wyszła w poniedziałek A ona we wtorek czy środę tam była i co?
Dziecko było w tym upale na dworze, w wózku, wbodziaku tylko i bez czapki.
No.zgroza
I się mnie pyta "no wyobraża sobie Pani?"

A ja sobie myślę że jasne że sobie wyobrażam. Drugi syn urodzony 27 sierpnia, 29 byłam z nim w domu już a 30 na.dworze też bez czapki bo ciepło było.
No ludzie.
Sama niech czapkę założy w te gorączki.
A później dziecko ma potowki co za baba jak obgaduje do ciebie inna matkę to i ciebie do kogoś obgada, matka wie najlepiej co dla jej dziecka dobre mi osobiście te położone po porodzie wkurwiaja tylko kąty oglądają itp

reklama
No i byłam w smyku bo jak kupiłam takiego ni to pajaca z Ala jeans ale taki miękki z kapturem raczej nie do spania a do ubrania właśnie do wózka tak na październik ni grupy ni cienki później wam wyślę do tego ta nieszczesna czapka i wyjście idealne :D

Do góry