reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Hej dziewuszki. Ja już od 6 na nogach. Od godziny siedzę i prasuje ubranka i zaległości z 2 tygodni. Trochę się zaczęłam obawiać ,że może mam już mało czasu , bo w sumie to 35, tydzień i muszę ogarnąć torbę w tym tygodniu i poukładać ubrania w szafach. Sprzątnąć sypialnie i to tyle. Dziś poczułam lekki ból podbrzusza , delikatny jak na miesiaczke, myślicie ,że to może być skurcz przepowiadający?
Ostatnio w ogóle częściej siedzę na kibelku na 2. Trochę mi głową świruje , że może to już nie długo , ale wizytę mam w środę, więc dopytam lekarza.

reklama
Ja Wam powiem że jestem pod wrażeniem. Jechałam na tę IP z obrazem ostatniej mojej tam wizyty te prawie 8 lat temu. I albo nikt się wtedy nie odzywał albo gburowato. KTG miałam robione w jakiejś mrocznej kanciapie. Lekarz cham. Jego gabinet ciasny. A teraz Ameryka Panie. Od progu Pani Małgosiu wsza to wsza tamto. A tutaj zapraszam. A proszę. A jaki grzeczny dzidziuś. No mili wszyscy. Wszędzie proszę i dziękuję. Pokoje do KTG jasne duże. Gabinet lekarza olbrzymi. Z WC czego wcześniej nie było. A samolot nie za parawanem na wprost drzwi tylko we wnęce specjalnie przygotowanej. Normalnie nie przyzwyczajona jestem. Gdyby minimum taki personel obsługiwał mój poród będę zadowolona.

Młody nadrabia mój wczorajszy stres i się właśnie rozpycha kopytami plus łbem na kanał. Piję kawę i muszę się ogarnąć i na te badania...

W sumie jestem zadowolona że jednak pojechałam. Sumienie lżejsze. No i jakby nie patrzył zostało 6 tygodni do końca a tu już i szyjka krótsza o ten 1cm około i rozwarcie malutkie... także młody grzecznie matki słucha :) a nóż widelec będzie sierpniowy jak to mamusia mu zaplanowała... byle nie za 2 tygodnie.
No i ten sam tekst co u @kasiaczek89pl. czyli wie Pani to 3 ciąża to wszystko się może zdarzyć...

Przepraszam, padłam ledwie dotknęlam poduszki.
Ogólnie zebrało nam się i trzeba było sobie wszystko wyrzygać. Teraz jemu wyraźnie lepiej i zachowuje się normalnie a ja dalej mam żal.
Rennie i soda drink posłuchaj rzygajacej kwasem :)
Rennie mam, jak będzie bardzo źle to pomyślę o sodzie.
A więc tak żyję. Nie miałam czasu tu wchodzic, bo przeprowadzka i te sprawy. Teraz trochę luźniej, ale czeka mnie jeszcze szykowanie wyprawki bo się nie zabrałam jeszcze .Czekamy z niecierpliwością na małą chyba Pole :) a co u was dziewczyny? Bo ja za nic w świecie tego nie nadrobię
Super że wróciłaś i dałaś znak że wszystko gra, martwiłyśmy się.
No z moim rozwarciem i szyjką przy was jestem daleko w tyle ;)
Śpij dziewczyno śpij ;)
Kurde na coraz przystojniejszych lekarzy trafiam... a ja taka nieuczesana...
Teraz klasycznie mam boleści po badaniu.. a nie pisałam. Po powrocie do domu glut numer dwa idealnie bialusi...
Hmm.. nieuczesana ale z piękną pochwą...

Hej dziewuszki. Ja już od 6 na nogach. Od godziny siedzę i prasuje ubranka i zaległości z 2 tygodni. Trochę się zaczęłam obawiać ,że może mam już mało czasu , bo w sumie to 35, tydzień i muszę ogarnąć torbę w tym tygodniu i poukładać ubrania w szafach. Sprzątnąć sypialnie i to tyle. Dziś poczułam lekki ból podbrzusza , delikatny jak na miesiaczke, myślicie ,że to może być skurcz przepowiadający?
Ostatnio w ogóle częściej siedzę na kibelku na 2. Trochę mi głową świruje , że może to już nie długo , ale wizytę mam w środę, więc dopytam lekarza.
Jesteś bliżej niż dalej. Takie bóle podbrzusza na tym etapie to już szykowanie ciała do porodu. Ja to mam już dość silne. BTW lekarz wczoraj mi powiedział że każdy skurcz po 30tc może skracać i rozwierać nawet te lekkie i nieregularne. Także ogarniaj...
Ja dziś muszę poprasować. No i dokupić kilka rzeczy w tym tygodniu i się dopiąć bo tak sobie jaja robię... i jeszcze się obudzę zbyt późno...

Jesteś bliżej niż dalej. Takie bóle podbrzusza na tym etapie to już szykowanie ciała do porodu. Ja to mam już dość silne. BTW lekarz wczoraj mi powiedział że każdy skurcz po 30tc może skracać i rozwierać nawet te lekkie i nieregularne. Także ogarniaj...
Ja dziś muszę poprasować. No i dokupić kilka rzeczy w tym tygodniu i się dopiąć bo tak sobie jaja robię... i jeszcze się obudzę zbyt późno...
No to uspokoiłas mnie . Myślałam ,że wygląda to inaczej. A tu jednak szok :)
Dobrze ,że jest to forum :)

Przepraszam, padłam ledwie dotknęlam poduszki.
Ogólnie zebrało nam się i trzeba było sobie wszystko wyrzygać. Teraz jemu wyraźnie lepiej i zachowuje się normalnie a ja dalej mam żal.Rennie mam, jak będzie bardzo źle to pomyślę o sodzie. Super że wróciłaś i dałaś znak że wszystko gra, martwiłyśmy się.Hmm.. nieuczesana ale z piękną pochwą...
Taki sposób na podryw: Wiesz może nie jestem zaj...sta du..a ale pochwę mam miss świata, umówisz się ze mną?

odnośnie 2 to chyba normalne :) ja wczoraj też byłam w ciągu dnia kilka razy . Dzieciątko już dużo miejsca zajmuje i myśle że jelita są spłaszczone tam .

Dzień dobry :) udało mi się was doczytać po weekendzie :) mi wczoraj S. kupił wiatrak i to było najlepsze co mógł dla mnie zrobić , pół wieczora leżałam i się zachwycałam jak cudownie wieje chłodem :) A dzisiaj zapowiada się kolejny upalny dzień . Póki jeszcze chłodno idę obrać ziemniaki na pierogi :)

reklama
Do góry