reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Ja wlasnie wyciagnelam maszynke do lodow, ktora dostalam os siostry na imieniny i stala czekajac na swoj dzien. Sa nawet jakies przepisy. Ja w tej ciazy jem tylko lody jogurtowe i takie zamierzam wyprodukowac.
A jak jest z ksylitolem w cukrzycy? Chyba mozna go uzywac? Moze nim mozesz poslodzic lody?

reklama
Chcę urodzić JUŻ nawet dziś i chcę swoje psychotropy!
Od północy do świtu co przysnęłam wyrywało mnie walące jak szalone serce. Myślałam że albo wyskoczy mi z piersi albo pęknie. Jestem wyczerpana. Przerażona i zmęczona. Miewałam takie jazdy podczas drzemek w dzień ale nie w nocy... Koło 1 to nawet zwymiotowałam i pos...łam się za przeproszeniem. Szczerze pierwszy raz od 12tc miałam ochotę dzwonić na pogotowie... tylko jeśli to było psychosomatyczne jak mniemam to i tak ***** dałoby. Bo poza tachykardią i ew. skokiem ciśnienia nic by żadne badania nie wskazały... Chcę urodzić. Chcę leki.

U mnie też gorąco. Zatyka mi się w uszach jak chodzę za dużo.
Położyłam się chwilę a Ula urządza falowanie.
Dzisiaj jest pogrzeb takiego bliskiego znajomego rodziny. Taki dziadek starszy, jakby mój przyszywany. I nie wiem czy mam iść czy tylko wieczorem jechać zapalić znicza.
Tak mi nie wypada nie iść ale w ten ukrop trochę się boję.

Nie katuj się, zwłaszcza, że to nie potrwa 5 minut. Wasze bezpieczeństwo przede wszystkim!

Ja wlasnie wyciagnelam maszynke do lodow, ktora dostalam os siostry na imieniny i stala czekajac na swoj dzien. Sa nawet jakies przepisy. Ja w tej ciazy jem tylko lody jogurtowe i takie zamierzam wyprodukowac.
A jak jest z ksylitolem w cukrzycy? Chyba mozna go uzywac? Moze nim mozesz poslodzic lody?

Super pomysł..

można, oczywiście z rozsądkiem. ale erytrytol podobno jeszcze lepszy :) ja właśnie jego używam

Szczerze mówiąc - nie mam pojęcia... Nie interesowałam się tak bardzo, bo mnie to nie dotyczy. Ale chodzi o to, żeby za szybka akcja nie rozerwała szyjki macicy.
U mnie nic nie rozerwało ale jak mi tłumaczyły zbyt dużo krwi w zbyt szybkim tempie się traci. Dla dziecka i matki to szok. Bartek po porodzie bite 12h spał nie jadł nic. Ja trzesłam się z zimna bo taka utrata krwi. No ale u nas to były dwa parcia.

Od północy do świtu co przysnęłam wyrywało mnie walące jak szalone serce. Myślałam że albo wyskoczy mi z piersi albo pęknie. Jestem wyczerpana. Przerażona i zmęczona. Miewałam takie jazdy podczas drzemek w dzień ale nie w nocy... Koło 1 to nawet zwymiotowałam i pos...łam się za przeproszeniem. Szczerze pierwszy raz od 12tc miałam ochotę dzwonić na pogotowie... tylko jeśli to było psychosomatyczne jak mniemam to i tak ***** dałoby. Bo poza tachykardią i ew. skokiem ciśnienia nic by żadne badania nie wskazały... Chcę urodzić. Chcę leki.
Goj, ale leki na tachykardię powinni Ci przynajmniej wypisać. Propanolol w tamtej ciąży brałam.

Ja to miałam wczoraj zły dzień, coś mi zaszkodziło wiec kursowała cały czas na trasie wc- łóżko. Nawet nie wyszłam z domku. I przez to leżenie w dzień to w nocy myślałam, że oszaleje. Zasnąć nie mogłam, książkę co poczytałam to oczy mi leciały ale nie mogłam zasnąć. Internet łapie włączać tryb samolotowy i normalny i tak raz na 20 udaje mi się chwycić to zajmuje się życiem w sieci.
Kurde ten odwyk i spokój i czas z rodziną i swoimi myślami to wbrew pozorom nie takie fajne, bo okazuje się, że myśli mam chore. Coś na zasadzie,,kiedy rozum śpi budzą sie demony".
No i jak zasnęłam to mi się śniło, że Kamil mnie zostawił. Wróciłam do Wawy i nikt nawet nie czekał. Psa mi zabrał i odszedł... tak realny sen, że obudziłam się z płaczem

Ksylitol w dużych ilościach ma działanie przeczyszczające, dlatego erytrytol to lepsze rozwiązanie ;) tak jakbyście chciały kiedyś z cukru zrezygnować :D

reklama

Gocha faktycznie taka chujnia? Nie ma żadnych lejów które mogłabyś wziąć w ciąży ? I czegoś na uspokojenie pracy serca? Ja mam takie co wpływają na serce i relaksują macice , może mogłabyś zapytać na wizycie o nie. Uspokajają i wyciszają. Kurde jakiś ratunek musi być

Do góry