reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Ja wlasnie wyciagnelam maszynke do lodow, ktora dostalam os siostry na imieniny i stala czekajac na swoj dzien. Sa nawet jakies przepisy. Ja w tej ciazy jem tylko lody jogurtowe i takie zamierzam wyprodukowac.
A jak jest z ksylitolem w cukrzycy? Chyba mozna go uzywac? Moze nim mozesz poslodzic lody?

reklama
Chcę urodzić JUŻ nawet dziś i chcę swoje psychotropy!
Od północy do świtu co przysnęłam wyrywało mnie walące jak szalone serce. Myślałam że albo wyskoczy mi z piersi albo pęknie. Jestem wyczerpana. Przerażona i zmęczona. Miewałam takie jazdy podczas drzemek w dzień ale nie w nocy... Koło 1 to nawet zwymiotowałam i pos...łam się za przeproszeniem. Szczerze pierwszy raz od 12tc miałam ochotę dzwonić na pogotowie... tylko jeśli to było psychosomatyczne jak mniemam to i tak ***** dałoby. Bo poza tachykardią i ew. skokiem ciśnienia nic by żadne badania nie wskazały... Chcę urodzić. Chcę leki.

U mnie też gorąco. Zatyka mi się w uszach jak chodzę za dużo.
Położyłam się chwilę a Ula urządza falowanie.
Dzisiaj jest pogrzeb takiego bliskiego znajomego rodziny. Taki dziadek starszy, jakby mój przyszywany. I nie wiem czy mam iść czy tylko wieczorem jechać zapalić znicza.
Tak mi nie wypada nie iść ale w ten ukrop trochę się boję.

Nie katuj się, zwłaszcza, że to nie potrwa 5 minut. Wasze bezpieczeństwo przede wszystkim!

Ja wlasnie wyciagnelam maszynke do lodow, ktora dostalam os siostry na imieniny i stala czekajac na swoj dzien. Sa nawet jakies przepisy. Ja w tej ciazy jem tylko lody jogurtowe i takie zamierzam wyprodukowac.
A jak jest z ksylitolem w cukrzycy? Chyba mozna go uzywac? Moze nim mozesz poslodzic lody?

Super pomysł..

można, oczywiście z rozsądkiem. ale erytrytol podobno jeszcze lepszy :) ja właśnie jego używam

Szczerze mówiąc - nie mam pojęcia... Nie interesowałam się tak bardzo, bo mnie to nie dotyczy. Ale chodzi o to, żeby za szybka akcja nie rozerwała szyjki macicy.
U mnie nic nie rozerwało ale jak mi tłumaczyły zbyt dużo krwi w zbyt szybkim tempie się traci. Dla dziecka i matki to szok. Bartek po porodzie bite 12h spał nie jadł nic. Ja trzesłam się z zimna bo taka utrata krwi. No ale u nas to były dwa parcia.

Od północy do świtu co przysnęłam wyrywało mnie walące jak szalone serce. Myślałam że albo wyskoczy mi z piersi albo pęknie. Jestem wyczerpana. Przerażona i zmęczona. Miewałam takie jazdy podczas drzemek w dzień ale nie w nocy... Koło 1 to nawet zwymiotowałam i pos...łam się za przeproszeniem. Szczerze pierwszy raz od 12tc miałam ochotę dzwonić na pogotowie... tylko jeśli to było psychosomatyczne jak mniemam to i tak ***** dałoby. Bo poza tachykardią i ew. skokiem ciśnienia nic by żadne badania nie wskazały... Chcę urodzić. Chcę leki.
Goj, ale leki na tachykardię powinni Ci przynajmniej wypisać. Propanolol w tamtej ciąży brałam.

Ja to miałam wczoraj zły dzień, coś mi zaszkodziło wiec kursowała cały czas na trasie wc- łóżko. Nawet nie wyszłam z domku. I przez to leżenie w dzień to w nocy myślałam, że oszaleje. Zasnąć nie mogłam, książkę co poczytałam to oczy mi leciały ale nie mogłam zasnąć. Internet łapie włączać tryb samolotowy i normalny i tak raz na 20 udaje mi się chwycić to zajmuje się życiem w sieci.
Kurde ten odwyk i spokój i czas z rodziną i swoimi myślami to wbrew pozorom nie takie fajne, bo okazuje się, że myśli mam chore. Coś na zasadzie,,kiedy rozum śpi budzą sie demony".
No i jak zasnęłam to mi się śniło, że Kamil mnie zostawił. Wróciłam do Wawy i nikt nawet nie czekał. Psa mi zabrał i odszedł... tak realny sen, że obudziłam się z płaczem

Ksylitol w dużych ilościach ma działanie przeczyszczające, dlatego erytrytol to lepsze rozwiązanie ;) tak jakbyście chciały kiedyś z cukru zrezygnować :D

reklama

Gocha faktycznie taka chujnia? Nie ma żadnych lejów które mogłabyś wziąć w ciąży ? I czegoś na uspokojenie pracy serca? Ja mam takie co wpływają na serce i relaksują macice , może mogłabyś zapytać na wizycie o nie. Uspokajają i wyciszają. Kurde jakiś ratunek musi być

Do góry