reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Czyli taki dodatkowy w klasie który pomaga akurat Twojemu dziecku ? Dobrze kojarzę ? Bo tamte skróty to mi nic nie mówią
ADD to jak ADHD tylko bez nadpobudliwości ruchowej. TZS terapia zachowań społecznych.
Tak nauczyciel wspomagający to taki który dodatkowo pomaga mu ogarnąć co sie na lekcji dzieje skoncentrować na zadaniach a nie na tym co za oknem itp.

ADD to jak ADHD tylko bez nadpobudliwości ruchowej. TZS terapia zachowań społecznych.
Tak nauczyciel wspomagający to taki który dodatkowo pomaga mu ogarnąć co sie na lekcji dzieje skoncentrować na zadaniach a nie na tym co za oknem itp.

Dzięki za wyjaśnienie. Fajnie ze dbasz o młodego. Niejedna matka by udawała ze jest wszystko ok.

Takie wstydliwe ?
Starsze też długo nie pokazywały się....
A patrząc na charakterki jakie mają teraz.... To no cóż....

A serio to ja miałam dwa USG. Na pierwszym za wcześnie było mówić o płci.na drugim pan dr niestety widział tylko posladeczki.....
Trzecie może po tej wizycie 06.08 będziemy robić a może dopiero w szpitalu przed CC
Okaże się co dr powie

Dzięki za wyjaśnienie. Fajnie ze dbasz o młodego. Niejedna matka by udawała ze jest wszystko ok.
No wszyscy byli w szoku jak przy Kacprze to ja zasugerowałam a potem walczyłam o szkołę specjalną. Bo oczywiście większość mam mówi że z ich dzieckiem okej i cisną te dzieci w normalnych szkołach męcząc i dziecko i innych.

Generalnie niekiedy tak bywa i już. Trzeba monitorować częściej przepływy i przyrosty dziecka, a poza tym nic. Ja miałam 3 st już na ostatnim USG w 32 t.c. bodajże, ale ponieważ przepływy piękne, a młody rośnie jak szalony, to mam po prostu zwracać szczególną uwagę na jego aktywność i tyle. I nie - nie palę. Po prostu tak się to glupie łożysko zestarzalo. Powiedział, że mogę normalnie donosić nawet do 40 t.c.
Ja przy obu ciążach miałam starzejące się łożysko i panie na porodówce cmokały, pokazywały sobie oczami i pytały czy palę papierosy.
Na co ja że nie pale i nawet w domu nie pali nikt. To mi głupie nie wierzyły.
Teraz ginekolog mi sprawdzał w 29tc i mówi że już widzi zwapnienia.
I powiedział że tym razem też mi nikt nie uwierzy z tym paleniem ale że widać taka "uroda" tego mojego łożyska i tyle.
Wód było w sam raz. Bo mówił jeszcze że jakby wód było mało to on by sam widział czy ja sobie popalam czy nie.

Starsze też długo nie pokazywały się....
A patrząc na charakterki jakie mają teraz.... To no cóż....

A serio to ja miałam dwa USG. Na pierwszym za wcześnie było mówić o płci.na drugim pan dr niestety widział tylko posladeczki.....
Trzecie może po tej wizycie 06.08 będziemy robić a może dopiero w szpitalu przed CC
Okaże się co dr powie
Podobnie u Nas. Z tym że na drugiej jak tylko głowicę przyłożyła zaświecił walorami ;)

reklama
Ja przy obu ciążach miałam starzejące się łożysko i panie na porodówce cmokały, pokazywały sobie oczami i pytały czy palę papierosy.
Na co ja że nie pale i nawet w domu nie pali nikt. To mi głupie nie wierzyły.
Teraz ginekolog mi sprawdzał w 29tc i mówi że już widzi zwapnienia.
I powiedział że tym razem też mi nikt nie uwierzy z tym paleniem ale że widać taka "uroda" tego mojego łożyska i tyle.
Wód było w sam raz. Bo mówił jeszcze że jakby wód było mało to on by sam widział czy ja sobie popalam czy nie.
Znam gro palących w ciąży z łożyskami jak ta lala... takie pitolenie. Tak jak na raka umierają tylko palacze czy coś? Durne tłumaczenia. Bo najłatwiej zwalić na OCZYWISTĄ przyczynę.

Do góry