reklama
kasiaczek89pl
Fanka BB :)
To ja leżałam sama sobie i czekałam aż kroplówka zacznie działać i też nie były zadowolone z tego stanu rzeczy . Masz rację wszystko zależy na jaką zmianę się trafi .
Ja mam nadzieję że do porodu trafi mi się jakaś pomocna położna
Oby tego zycze.
kasiaczek89pl
Ja po wizycie. Szyjki już jie ma. Wszystko trzyma się na szwie. Jadę na szpital. Będą monitorować czy aby żadne skurcze nie idą, bo bąbel mi szyjke rozerwie. I będą się starali jeszcze z tydzień przytrzymać szew a potem sami ściągną i niech soe dzieje co chce. Trochę się zestresowałam ale w sumie dobrze, że nie już będę w szpitalu. Z resztą już mnie tam znają bo w trakcie ciąży bylsm tam już 5 razy. Wyjdę z tamtąd już "rozpakowana"
Trzymam kciuki !!! Za oboje. Wiec prawdopodobnie będziesz pierwsza .
Adell1994
Trzymam kciuki, daj znać jak będziesz w szpitalu .Ja po wizycie. Szyjki już jie ma. Wszystko trzyma się na szwie. Jadę na szpital. Będą monitorować czy aby żadne skurcze nie idą, bo bąbel mi szyjke rozerwie. I będą się starali jeszcze z tydzień przytrzymać szew a potem sami ściągną i niech soe dzieje co chce. Trochę się zestresowałam ale w sumie dobrze, że nie już będę w szpitalu. Z resztą już mnie tam znają bo w trakcie ciąży bylsm tam już 5 razy. Wyjdę z tamtąd już "rozpakowana"
Wiesz co chyba Madalińskiego. Rodziłam tam 8 lat temu i było okej jak na tamte czasy. A mam najbliżej domu i jak będę rodzić jak ostatnim razem to będą mnie wieźć byle bliżej. Oby nie na Wołowską.Goj który szpital wybrałaś do porodu?
kasiaczek89pl
Był u mnie komornik. Mi ch..j ciśnienie podniósł! Aż się poryczałam. Zadzwoniłam do mojej Pani z OPSu powiedziała żebym się nie denerwowała i że to ona jakby co bedzie mu tłumaczyć... Piekny poniedziałek.
Nie denerwuj się. Ale rozumie...
Tak w 31 rozpoczętym młody miał 1500 bez kilku gram.dziewczyny miałyście już to 3cie usg niby ostatnie w ramach nfz, to między 28-32tyg ciąży? ile ważyły wasze dzieciaczki? ja poszłam w 31 tyg, wiek ciążowy z parametrów określiła na 32/33tyg waga dziecka nie całe 2kg.
Chloe.Chloe
Ja absolutnie jestem za donoszeniem dziecka. Po prostu tak emocjonalnie to chcialabym juz miec go przy sobie, ale nie wczesniaka.Z jednej strony tak ale z drugiej jak miałby jakiś inkubator być , tygodnie w szpitalu to lepiej niech posiedzi. Wiesz ja już mam dwie i ostatnio dają popalić , w dodatku młoda ma jakiś wysyp mega opryszczki i wole mieć młodego w środku póki się nie doleczy.
reklama
D
Deleted member 178444
Gość
Jest taka możliwość u Was w szpitalu? Dowiedz się, jakie warunki trzeba spełnić, bo to też nie tak hop-siup niestety. Ale z tego, co mówiła mi moją doula i po obejrzeniu filmiku z porodu wodnego przy którym doulowala, to warto. Ale tak jak pisze - trochę trzeba warunkow spełnić, mieć wszystkie badania (u nas panel weneryczny + gbs z pochwy i z odbytu osobno + świeży posiew z moczu), ciąża musi być donoszona, fizjologiczna, mama zrównoważona. No i obowiązkowo osoba towarzysząca przez cały poród musi być.Witajcie.
Ja po weselichu, wybawilam się po wsze czasy. Do 3 tanialismy z moim. Plus na poprawinach kilka tańców było.
Brzuch mi się obniżył i brak magnezu daje we znaki.
Co się dowiedziałam naweselu: że dla przyszłych mam, czy mam karmiących uwielbiających wino jest propozycja wina bezalkoholowego w Żabce
Tez zabieram się za ten plan porodu.
Chciałabym urodzić w wodzie. Jakoś najbardziej mnie to przekonuje.
W 32 t.c. młody ważył 2300.dziewczyny miałyście już to 3cie usg niby ostatnie w ramach nfz, to między 28-32tyg ciąży? ile ważyły wasze dzieciaczki? ja poszłam w 31 tyg, wiek ciążowy z parametrów określiła na 32/33tyg waga dziecka nie całe 2kg.
Spokojnie Goj, zaufaj pani z OPS...Był u mnie komornik. Mi ch..j ciśnienie podniósł! Aż się poryczałam. Zadzwoniłam do mojej Pani z OPSu powiedziała żebym się nie denerwowała i że to ona jakby co bedzie mu tłumaczyć... Piekny poniedziałek.