reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Był u mnie komornik. Mi ch..j ciśnienie podniósł! Aż się poryczałam. Zadzwoniłam do mojej Pani z OPSu powiedziała żebym się nie denerwowała i że to ona jakby co bedzie mu tłumaczyć... Piekny poniedziałek.

reklama
Ja po wizycie. Szyjki już jie ma. Wszystko trzyma się na szwie. Jadę na szpital. Będą monitorować czy aby żadne skurcze nie idą, bo bąbel mi szyjke rozerwie. I będą się starali jeszcze z tydzień przytrzymać szew a potem sami ściągną i niech soe dzieje co chce. Trochę się zestresowałam ale w sumie dobrze, że nie już będę w szpitalu. Z resztą już mnie tam znają bo w trakcie ciąży bylsm tam już 5 razy. Wyjdę z tamtąd już "rozpakowana"

Trzymam kciuki !!! Za oboje. Wiec prawdopodobnie będziesz pierwsza .

Ja po wizycie. Szyjki już jie ma. Wszystko trzyma się na szwie. Jadę na szpital. Będą monitorować czy aby żadne skurcze nie idą, bo bąbel mi szyjke rozerwie. I będą się starali jeszcze z tydzień przytrzymać szew a potem sami ściągną i niech soe dzieje co chce. Trochę się zestresowałam ale w sumie dobrze, że nie już będę w szpitalu. Z resztą już mnie tam znają bo w trakcie ciąży bylsm tam już 5 razy. Wyjdę z tamtąd już "rozpakowana"
Trzymam kciuki, daj znać jak będziesz w szpitalu .

Z jednej strony tak ale z drugiej jak miałby jakiś inkubator być , tygodnie w szpitalu to lepiej niech posiedzi. Wiesz ja już mam dwie i ostatnio dają popalić , w dodatku młoda ma jakiś wysyp mega opryszczki i wole mieć młodego w środku póki się nie doleczy.
Ja absolutnie jestem za donoszeniem dziecka. Po prostu tak emocjonalnie to chcialabym juz miec go przy sobie, ale nie wczesniaka.

reklama
Witajcie.
Ja po weselichu, wybawilam się po wsze czasy. Do 3 tanialismy z moim. Plus na poprawinach kilka tańców było.
Brzuch mi się obniżył i brak magnezu daje we znaki.
Co się dowiedziałam naweselu: że dla przyszłych mam, czy mam karmiących uwielbiających wino jest propozycja wina bezalkoholowego w Żabce :-p
Tez zabieram się za ten plan porodu.
Chciałabym urodzić w wodzie. Jakoś najbardziej mnie to przekonuje.
Jest taka możliwość u Was w szpitalu? Dowiedz się, jakie warunki trzeba spełnić, bo to też nie tak hop-siup niestety. :) Ale z tego, co mówiła mi moją doula i po obejrzeniu filmiku z porodu wodnego przy którym doulowala, to warto. Ale tak jak pisze - trochę trzeba warunkow spełnić, mieć wszystkie badania (u nas panel weneryczny + gbs z pochwy i z odbytu osobno + świeży posiew z moczu), ciąża musi być donoszona, fizjologiczna, mama zrównoważona. No i obowiązkowo osoba towarzysząca przez cały poród musi być.
dziewczyny miałyście już to 3cie usg niby ostatnie w ramach nfz, to między 28-32tyg ciąży? ile ważyły wasze dzieciaczki? ja poszłam w 31 tyg, wiek ciążowy z parametrów określiła na 32/33tyg waga dziecka nie całe 2kg.
W 32 t.c. młody ważył 2300.
Był u mnie komornik. Mi ch..j ciśnienie podniósł! Aż się poryczałam. Zadzwoniłam do mojej Pani z OPSu powiedziała żebym się nie denerwowała i że to ona jakby co bedzie mu tłumaczyć... Piekny poniedziałek.
Spokojnie Goj, zaufaj pani z OPS...

Do góry