reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Ja 10 ale mówi ze cud jeżeli się spotkamy. Jakby coś się teraz działo to kazał mieć już spakowane pod poród i do szpitala.
Wytrzymasz, wytrzymasz! Masz zakaz rodzenia przede mną :D a ja rodzę dopiero 11 sierpnia [emoji14]

Dzisiaj ostatnie dwie paczki do mnie przychodzą - wanienka i zamówienie z apteki, potem tylko ogarnąć chatę i jestem gotowa :D

Jak chcecie, to wstawię później mój plan porodu dla przykładu ;)

Wytrzymasz, wytrzymasz! Masz zakaz rodzenia przede mną :D a ja rodzę dopiero 11 sierpnia [emoji14]

Dzisiaj ostatnie dwie paczki do mnie przychodzą - wanienka i zamówienie z apteki, potem tylko ogarnąć chatę i jestem gotowa :D

Mam nadzieje bo aż tak wcześnie mi się nie chce męczyć z dzieciakiem. To już wole go mieć w środku. [emoji23]

A na Nfz chodzisz czy prywatnie? Ja mam co dwa tygodnie a wydaje mi się że wolałabym co tydzień już w sierpniu ale lekarz się patrzy jak na wariatke i mówi że jak wszystko dobrze to po co, miejsca w karcie nie ma. A ja się boję zostać z porodem sama :)

Jeszcze mam pytanie odnośnie czopa, do tych które widziały :) jaki to ma kolor? Białawy czy przezroczysty? Bo mój mózg na informacje galsretowaty wyobraża sobie kolor rosołu jak galaretka z zimnych nóżek. Ale to chyba jednak nie tak :oo:

Na nfz robiłam tylko test pappa w ciąży i dziękuję. Chodzę do 2 lekarzy prywatnie.. tzn raz prywatnie prywatnie do przychodni przy szpitalu w którym chce rodzić. I tam płacę za każdą wizytę. Mam tam swoja lekarka jeszcze z 1 ciąży. A drugi raz mam medicover z pracy opłacany I tu robię wszystkie badania. Tylko te najważniejsze usg doplacalam bo chciałam u dobrych specjalistów. Moi lekarze nie widza takiej potrzeby.. znaczy ten z medicover. Ta z przychodni to jest w przychodni raz na 2 tyg, a teraz to nawet 6 tyg jej nie ma i idę w zastępstwie do kogoś innego bo zwolnienie mi się kończy..

Super pomysł. Ja poproszę

reklama
Do góry