reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Dokładnie. Ja myśle ze jak (w miarę możliwości finansowych) ogarniesz wyprawke to będziesz się czuć lepiej. Wolniejsza itd. A jak kasa nie pozwala to porób listy co z jakiego sklepu/ miejsca i mniej więcej oblicz kwotę. Masz ogarniecie spore w przeciwieństwie do pierworodek. Zacznij od najważniejszych rzeczy. Sorki za wykład ale chce Ci pomoc , bardzo.
Nie no spoko. Ja wiem że ja sobie to powoli uzbieram ale chyba hormony mi odwalają już mocno. Pierwsze co muszę kupić jeszcze dziś to proszek do prania i uprać Nikolasowi te ciuchy póki pogoda... A potem powoli powolu co mi tam gdzie w rączki wpadnie... byle tych dołów nie łapać...

reklama
Buziaki dla Ciebie, @GoJ ;* Dasz radę, tylko nie wpędzaj się w te swoje dołki.

Powiedzcie mi, czy to tylko moje naiwne myślenie, czy to tak jest, że jak np. ma się dwójkę albo trójkę dzieci to przy nich jest tyle roboty, że wystarczy nie obżerać się slodyczami i fastfoodami i zgrabna sylwetka jest tak właściwie gwarantowana? :D
Nie, niestety nie zawsze. Ja musiałam ciężko pracować na figurę, odpowiednia dieta plus praca bardzo wymagająca fizycznie, a wcześniej ćwiczenia min 4x w tygodniu...

Buziaki dla Ciebie, @GoJ ;* Dasz radę, tylko nie wpędzaj się w te swoje dołki.

Powiedzcie mi, czy to tylko moje naiwne myślenie, czy to tak jest, że jak np. ma się dwójkę albo trójkę dzieci to przy nich jest tyle roboty, że wystarczy nie obżerać się slodyczami i fastfoodami i zgrabna sylwetka jest tak właściwie gwarantowana? :D
Nie wiem. Moum zdaniem to dużo geny i choroby robią. Ja bardzo szczupła nie jestem ale tak akurat. Nie gruba nie chuda. BMI mam w normie. Teraz wg. APP nawet niedowagę lekką. Nie wiem jak oni to liczą... ;)

Nie no spoko. Ja wiem że ja sobie to powoli uzbieram ale chyba hormony mi odwalają już mocno. Pierwsze co muszę kupić jeszcze dziś to proszek do prania i uprać Nikolasowi te ciuchy póki pogoda... A potem powoli powolu co mi tam gdzie w rączki wpadnie... byle tych dołów nie łapać...

Ja się cieszę ze popralam już bo teraz fakt nie było pogody. Ja próbuje się nie dołować ale wiem ze pod wieczór w szpitalu mnie weźmie

Nie wiem. Moum zdaniem to dużo geny i choroby robią. Ja bardzo szczupła nie jestem ale tak akurat. Nie gruba nie chuda. BMI mam w normie. Teraz wg. APP nawet niedowagę lekką. Nie wiem jak oni to liczą... ;)
Ale powiem Wam, że jak tak rozglądam się po ludziach i widzę mamy z wózkami albo małymi dziećmi to tak w 80% same zgrabniutkie babki :) Moja przyjaciółka akurat w ogóle po ciązy nie chudnie, ale to taki leniuszek, więc się nie dziwię :D

EDIT.. leniuszek kochający jedzenie, zapomniałam dodać ;)

IMG_0917.JPG
ostatnie sprzed ciąży. Tak z mniej poważnych tematów :)

Załączniki

• IMG_0917.JPG
    IMG_0917.JPG
    183,6 KB · Wyświetleń: 290
reklama
No... a dla porównania jak widzę kogoś w ciąży to w zasadzie nie natrafiam na takie drobinki jak nasza @Agata930927 albo @Olka.fasolka :D raczej większość ma co gubić po porodzie.

Ja tez same większe babki. Choć ostatnio była jedna 34 tyg. A malutka drobniutka. Brzuszek okrągły można by porównać do piłki i jakby nie brzuszek to naprawdę ekstra figura

Do góry