reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Kasia co u Ciebie? Nie odzywalas się cały dzień chyba.

A ja się popłakałam bo nie mogę zamówić hamburgera. A taka mam ochotę. Kto mnie przebije?

Nie no rano się użalalam na młoda :) a potem to jak to gdy chłop w domu ... to pogadać to coś tam i zeszło. Jutro lekarz chyba zbiorę się z rana. Trochę się stresuje co mi powie ale może akurat nic się nie zmieniło i będzie wszystko ok. Tez bym beczała o hamburgera. Bo uwielbiam jeść. A udalo się w końcu ?

reklama
Dziewczyny a wniosek o 500 plus to gdzie się składa? Chodzi mi w której gminie... Bo ja mam trochę skomplikowana sytuacje. Mieszkamy (wynajmujemy) w jednej, ja jestem zameldowana w drugiej (u rodziców), maz w innej zameldowany (też u rodziców), rodzic będę jeszcze w innej...
I jak to jest? Tam gdzie dziecko zamelduje czy może tam gdzie sie rozliczam albo gdzie urodzę?? Czy może poprostu tam gdzie mieszkam?
Gdzie chcesz? Szczerze nie wiem :) wydawało mi się że bez różnicy gdzie ja raz składałam w UM raz w MOPS

Dziewczyny a wniosek o 500 plus to gdzie się składa? Chodzi mi w której gminie... Bo ja mam trochę skalkulowana sytuacje. Mieszkamy (wynajmujemy) w jednej, ja jestem zameldowana w drugiej (u rodziców), maz w innej zameldowany (też u rodziców), rodzic będę jeszcze w innej...
I jak to jest? Tam gdzie dziecko zamelduje czy może tam gdzie sie rozliczam albo gdzie urodzę?? Czy może poprostu tam gdzie mieszkam?
Składasz tam gdzie mieszkasz nie gdzie masz meldunek czyli nie wiem jak u ciebie ale z reguły jest to mops kiedyś jeszcze było tak że jak ja byłam zameldowana gdzieś i mąż też w innym mieście a mieszkaliśmy jeszcze gdzie indziej to musielismy z tych miejscowości co byliśmy zameldowani przywozie wnioski że właśnie w tym mopsie gdzie mamy meldunek nie złożyliśmy dokumentów na szczęście teraz ośrodek sam sobie to sprawdza więc składasz gdzie mieszkasz

No nawet kuźwa 30 km nie straszne by wydzwaniać i zawracać dupę... chyba byśmy musieli mieszkać za oceanem żeby fizycznie nie było jak jeździć na każdy gwizdek.
Ale wiesz najbardziej mnie w..wiło że ona wszystkim pyskuje, uważa że nie ma problemu i w ogóle o co komu chodzi a to dlatego że WSZYSCY SKACZĄ KOŁO NIEJ a wg. mnie jest dorosła dostawała szanse na to by się ogarnąć i teraz powinna sobie sama radzić.
Widzisz jak ona sama nie dotknie dna to nie zobaczy w jakim punkcie życia jest. A skoro każdy koło niej skacze to wie że zawsze ktoś jej pomoże bez względu na wszystko. A rodzina jest poprostu wspoluzalezniona

reklama
Do góry