RooibosGirl
Fanka BB :)
Niby tak, ale podejście na starcie też jest ważne, że warto pamiętać o sobieOna może zachęcać matka może chcieć odpocząć a dziecko dzieckiem i nic nie zrobisz...
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Niby tak, ale podejście na starcie też jest ważne, że warto pamiętać o sobieOna może zachęcać matka może chcieć odpocząć a dziecko dzieckiem i nic nie zrobisz...
Może ale nie musi zależy jak bardzo krótkie jest. A w praktyce nikt tego nie sprawdza. U Kacpra wyszło przypadkiem bo trafiliśmy do laryngolog gdyż K. chrapał.Kochana najlepiej dopilnować, żeby przyrośnięte wędzidełko zostało podcięte zaraz po porodzie. Powinni to sprawdzić zaraz po kontakcie skóra do skóry. Takie wędzidelko może uniemożliwić karmienie piersią, albo bardzo je utrudnić. Nam prawie zawaliło sprawę i sprawiło, że 5 miesięcy chodziłam z otwartymi ranami na piersiach i płakałam na myśl o karmieniu. Także to ważne i warto się kilkakrotnie upewnic jeszcze w szpitalu, że wszystko ok
Ja jestem zdecydowanie za byciem dla dziecka w pierwszych tygodniach 24hNiby tak, ale podejście na starcie też jest ważne, że warto pamiętać o sobie
Jak wszystko - moze, ale nie musi. Ale warto przypilnować - wtedy sprawdzą młoda miała tak, że końcówki języka w ogóle nie mogła podnieść, tylko boki szły do góry. A swoją drogą pilnujcie żeby do tej buzi malucha zajrzeli, jedna z moich koleżanek została wypisana ze szpitala nie wiedząc o tym, że dziecko ma rozszczep podniebienia. Malo brakowało, a malutka by się przekręciła przez to...Może ale nie musi zależy jak bardzo krótkie jest. A w praktyce nikt tego nie sprawdza. U Kacpra wyszło przypadkiem bo trafiliśmy do laryngolog gdyż K. chrapał.
Ja też, ale chcę uniknąć totalnego wykończenia, zapominania o tym żeby samej jeść, bycia brudną, bo nie ma czasu na szybki prysznic Jak zaniedbam siebie to kto bedzie opiekował się tym maleństwem.Ja jestem zdecydowanie za byciem dla dziecka w pierwszych tygodniach 24h
Irytujące nie?
O rozszczep pytałam na USG w 12 i 20 tcJak wszystko - moze, ale nie musi. Ale warto przypilnować - wtedy sprawdzą młoda miała tak, że końcówki języka w ogóle nie mogła podnieść, tylko boki szły do góry. A swoją drogą pilnujcie żeby do tej buzi malucha zajrzeli, jedna z moich koleżanek została wypisana ze szpitala nie wiedząc o tym, że dziecko ma rozszczep podniebienia. Malo brakowało, a malutka by się przekręciła przez to...
Nie zaniedbasz. Taki maluch duuuużo śpi. I zależy od ciebie co w tym czasie zrobisz.Ja też, ale chcę uniknąć totalnego wykończenia, zapominania o tym żeby samej jeść, bycia brudną, bo nie ma czasu na szybki prysznic Jak zaniedbam siebie to kto bedzie opiekował się tym maleństwem.
A nie lepiej nefrolog stricte?Strasznie. Chyba się dorobiłam na dodatek znów bakterii w moczu :/ sikam i sikam wszystko mnie tam boli i wogole kicha. Ale to przed to wpluklanie pęcherza moczowego. Byle co i zaraz całe podwozie nawala. Zaraz się zazurawinuje , urosepty a jutro lekarz ... i muszęw końcu jakiegoś urologa wydzwonic bo mam skierowanie