reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Czesc Dziewczyny!
Wybaczcie, ze tak malo pisze, ale za to wszystko czytam i jestem na biezaco! Gratuluje wszystkich udanych testow i wizyt! :)

Ja sie caly czas denerwuje, ze fasolka nie da rady i biegam do lazienki sprawdzac czy juz zaczelam krwawic :( Mieszkam w uk, wiec nie mam nawet za bardzo jak zrobic bety. Umowilam sie prywatnie na usg na koniec stycznia (pierwsze panstwowe dopiero koniec lutego!!!), ale nie wiem czy wytrzymam. Tez mialyscie pobolewania podbrzusza w pierwszych tygodniach?

rfxggov3i2df47i8.png

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom

Ja miałam ból podbrzusza, zaraz po owulacji, przez tydzień.

Jezeli chodzi o płeć.
Wpiszcie w google "komu dziewczynkę, komu chłopca" wyskoczy tabelka wg której możecie sprawdzić, jaka będzie płeć dziecka.
Oczywiście traktujcie to jako zabawę.
Chociaż u nas po dwóch chłopakach celowaliśmy w dziewczynkę wg tej tabelki i się udało... Teraz też celowaliśmy w dziewczynkę... Próba nie strzelba. :wink:

Mimo, że widziałam na USG 1 pęcherzyk... to nadal chodzą za mną 3 kropki. 29 stycznia się ostatecznie okaże. :-D

reklama
Cześć :) ja po pracy, robię barszcz ukraiński, bo chodzi za mną chyba od dwóch tygodni [emoji14]
Po pracy umordowana, coraz częściej myślę, żeby iść jak najszybciej na L4, bo szarpanie się z rwf-ami już stanowczo nie dla mnie. Dziś po jednym montażu myślałam, że wystrzele się w kosmos, tak jak przed ciążą byłabym ewentualnie ciut zmachana :/ także chyba czas na odpoczynek. Umowie sie na przyszły tydzień do gina...
Jak któraś potrzebuje rwf, to klippan century jest moja nowa miłością. Krowa, bo krowa, ale ma swój urok :DZobacz załącznik 835277
Ile kosztuje ta krowa[emoji16]

Napisane na Redmi 4A w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć, dziewczyny! Witam nowe mamuśki.
Ja mam wielka nadzieje na córkę tym razem, staraliśmy przed owulacja, i z kalendarza chińskiego wychodzi dziewczynka. No i test bardzo szybko pokazał kreskę (ponoć rośnie beta z dziewczynka szybciej). Z synem to bardzo długo test nic nie pokazywał.
Ja w pierwszej ciąży w ogolę nie miałam objawów w pierwszym trymestrze - nawet poszłam w 10 tyg prywatnie na usg, bo wmówiłam sobie, ze nic się nie dzieje:)
Teraz tez w sumie nic, ale to dopiero początki.

Dziewczyny przede wszystkim nie nakrecajcie się bo będzie jeszcze gorzej [emoji4]
Każdej beta rośnie inaczej... Nie ma co porównywać jednej do drugiej.
Myśleć pozytywnie!!
Ja po pierwszym poronieniu do samego porodu chodziłam do ubikacji na początku sprawdzać czy czasem czegoś na majtkach nie mam... Później zapisywalam ruchy dziecka czy nie za mało czy nie za dużo a na sam koniec miałam schize że wody Mi się Sącza [emoji23]mój lekarz pewnie miał mnie dość [emoji23] aczkolwiek powiedział ze takiej pacjentki jak ja nigdy nie miał... W sensie że dzwoniłam albo jechałam na wizytę sprawdzać czy wszystko ok.

Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka

Cześć, dziewczyny! Witam nowe mamuśki.
Ja mam wielka nadzieje na córkę tym razem, staraliśmy przed owulacja, i z kalendarza chińskiego wychodzi dziewczynka. No i test bardzo szybko pokazał kreskę (ponoć rośnie beta z dziewczynka szybciej). Z synem to bardzo długo test nic nie pokazywał.
Ja w pierwszej ciąży w ogolę nie miałam objawów w pierwszym trymestrze - nawet poszłam w 10 tyg prywatnie na usg, bo wmówiłam sobie, ze nic się nie dzieje:)
Teraz tez w sumie nic, ale to dopiero początki.
Mam synka sprzed owulacji [emoji41]

reklama
Ja też się czuję jak na synka. Na razie bez wymiotów, jedynie mdłości i zgaga. A córką rzygałam od testu już. Z synkiem czasami u teraz też dopiero dwa tulisie za mną.

Kalendarz mi się sprawdził, teraz wychodzi synek :)

Wiecie na betę nie ma co patrzeć... Trzeba czekać do serduszka. A potem do końca pierwszego trymestru. Ale... Doczekamy się :)

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry