reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Ja przy drugiej ciąży to tak spokojnie wszystko. Ale to dlatego może że starszy miał 2,5 roku i on pochłaniał uwagę. To inaczej człowiek funkcjonował jednak.
Teraz ta trzecia ciąża po 5 latach odstępu jest też inna.

W ogóle przegapiłam Twoje urodziny :( Spóźnione ale szczere - wszystkiego najlepszego [emoji322][emoji322][emoji322]

Ula mi wsadza pięty w żebra jak się schylam A przecież to dla niej ogarniam :laugh2: mogła by pomóc
Hahaha nie licz na to [emoji14]

Kurde jestem taka spuchnięta tam na dole, że masakra. Zaryzykowalam, podlozylam lusterko i się aż przestraszylam :o Też tak macie? Jeszcze młody tak dziś wywija, jakby ich tam więcej było, a nie jeden 2,5 kilowy bobas :/

Ja używałam ich tylko chwilę ;) tak jak tych podpadek po porodowych. Tzn. przy drugim dziecku zaraz przeszłam na normalne podpaski i gacie. No ale ja w sumie od 2 dnia nie krwawiłam mocniej niż podczas miesiączki... i w sumie też nie dłużej niż 4/5 dni...
Ja pamietam że jak się kluska urodziła,a była z cesarskiego cięcia to bardzo mocno krwawiłam kuźwa pamiętam najbardziej ta krew.... Kiedyś nie było można wcale gaci nosić w szpitalu tylko ta wielka podpaska między nogi i tak trzeba było chodzić.. pamiętam że założyłam w szpitalu majty to lekarz na mnie krzyczał... Bo rana nie będzie się goiła..

No dla nich ma bo na chrzciny trza się ubrać ( nowa kiecka paznokcie fryzjer) sukienka dla córci. Muszka i koszula dla syna. Plus coś kupić albo jakiego grosza do koperty choć ja mówiłam ze nie chce kasy bo nie mamy biedy najwyżej jakaś pamiątkę. A potem urodziny dni dziecka komunie
Moja chrzestna jako chrzestna wielu dzieci uprzedziła że prezenty tylko na WIELKIE okazje: chrzest-komunia-18stka-ślub..i tak było. Fakt że wtedy naprawdę dawała kasę i to dużą... ale mnie to nie obchodzi.
Patrzę na moje dzieci i ich chrzestnych i nie boli mnie że nie kupują im podarków ale że nie mogę w ogóle na nich liczyć... tak jak by ich nie było...

No to wicie. Ja z chłopakami wcześniej właśnie tak miałam że chałupę z przestawianiem mebli sprzątałam :)

Ja tez a teraz to se mogę naskakac. Ale i tak ubieram dupsko wsiadam w audi i robię lot na pocztę i brwi. Dobrze ze w jednym budynku i parking pod drzwiami. Ale narazie malowanie sypialni odpuszczam do połowy sierpnia [emoji4]a taka mam wenę na robotę a doktór kazał dużo leżeć i nie szaleć

Hahaha nie licz na to [emoji14]

Kurde jestem taka spuchnięta tam na dole, że masakra. Zaryzykowalam, podlozylam lusterko i się aż przestraszylam :o Też tak macie? Jeszcze młody tak dziś wywija, jakby ich tam więcej było, a nie jeden 2,5 kilowy bobas :/
Nie oglądałam ale jak sprawdzałam szyjkę to faktycznie wszystko spuchnięte...

reklama
Moja chrzestna jako chrzestna wielu dzieci uprzedziła że prezenty tylko na WIELKIE okazje: chrzest-komunia-18stka-ślub..i tak było. Fakt że wtedy naprawdę dawała kasę i to dużą... ale mnie to nie obchodzi.
Patrzę na moje dzieci i ich chrzestnych i nie boli mnie że nie kupują im podarków ale że nie mogę w ogóle na nich liczyć... tak jak by ich nie było...

No to u nas tak samo. Zero zainteresowania. Jeszcze jak Anieli chrzestna była w pl to coś pomogła przy nich czy ogólnie się zainteresowała czy zdrowe itd. A tak to dupa radź se sama

Do góry