reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Dziewczyny ile najlepiej kupić tych gaci jednorazowych do szpitala ???
Ja używałam ich tylko chwilę ;) tak jak tych podpadek po porodowych. Tzn. przy drugim dziecku zaraz przeszłam na normalne podpaski i gacie. No ale ja w sumie od 2 dnia nie krwawiłam mocniej niż podczas miesiączki... i w sumie też nie dłużej niż 4/5 dni...

reklama
Nie wiem czy to podpiąć pod syndrom Wikia gniazda czy co, choć nie czuje czegoś.takiego ale swoją szafę z działem "domowym" ogarnęłam.
Dokumenty, dyplomy, kable, aparaty, świeczki, nici do szycia i inne takie tam małe graty. 2,5h ale już jest porządek.
Karton papierów i.innych bezużytecznych rzeczy się uskładał.

To już za mną na szczęście :) składowisko ogarnięte.

Nie wiem czy to podpiąć pod syndrom Wikia gniazda czy co, choć nie czuje czegoś.takiego ale swoją szafę z działem "domowym" ogarnęłam.
Dokumenty, dyplomy, kable, aparaty, świeczki, nici do szycia i inne takie tam małe graty. 2,5h ale już jest porządek.
Karton papierów i.innych bezużytecznych rzeczy się uskładał.
No to wicie. Ja z chłopakami wcześniej właśnie tak miałam że chałupę z przestawianiem mebli sprzątałam :)

A ja mam syndrom ciąży...
Ciąża pomimo że to stan fizyczny to u mnie psychiczne dno...
Usmazylam Paczków i taki gorący tłuszcz zlalam od razu do wiaderka plastikowego-bo tak przechowuje taki tłuszcz....
I co....
No wiadomo co
Ponad 1,5litra tłuszczu wrzącego oczywiście na blacie i płytkach....i weź się schyl i sprzatnij....

A to ja mam złą wiadomość bo generalnie koniec sierpnia i wrzesień w PL jest najbardziej RODNYM czasem plus oprócz pierworódek rodzą roczniki z wyżu demograficznego co im się trzeciego plus dziecka zachciało :)

Ja słyszałam właśnie, że lipiec jest najbardziej a potem sierpień /wrzesień czyli swiateczno-sylwestrowe dzieci :)

reklama
A co ma kasa do bycia chrzestnym?

No dla nich ma bo na chrzciny trza się ubrać ( nowa kiecka paznokcie fryzjer) sukienka dla córci. Muszka i koszula dla syna. Plus coś kupić albo jakiego grosza do koperty choć ja mówiłam ze nie chce kasy bo nie mamy biedy najwyżej jakaś pamiątkę. A potem urodziny dni dziecka komunie

Do góry