reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Ja trzecie CC a między pierwszą a druga operacja usunięcia endometriozy z blizny....

Do tego moja dr ma fantazje i na ostatniej wizycie opowiedziała mi jak ostatnio robiła dziewczynie 2 CC i się okazało że jeszcze kilka dni i puscilaby stara blizna i dziecko wypadłoby do powłok brzusznych....

Ja nie mam się co martwić bo moje blizny są silne. Pamiętam na 2cc stan po operacyjny jakiś rok...a ona zza parawanu głupio pyta....a kto Cie szył...ja jej że Pani pani dr...a czemu pyta? Ona że tak mocno trzyma blizna że ciężko jest jej ja rozerwać...bo oni nie tną teraz tylko rozrywają bo niby lepiej i szybciej się goi.... Jak na[emoji251]
Rozrywaja??? Jejku a później człowiek musi szybko dojść do siebie, jednak mój mąż bierze urlop na czas jak będę w szpitalu tydzień bo tydzień ale zawsze coś mam nadzieję że zdarze wrócić że szpitala aby mógł mi te parę dni pomoc
Tak, to prawda. Skórę nacinają/wycinają poprzednią bliznę i potem mięśnie i resztę powłok rozrywają, bo lepiej się zrastają jak "same" pękną :)
A ja dziś lekarz wiem wiem powtarzam się ale miesiąc minął ciekawe ile mały urósł??? I czy w ogóle ok??? I ciekawi mnie jeszcze jedno czy w sierpniu ostatnia wizyta? Czy jeszcze we wrześniu lekarz będzie musiał na mnie zarobić??? Hmmmm;)
Ja mam jeszcze teraz przerwę miesiąc - wizyta na początku sierpnia i później co dwa tygodnie. Ale chyba załapię się tylko na jedną wizytę po 2 tyg, bo później za kolejne 2 tyg mnie do szpitala biorą

reklama
Zdecydowaliśmy z S. po nieprzespanej nocy że nie poślemy Kacpra na te kolonie. Jak uda Nam się z orzeczeniem to będzie jeździł na obozy z dziećmi z lekkim UU. Nie chcemy go narażać na niewybredne komentarze dzieci 10+

Brzuch mnie boli od rana.

Coś jeszcze miałam napisać i zapomniałam.

Zdecydowaliśmy z S. po nieprzespanej nocy że nie poślemy Kacpra na te kolonie. Jak uda Nam się z orzeczeniem to będzie jeździł na obozy z dziećmi z lekkim UU. Nie chcemy go narażać na niewybredne komentarze dzieci 10+

Brzuch mnie boli od rana.

Coś jeszcze miałam napisać i zapomniałam.

Właśnie czekałam na wieści od Was. Trzymajcie się.

Cześć dziewczyny staram się być z wami na bieżąco ale nie zawsze mi się to udaje a to przez to że jestem.jeszcze aktywna zawodowo . Jeszcze tydzień i będę wkoncu odpoczywać i oczekiwać na Natalię . Mam do Was pytanie czy mieliście na badaniach prenatalnych III TRYMESTRU rubrykę róg tylny komory bocznej mózgu? Jak tak to ile wam wyszło? I czy słyszeliście coś o takim czymś jak komora Vergi ?

Cześć dziewczyny staram się być z wami na bieżąco ale nie zawsze mi się to udaje a to przez to że jestem.jeszcze aktywna zawodowo . Jeszcze tydzień i będę wkoncu odpoczywać i oczekiwać na Natalię . Mam do Was pytanie czy mieliście na badaniach prenatalnych III TRYMESTRU rubrykę róg tylny komory bocznej mózgu? Jak tak to ile wam wyszło? I czy słyszeliście coś o takim czymś jak komora Vergi ?
Pierwsze słyszę ale dziś mam prenatalne właśnie trzeciego trymestru jak coś takiego będzie mi robić dam znać...

A ja byłam w sklepie szybko coś na obiad kupić dzieci jeszcze były w pizamach hihi więc robię taki sos wymyślony Filety, pieczarki, papryka i cebulka w sosie pieczarkowym do tego ryż i może mizeria, kupiłam pół kg śliwek i właśnie prawie sama zjadłam mniam...

Dzięki za odp odnośnie wit d....

Ja wolę nie wiedzieć ci mi tam będą wycinać i rozrywac brrrr

Ja już jestem po usg III trymestru i sprawdziłam kartkę która dostałam od lekarza i wiem że dokładnie sprawdzał mózg i tylko mam ogólnie że prawidłowo wszystko , nie mam żadnych dodatkowych informacji .

reklama
mi lekarz na pierwszym prenatalnym usg powiedział, że ma dziecko poszerzone komory boczne mózgu własnie, ale poszłam to skonsultować do dwóch innych lekarzy i powiedzieli, że w normie są, więc widocznie coś źle zmierzył. od tamtej pory na każdym usg pytam czy te komory są w normie i jest ok. norma chyba do 10 mm jest

Do góry