reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Cześć dziewczyny staram się być z wami na bieżąco ale nie zawsze mi się to udaje a to przez to że jestem.jeszcze aktywna zawodowo . Jeszcze tydzień i będę wkoncu odpoczywać i oczekiwać na Natalię . Mam do Was pytanie czy mieliście na badaniach prenatalnych III TRYMESTRU rubrykę róg tylny komory bocznej mózgu? Jak tak to ile wam wyszło? I czy słyszeliście coś o takim czymś jak komora Vergi ?

Ja tez mam dzisiaj wieczorem, wiec jak cos sie dowiem to dam znac.

W ogole zwiekszylam dawke magnezu, przez to ze ostatnio bolaly mnie nogi i odkad biore wiecej, to zaczely mi sie skurcze:p dziwne, przeciez wlasnie tym bardziej powinny sie wyciszyc.
No i pachwiny zaczely mnie bolec, ciezko mi dzisiaj chodzić. zaczynam sie juz czuc jak maly slon i dochodzi do mnie ze to juz sie zbliza:o jak nienawidze prasowac, tak juz nie moge sie doczekac az wszystko popiore i wyprasuje, zeby miec juz na gotowo[emoji5]

reklama
Matko no nie wiem co ci mam napisać bo ja nigdy tak nie miałam zawsze mogę na swoich liczyć są ogarnięci, pracują, mają piękne mieszkanie z pięknym ogrodem jak tam jedziemy to wiem że będzie ugotowany kompot że zjemy porządny obiad i moja mama jest jedyną osobą której powierze swoje dzieci pod opiekę i nigdy przenigdy się nie martwiłem jak ich zostawialam także nie umiem zrozumieć co u Ciebie się dzieje, że jak to dorośli ludzie??!! Musisz chyba niestety polegać tylko na sobie, wyślij starszego syna po coś do jedzenia jak się źle czujesz, moje panny już same biegają na zakupy... Trzymaj się
Ja sobie dam radę... to mnie nie boli. Jakbym wiedziała że Ci kretyni TAKIE zakupy odstawią to bym poszła po otwarciu oczu do sklepu. Moi synowie często po sprawunki chodzą także też luz. A tego dziada bitą godzinę nie było i nawet mleka nie kupił... Boże są podstawy które kupujemy w tym domu od kilku lat codziennie lub co drugi dzień: pieczywo,mleko,jajka. Rzeczy ktorych w domu zabraknąć nie powinno. Resztę w miare potrzeb. Ja przed wyjściem do sklepu sprawdzam co jest czego nie ma w szafce czy lodówce mnie cycki opadły do kolan zwyczajnie. Chcę się JUŻ TERAZ wyprowadzić. Poza tym ból mi w plecy wlazł i dodatkowo jestem zła!

Trochę sie powkurzalam brzuch mnie bolał i teraz z wydzielina takie gluty mi wychodzą ze stara ciemna krwią ...minimalna ilość jakbym się gdzie tam podrapala naprzyklad. Ale i tak mnie to lekko niepokoi. Dopiero wczoraj mi po badaniu przeszło plamienie
Kasia to brzmi jakby Ci czop odchodził. Skocz się może na ip, co?

Nie wiem jak moi dziadkowie ich wychowywali ale to moja MATKA z ojca zrobiła pierdołę. Kiedyś stary piekł ciasta. Mył okna. Wieszał firanki czy zasłonki. Zmywał. Gotował co bądź... babcia (jego matla) była harda i miała samych chłopów i jej rolą było mówienie CO MAJĄ ROBIĆ a oni jak w zegarku chodzili.... a mamuśka moja to taka klucha boszszsz... ech muszę coś zjeść bo mnie nerwy biorą 2x mocniej.

Ostatnio Kasia z tym była :)
Tez? Bo że ja z tym byłam, bo wiem. I wyszło wtedy, że rozwarcie się robi właśnie i czop odchodzi. I mówili, że jakby się powtarzało to jechać. A Kasia powinna chyba jeszcze w razie czego dostać sterydy, jeśli faktycznie coś się rozkręca...

A ja skręciłam komodę :D w końcu!
IMG_20180717_114958.jpg

Załączniki

• IMG_20180717_114958.jpg
    IMG_20180717_114958.jpg
    69,2 KB · Wyświetleń: 279
Ostatnio Kasia z tym była :)

No w piątek to widział to syfienie lekarz bo u niego na badaniu tez poszło , i nawet mi pokazywał na wzierniku. Wieczorem po badaniu wyszedł taki dość duży ciemnokrwisty glutowaty twór ( sory za opis) . Potem takie kremowe bezowe plamienia ( po badaniu mam do czterech dni nawet ) i dziś znów trochę tego ciemnego. Ale odrobineczka. Mam wizytę w piątek i od biedy mój dziś na oddziale lub jutro u siebie. Narazie poczekam czy będzie jeszcze coś czy tylko wydzielina normalna

reklama
No w piątek to widział to syfienie lekarz bo u niego na badaniu tez poszło , i nawet mi pokazywał na wzierniku. Wieczorem po badaniu wyszedł taki dość duży ciemnokrwisty glutowaty twór ( sory za opis) . Potem takie kremowe bezowe plamienia ( po badaniu mam do czterech dni nawet ) i dziś znów trochę tego ciemnego. Ale odrobineczka. Mam wizytę w piątek i od biedy mój dziś na oddziale lub jutro u siebie. Narazie poczekam czy będzie jeszcze coś czy tylko wydzielina normalna
No normalna to ona nie jest ta wydzielina znaczy

Do góry